Tuesday, December 10, 2013

Anda Perlu Tahu Apa Yang Rosmah Buat Di Negara Negara Arab.....

Gua pernah kerja kat Heglig, Sudan dalam tahun 2007, muka muka Melayu memang ramai kat sana.....

Sejak kebelakangan ini bilangannya dah bertambah ramai termasuk di negara negara Timur Tengah. Sebab itulah untuk dapat keuntungan dari negara negara Timur Tengah yang kaya raya ini, hubungan antara pemimpin perlu bersifat peribadi.

Ini adalah pertolongan yang diberikan isteri pemimpin Saudi yang bersahabat dengan Rosmah. Sebenarnya banyak lagi hal hal serupa yang melibatkan bantuan lain tak diceritakan, ini lah tugas 'tak rasmi' Rosmah, building a very good relationship with spouse of middle east leaders.
Rakyat Malaysia yang bekerja di Middle East terutama dalam bidang Oil and Gas patut bersyukur, kerana disebabkan hubungan 'tak rasmi' inilah banyak syarikat-syarikat minyak di Timur Tengah sanggup mengambil tenaga kerja dari Malaysia sedangkan 'man power' dari India banyak jugak yang pakar.

Baca seterusnya...., di SINI

1 comment:

Anonymous said...

Pas minta nak muzakarah dengan Umno. Bagus tu. Saya sokong dan setuju sangat lah. Cuma nak tanya Pas, " dah minta izin kah nak muzakarah dengan Umno ? ". Nasihat saya, " pi minta izin dulu, bila sudah dapat izin baru buat rancangan tentang muzakarah ".

Ana Muslimah