Monday, December 2, 2013

CINABENG Akan Pijak Kepala Melayu...?

Menjelang Perhimpunan Agung UMNO 2013 yang akan berlangsung minggu ini, marilah kita merenung seketika apakah akan terjadi pada nasib orang orang melayu sekiranya UMNO hilang kuasa pada PRU ke 14...? Maksudnya tahta kerajaan Putrajaya bukan lagi milik UMNO!

Buat julung julung kalinya dalam sejarah politik tanahair, DAP sebuah parti yang rasis berjaya membentuk sebuah kerajaan negeri selepas PRU 12 tahun 2008. Ianya berlaku di Pulau Pinang.

Malah pada awalnya juga, juak juak spesis mata sepet pemakan babi ini juga yang berkuasa di Perak selama 11 bulan dengan menunggang wakil rakyat PAS sebagai Menteri Besar. Mujurlah kerajaan Perak berjaya dirampas semula oleh UMNO dan terus kekal selepas PRU 13 tahun 2013.

Di Selangor juga tak kurang menyengat juga wakil rakyat DAP yang berjaya menguasai secara halus cara pentadbiran kerajaan negeri itu walaupun Menteri Besar adalah melayu dari PKR... Jangan lupa insiden rampasan jualan arak secara terbuka, kes cubaan memurtadkan islam di gereja Damansara.
 
Apa yang nak diherankan.... Kita semua sedia maklum bahawa diperingkat paling tertinggi pun sudah dapat dilihat dengan terang dan jelas. Karpal Singh tak pernah berganjak walaupun seinci dengan tegas menyergah mengherdik mana mana pimpinan PAS yang cuba sebut mengenai Hudud atau pun mahu menubuhkan kerajaan Islam.

Kemudian disambut pula dengan laungan pimpinan DAP mahukan kalimah Allah yang suci itu menjadi mainan mereka....

Bayangkanlah dimana letaknya martabat melayu dan islam jika juak juak seperti Kit Siang, Guan Eng, Karpal Singh, Gobind Deo Singh, menjadi jemaah menteri dalam negara ini...?

Masih adakah nilai 'hormat' mereka kepada bangsa melayu iaitu bangsa yang sepatutnya mendapat hak keistimewaan dalam negara ini..?

Mahu tahu dimana letaknya nilai hormat tersebut...? Kalau anda mahu tahu jawapannya ialah dibawah tapak kaki mereka, itulah nilai hormat mereka untuk orang melayu....! Jangan terkejut jika anda baca pendedahannya di SINI.

2 comments:

Anonymous said...

sendiri pegang tampuk
kuasa politik
sendiri meroyan bumi
melayu kena lelong

Choooii punyer UMNO

puiiiiiihh

Mat jitra

Anonymous said...

malangnya nasib melayu yg masih tak sedar. PAS pun sokong cina dap. pkr lg la. knpla melayu. knpla bangsaku..jgn gadai anak cucu kita..jgn gadai tanah melayu..jgn gadai maruah melayu..pd cina yg musuh bangSA KU.