Saturday, December 21, 2013

Anwar Terlalu Takut Jika Shafee Abdullah Jadi Pendakwaraya Rayuan Kes Liwat Saiful.... Video Anwar-Shamsidar Dalam Tangan Shafee..?

Semalam Mahkamah Rayuan Putrajaya menolak buat kali kedua permohonan Anwar Ibrahi untuk ketepikan Tan Sri Muhammad Safee Abdullah sebagai Pendakwaraya untuk rayuan kes liwat Saiful Bukhari Azlan.

Kenapa Anwar terlalu ketar menggigil-gigil untuk berdepan dengan Shafee Abdullah..?

Apakah yang membuatkan Anwar terlalu takut sekiranya Shafee menjadi Pendakwaraya...?

Benarkah Dato Nallah sudah serahkan video rakaman aksi aksi sumbang Anwar bersama Shamsidar kepada Shafee Abdullah...?

Anda mahu tahu apa isi kandungan video tersebut...? JOM tonton video klip dibawah ini


8 comments:

Mat Tenggek said...

KENAPA ANWAR TAKUT. ?
ITULAH SOALAN MUDAH YANG PENYOKONG ANWAR MESTI CARI JAWABAN NYA.
PARA PENYSYARAH, PEGUAM, TENOKRAT DAN PARA PROFESSIONALS YANG MENYOKONG ANWAR SELAMA INI.......CUBA KAMU LUASKAN MINDA DAN TANYA DIRI KAMU....WHY WHY WHY...KENAPA ANWAR TAKUT ?
MUDAH kan..........

nasirwise said...

AMAT BERISIKO MENJADI KETUA NEGARA PADA MASA KINI.

Rakyat Malaysia terkejut dengan berita bekas Presiden Morsi di tuduh di Mahkamah dengan tuduhan terbaru iaitu melancarkan keganasan di Mesir, membocorkan rahsia ketenteraan kepada Kerajaan Iran dan bersubahat dengan Hamas. Jika disabitkan kesalahan Morsi boleh di hukum bunuh. Morsi yang baru menjadi Presiden Mesir selama 1 tahun dan diguling oleh Tentera ekoran daripada rusuhan rakyat.

Penulis rasa pertuduhan tersebut amat bersifat politik untuk `mematikan’ karier politik seseorang.serta membalas dendam. Yang menghairankan, tuduhan dan `komplot’ datang daripada Tentera Mesir yang kelazimannya tidak terlibat dalam politik. Penulis boleh jangka apa yang akan berlaku jika sesebuah parti pembangkang menang di dalam PRU dan memerintah negara A. Mungkin ramai pemimpin Kerajaan akan diseret ke Mahkamah dan di sumbatkan ke penjara. Jawatan Menteri Kehakiman atau Peguam Negara atau Ketua Hakim adalah dari pakar perundangan parti pembangkang. Bayangkan ia berlaku di Malaysia.

Pertuduhan terhadap Morsi ini adalah contoh sebenar pertuduhan bersifat politik berbanding dengan kes liwat DS Anwar Ibrahim Saiful Bukhari yang dikatakan niat buruk BN untuk mematikan riwayat politik Ds Anwar Ibrahim. Pertuduhan dilakukan oleh individu dan apabila Peguam Negara terlibat mendakwa, ia dilihat Kerajaan yang `berkomplot’ mematikan karier DS Anwar Ibrahim.

Pada penulis tindakan Peguam Negara `menswastakan’ perkhidmatan rayuan kepada Tan Sri Shafie Abdullah, ia adalah tindakan yang tepat untuk menghilangkan persepsi penglibatan Kerajaan menindas atau memberikan tekanan politik DS Anwar Ibrahim. Umum tahu bahawa hari ini, Jumaat, Mahkamah Rayuan menolak permohonan DS Anwar Ibrahim untuk mengugurkan Tan Sri Shafie daripada mengetuai pendakwaan. Alhamdulilah.

Di dalam Kes Liwat Anwar Ibrahim-Saiful Bukhari, Institusi Kehakiman di Malaysia telah memberikan peluang dan ruang seluas luasnya untuk mengunakan proses undang undang. Bayangkan jumlah hari perbicaraan kes liwat ini adalah yang terpanjang dalam sejarah. Perbicaraan ditangguhkan berpuluh kali. Ia melibatkan pakar sains dan forensik asing yang ramai. Ia melibatkan permohonan menukar Yang Arif Tuan Hakim berapa kali.

Morsi sepatutnya memohon perkhidmatan Karpal Singh untuk membela beliau. Mungkin satu lagi sejarah boleh dilakar, apabila perkhidmatan professional Malaysia di eksport ke Mesir.

Jelas sekali menjadi Ketua Negara di Mesir, Bangladesh, Pakistan, Thailand dan negara lain di dunia (melainkan Malaysia dan Singapura mungkin) amat berisiko dan berbahaya. Kena fikir bukan 2 kali tetapi beratus kali. Adakah keluarga dan anak bersedia dengan tindakan mahkamah dan kematian bapa atau suami mereka?. Ada insuran nyawa pun tidak berguna. Boleh dihukum penjara seumur hidup atau hukuman gantung sampai mati, lebih lebih lagi pembangkang pada masa dahulu menjadi Kerajaan pada masa kini.

Bekas PM Thailand, Taksin digulingkan dan dituduh rasuah dan terpaksa tinggal di luar negara untuk mengelakkan diri di penjarakan. Harta beliau dan keluarga di bekukan. Bekas PM Ahbisit, PM Thailang selepas Taksin, kini dituduh membunuh petunjuk perasaan suatu masa lalu. Begitu juga di Pakistan. Musharaf dilarang bertanding PRU dan sedang menghadapi tuduhan jenayah juga. Bekas Presiden Fujimori di Peru mengalami nasib yang sama.

Inilah yang di namakan politik.

Anonymous said...

Tanya sama Nuar kenapa bergoyang?
Nanti Nuar jawap Video nak tayang.

Anonymous said...

ada lagi . . . . wah tak sabar nak tgk. now anwar kena cari jln nak selamatkan diri lagi. . . fitnah BESAR UMNO!! mcm la UMNO x dak kerja lain asyik nak hadap kau

Anonymous said...

Mudah-mudahan segala pembohongan, tipu-helah dan fitnah anuar akan terbongkar dan anuar akan dipenjarakan dalam jangka waktu yang lama dan Malaysia akan kembali aman selepas itu, kerana aku sangat merindui zaman Malaysia dalam keadaan aman, makmur, rakyat bersemangat tinggi, negara disegani, dan terkenal diseluruh dunia pasa zaman Tun Mahathir menjadi PM.

Anonymous said...

Pelakon utama pelakon pembantu utama ada yang masih hidup dan ada yang sudah mati.Namun kes Anwar tengek ni juga tak habis habis juga .
Aku tak bersetuju jika anwar ni dipenjarakan untuk jangka masa yang panjang ....kerana merugikan didalam banyak hal.......kasi mati aja lagi baik ......atau campakan kedalam kandang harimau ...kalau dia dapat lepaskan diri kira ok dan lepas.

Anonymous said...

Hebat kau anwar..habis segala institusi kjaan digerakkan utk lawan kau.. kes batu putih, pkfz dgn altantuya x nak pula depa rayu.. mcm takut je macam kecut jer

Anonymous said...

mcm mana nak aman bila najib pulak boros.mcm mana nak aman ada ancaman syiah, mcm mana nak aman melayu islam & raja asyik dihina puak cinabeng, mcm pemimpin melayu tak ada telor, mcm mana nak aman menteri2 UMNO asyik beri jwpn bodo pd rakyat, mcm mana nak aman ada ancaman puak kiasu terhdp ketuanan melayu mcm mana nak aman.....bla bla tak larat tulis