Wednesday, July 31, 2013

INI SKALI LAH..! Kita Buat Debat Sunnah vs Syiah. Live Semua Siaran TV Kasi Rakyat Faham Bahaya Syiah... Setuju..?

Mutakhir ini semakin kecoh pemberitaan mengenai menularnya ajaran fahaman Syiah secara sangat berleluasa dinegara kita ini.

Ini sangat sangat merbahaya buat ummah, khusunya kita yang mempraktikkan Ahli Sunnah Waljamaah tidak mahu terpesong pemikiran mempercayai fahaman Anti Hadis! Oleh itu tindakan drastik secara berterusan oleh pihak berwajib perlulah dilipatgandakan.

Ada suara suara mencadangkan agar kerajaan mengadakan satu sesi Debat diantara golongan yang mempercayai fahaman Syiah dengan pihak kerajaan kita, lihat di sini.

Cadangan agar Ustaz Nasharuddin Mat Isa digandingkan dengan Ustaz Fathul Bahri sebagai panel pendebat mewakili kerajaan, manakala Datuk Dr Hasan Ali pula sebagai moderator.

Bagi pihak Syiah, mereka boleh pilih mana mana profressor yang sudah cenderung kepada fahaman salah ini... Menurut sumber yang kami terima, di Universiti Malaya sudah ada beberapa professor yang all out memperjuangkan fahaman Syiah

Acara debat ini wajib disiarkan secara LIVE oleh semua stesen televisyen seperti TV1, TV3, Ntv 7, Al Hijrah, Astro Awani agar seluruh rakyat dapat memahami bahaya fahaman Syiah ini yang boleh merosakkan akidah ummah.

Adakah anda semua tahu sejauh mana bahayanya fahaman Syiah ini..?

JOM! Saksikan dibawah ini video klip yang menjadi bukti. Rakaman bagaimana Regim Syiah  sembelih kanak kanak beramai ramai pada 25 Mei 2012.

Seterusnya video kedua anda saksikan pula cara solat juak juak pengikut fahaman Syiah!
Sewaktu Shukur Idrus Jadi Ketua Penerangan UMNO Selangor Dia Pemalas Dan GAGAL...! Apakah Dia Layak Naik Pangkat Jadi Timbalan Pengerusi UMNO Selangor...?

Sebaik sahaja berlaku Tsunami PRU 12 2008, keputusan di Selangor adalah yang paling memeranjatkan kerana buat julung julung kalinya UMNO-BN hilang kuasa....

Iya, ianya adalah sesuatu yang memeranjatkan rakyat Malaysia, malah juak juak Pakatan sendiri pun tak pernah menyangka dapat durian runtuh!

Sudah pasti dalam tempoh 2008 sehinggalah mencecah tempoh akhir penggal, iaitu tahun 2013 tugas berat menanti UMNO-BN di Selangor untuk kembali berkuasa. Bukan tugas mudah untuk merampas kembali tahta kerajaan negeri.

BN Selangor sesungguhnya diketuai oleh UMNO sebagai tunjang. Maka pimpinan UMNO memainkan peranan yang amat penting untuk bekerja kuat membanting tulang untuk membawa kemenangan pada PRU 13. Sudah pastilah tugasan paling penting turut sama dipikul oleh Ketua Penerangan UMNO Selangor, Abdul Shukur Idrus

Sepanjang tempoh tahun 2008 sehinggalah akhir penggal, iaitu Mei 2013 kelihatan juak juak Pakatan lebih hebat dan rancak menganjurkan banyak program penerangan berbanding dengan UMNO Selangor....

Walaupun Pakatan Rakyat secara rasmi sudah pun menjadi kerajaan di Selangor namun mereka tetap bekerja kuat menjalankan banyak program peneranagan kepada rakyat dengan tujuan mahu kekal memerintah di negeri yang paling kaya dalam Malaysia ini..

Kaedah mengadakan program penerangan dan ceramah merupakan salah satu cara untuk pimpinan sesebuah parti itu dekati rakyat dan menyampaikan maklumat. Banyak lagi kaedah yang lain seperti sebaran buletin, flyers di masjid masjid, di tempat letak kereta dan sebagainya. Tujuan utama adalah untuk menyampaikan berita serta maklumat kepada pengundi.

Kalau kita masih ingat sekitar tahun 2008, 2009, 2010 di negeri Selangor terlalu banyak isu yang boleh mendedahkan kepincangan juak juak Pakatan.  Isu ladang ternakan babi secara besar-besaran, isu rampasan arak di kedai 7-11, isu kalimah Allah, isu rompakan pasir, isu UNISEL, isu sampah, isu bas mewah Menteri Besar, isu moral ADUN Bukit Antarabangsa, isu pembongakaran kekayaan sekelip mata Ahli Parlimen Ampang, banyak lagi...! 

Sepatutnya pihak UMNO-BN mewah dengan isu isu TETAPI Ketua Penerangan UMNO Selangor Shukur Idrus buat apa...?

Kenapa tidak ada roadshow dan rally UMNO Selangor jelajah seluruh negeri mengadakan majlis penerangan dan dedahkan semua ini kepada rakyat..?

Banyak program program ceramah hanyalah atas usaha gigih beberapa NGO seperti SSDE, GAPS dan TIBAI. 

Shukur Idrus dengan pangkatnya sebagai Ketua Penerangan UMNO Selangor lebih selesa duduk membesarkan perut... Kalau ditanya, juak juak penjilat tegar Shukur akan berkokok memaklumkan Yb Shukur sibuk bekerja dikawasannya sendiri, DUN Kuang.

Inilah sikap buruk yang sangat sangat pentingkan diri sendiri, hanya memikirkan perut sendiri sahaja!

Tugas asas sebagai wakil rakyat untuk berkhidmat dikawasan yang diberikan mandat oleh rakyat sudah tentulah wajib dilaksanakan. Tetapi hakikatnya ialah Shukur merupakan Ketua Penerangan UMNO Selangor, maka beliau wajib juga melaksanakan tugas untuk memberikan penerangan kepada rakyat seluruh Selangor. Ini juga merupakan tugas wajib buat Shukur...!

Selesai PRU ke 12 tahun 2008 apabila BN-UMNO hilang tahta kerajaan di Selangor, masih ada 22 wakil rakyat ADUN UMNO. Bilangan ADUN kalau mengikut parti masih terbukti UMNO mempunyai bilangan paling ramai berbanding dengan PKR, PAS dan DAP.

Kerajaan Selangor tahun 2008 milik Pakatan setelah dicampurkan wakil wakil rakyat dari PKR, PAS dan DAP menjadi 33 orang. PKR paling banyak menang kerusi ketika itu, 13 ADUN. Nah, masih jauh bezanya dengan bilangan ADUN UMNO....

Hari ini setelah diumumkan keputusan PRU 13 secara rasmi, bilangan wakil rakyat UMNO di Selangor semakin mengecil, hanya tinggal 12 ADUN sahaja

Wajarkah Shukur dinaikkan pangkat menjadi Timbalan Pengerusi UMNO Selangor...?

Sekian dahulu sebagai mukadimah untuk menceritakan al-kisah bekas Ketua Penerangan UMNO Selangor yang terbukti pemalas dan gagal.... Nantikan sambungannya!

Muhyiddin Yassin Kekal Sebagai Timbalan Presiden. Kaki Bakar Dalam UMNO Kecewa Sudah.... Muhyiddin Tak Langgar Najib...!

Nampak gayanya beberapa pelobi pelobi 'nakal' yang cari makan dalam UMNO sudah mula garu kepala!

Banyak sudah kedengaran sok-sek sok-sek sana sini terutamanya dikalangan "players" dalam mencaturkan cai Pemilihan Agung UMNO dah bergerak untuk melaga-lagakan Tan Sri Muhyddin untuk bertanding jawatan Presiden UMNO lawan Datuk Sri Najib....

Kesempatan majlis berbuka puasa, moreh dikalangan pimpinan serta UMNO sepanjang Ramadahan ini telah menjadi pentas lobi-melobi...

Tatkala UMNO sedang membina kekuatan untuk mengukuhkan ukhwah dikalangan pimpinan UMNO, ada beberapa "runner" sedang galak sakan mahu menyebarkan berita kunuunnya Muhyiddin sudah bersedia mahu bertanding jawatan Presiden UMNO. Kerja gila...! Kerja untuk menghancurkan UMNO kearah hilang tahta kerajaan pada PRU ke 14.

Kini, segala teka teki terjawap sudah... Tan Sri Muhyiddin meletakkan kepentingan parti mengatasi kepentingan peribadi beliau. Tahniah Tan Sri...

Baca seterusnya, di SINI

Tuesday, July 30, 2013

Ramai Bekas Bekas Pimpinan Puteri UMNO Zaman Azalina Yakin Perebutan Jawatan Ketua Wanita UMNO Akan Jadi Sangat Sengit...!

Puan Sri Bibi Sharliza Mohd Khalid bekas Setiausaha Puteri UMNO Malaysia yakin ramai bekas pimpinan serta ahli ahli Puteri yang kini sudah berada dalam kelompok Wanita UMNO akan memberikan sokongan padu kepada bekas Ketua Puteri sewaktu mula mula ditubuhkan pada 20 Jun 2001, Datuk Seri Azalina Othman Said untuk menang pertandingan jawatan Ketua Wanita UMNO Malaysia pada pemilihan tahun ini.

Bibi yang juga merupakan bekas ADUN Paroi memaklumkan bahawa rakan rakan bekas Exco Puteri sudah pasti akan menyokong Azalina, bekas Boss mereka untuk menewaskan Datuk Seri Shahrizat Jalil.

Diantara mereka adalah seperti Noraini Ahmad, Mastina Abdul Hamid, Rosnah Rashid Shirlin, Azlina Mehtab, Nora Azmin Radzuan, Norasmah Nawawi dan ramai lagi yang kini sudah pun secara otomatik menjadi ahli Wanita UMNO.

"Kami yakin dengan kepimpinan Azalina. Lihatlah betapa kuatnya Puteri UMNO suatu ketika dahulu..." jelas Puan Sri Bibi yang ditemui dalam majlis Iftar FELDA di Dewan Perdana Kuala Lumpur semalam.

Apabila diajukan soalan apakah ada peluang untuk Azalina menang, maka ini jawapnya,

"Biasalah adat pertandingan, dah pasti ada yang menang dan ada yang kalah. Azalina got nothing to lose kalau dia tewas tapi kalau dia menang.., its bonus for her, we never know"

"Ramai juga dikalangan Ketua Wanita Bahagian pun dah bagi signal pada Azalina untuk bertanding dan mereka akan sokong untuk perubahan kepimpinan..." tambah Bibi lagi dengan penuh yakin.

Sebagai isteri kepada Pengerusi FELDA, Yb Tan Sri Isa Samad, pada majlis Iftar semalam Puan Sri Bibi dilihat memikul tugas sebagai tuan rumah meraikan tetamu yang hadir....

SUMBER FOTO: jinggo-fotopages

Nak Servis Kereta Balik Cuti Raya...? Teruskan Boikot Kedai CINABENG...! Blog MIK Bagi Senarai Kedai Kedai Melayu Seluruh Malaysia

********* KUALA LUMPUR *********

1.Aboy Services Centre
35F-0-6, Jalan 2/27F, KLSC, Seksyen 5, Wangsa Maju, KL
(Service Centre)


2.Pusat Servis Citra Omega
No.9, Jalan Pantai Permai, Pantai Dalam, KL
032282 6641
(Service Centre)


3.Perodua Service Centre
No. 11, Jalan Kepong, Industrial Park (KIP), Bandar Sri Damansara, KL
0123135109
(Service Centre)


4.SNR Bumiputera Air Cond Services and Accessories
No. 1G, Jalan Dwitasik, Dataran Dwitasik, Bandar Sri Permaisuri, KL
03-91716007
(Air Cond Services and Accessories)


5.Emas Kukuh
Lot 8097A, PT No 6312D,
Jalan 2A/27A, Wangsa Maju Off Jalan Genting Klang, KL
0341438541
(Accident, Body Knocking & Painting)


6.Iktikad Raya Auto Tuning
No. 1, Jalan Titiwangsa, KL
(Service Centre)


7.Long G Setia Auto
Lot 3048 Jalan Datuk Sulaiman, Taman Tun Dr. Ismail, Penchala Link, KL
(Service Centre)


8.Race Project
No.2, Apple Court Apartment, Taman Rasa Sayang, Bt 81/2, Jalan Cheras, KL
012-3910584
(Repair and Service Centre)


9.Zie Garage
13-02-16 Flat Sri Johor, Dewan Serbaguna, KM 6 Cheras, KL
0139701124
(Service Centre)


10.Radin Shah Enterprise
Lot 27844, Jln Genting Klang, Setapak, KL


11.SNR Bumiputera Air Cond Services and Accessories
No. 3G, 5G & 5LG, Jalan Melati Utama 4, Melati Utama, Setapak, KL
03-41053819
(Air Cond Services and Accessories)


12.SNR Bumiputera Air Cond Services and Accessories
No. 30, Jalan Diplomatik, Presint Diplomatik Presint 15, Putrajaya
(Air Cond Services and Accessories)


********* SELANGOR *********

13.Advance AutoWorks
Lot 218, Jalan Bistari, Prima Puchong, Puchong, Selangor
(Tyre Service Centre)


14.Alesmo Auto Technica
25, Jalan BK 1/18, Bandar Kinrara Industrial Park, Bandar Kinrara, Puchong, Selangor
(Service Centre)


15.Apple Spray
Lot 3477, Batu 7 1/2, Jalan Puchong, Puchong, Selangor


16.BSF Auto Works Enterprise
No. 37,
Jalan Putra Perdana ½, Taman Putra Perdana, Puchong, Selangor
(Tyre Service Centre)


17.Faza Maju
6 Jln Utama 2/12, Puchong, Selangor
(Service Centre)


18.KB Auto Garage
G-51, Jalan Putra Perdana 5F, Taman Putra Perdana, Puchong, Selangor
0142959081


19.Am Auto Enterprise
No 25, Jalan Nirwana 1, Taman Nirwana, Ampang, Selangor
0172406164
(Repair and Service Centre)


20.AR Auto
No. 20, Jalan Melur 43, Taman Melur, Ampang, Selangor


21. Master Touch Resources
No. 22G & 28G Jalan Sulaiman 1, Taman Putra Sulaiman, Ampang, Selangor


22. SNR Bumiputera Air Cond Services and Accessories
No. 1G, Jalan Dravidan, Bandar Baru Ampang, Ampang, Selangor
03-42701768
(Air Cond Services and Accessories)


23. SNR Bumiputera Air Cond Services and Accessories
No. 9G, Jalan Prima SG1, Prima Sri Gombak, Batu Caves, Selangor
03-61859044
(Air Cond Services and Accessories)


24.Amat Tulus
No 1 & 2 Lot 51951, Batu 10, Jalan Sungai Tua, Batu Caves, Selangor
0361841691
(Tyre Service Centre)


25.Ewan Seven Trading
No.10-G,Jln SM4, Sunway Batu Caves, Batu Caves, Selangor


26.Excellent Tyre and Services
No. 129, Jalan 1/10, Tmn. Koperasi Polis Fasa 1, Batu Caves, Gombak, Selangor
(Tyre Service Centre)


27.Shahrir AutoWork
No. 85, Jalan SBC 1, Taman Sri Batu Caves, Batu Caves, Selangor
(Service Centre)


28.Sinar Tyre, Battery & Service
Lot. 4694/A, Kg Mahkota Batu 8, Jalan Sg. Tua, Batu Caves, Selangor
(Service Centre, Tyre & Battery)


29.Nauza Prisma Entreprise
E-G-53F, Blok E, Jln Cheras Prima 5, Taman Cheras Prima, Cheras, Selangor
012-6598567
(Auto Battery Trading)


30.Pusat Servis WhizLube/Bitara Layar
No 18 & 20, Jalan Pasar Baru 1, Off Jalan Meru, Klang, Selangor
0333453024
(Service Centre)


31. HPW Resources
Lot 6519, Kampung Jaya, Batu 1, Klang, Selangor


32. Kualiti Rahmat
Lot 4579 Jalan Yadi, Telok Gadong, Klang, Selangor
0333735595
(Tyre Service Centre)


33.MZ Tyre Service Centre
No 36,Jalan Palma Raya, Bandar Botanik, Klang, Selangor
(Tyre and Service Centre)


34.Top Body Services
Lot 578, Jalan Selamat, Off Jalan Sungai Udang, Klang Selangor
0122111403
(Body Knocking, Repair & Spraying)


35.High Power Auto
No 27, Jalan Pinggiran Putra 3/5, Desa Pinggiran Putra, Kajang, Selangor


36.NZ Izz Trading
No. 2, Jln 1/8, Phase 1, Bandar Teknologi Kajang, Kajang, Selangor
0168315590
(Body Knocking and Painting)


37.Terang Benderang
Lot 779-H, Batu 18 3/4, Jalan Reko, Kajang, Selangor
0389251984
(Tyre Service Centre)


38.SNR Bumiputera Air Cond Services and Accessories
1-G-1, 1-1-1, 1-2-1, Jalan Medan PB4A, Jalan Medan PB, Pusat Bandar Bangi, Selangor
03-89221418, 03-89221397
(Air Cond Services and Accessories)


39.SNR Bumiputera Air Cond Services and Accessories
No. 179, Jalan 8/1, Seksyen 8, Bandar Baru Bangi, Selangor
03-89275571
(Air Cond Services and Accessories)


40.SNR Bumiputera Air Cond Services and Accessories
No. 59, Jalan 7/7A, Seksyen 7, Bandar Baru Bangi, Selangor
03-89265468
(Air Cond Services and Accessories)


41.Merc Energy Auto Garage Bangi
No 6, Ground & Mezzanine Floor, Jalan P10-20, Seksyen 10, Tmn Industri Selaman, Bandar Baru Bangi, Selangor


42.Azam MM
Lot 512, Jalan Morib, Kanchong Darat, Banting, Selangor
0331878609
(Tyre, body knocking, repair & spraying)


43.Ninety Nine Service Centre
Lot 324, Jalan Besar Kampung Sungai Buaya, Banting, Selangor
0122258825
(Service Centre)


44.HL Dinamik Auto
1484-A, Kg. Stesen, Sungai Choh, Rawang, Selangor
0127022187
(Repair, Service Centre and Tyre Shop)


45.Safa Tyre
No 15, Jalan Seroja 1B/1, Seksyen BS 6, Bukit Sentosa 2, Rawang, Selangor
(Tyre Service Centre)


46.Rangkaian Niaga Service
No. 1 & 2, Jalan Flora 1, Taman Impian Ihsan, Balakong, Selangor
0389458149
(Service Centre and Tyre Shop)


47.Wira Mega Resources
No 73, Jln SP 4/28,Jln Jenjarom, Bandar Saujana Putra, Selangor
0123933767


48.So Cab Services
No 31, Jalan Cyber Valley, Cyber Valley Commercial Center, Dengkil, Selangor
(Cab Services)


49.SRM Auto Parts
No. 2-G, Jalan PUJ3/6, Taman Puncak Jalil, Seri Kembangan, Selangor
(Retailing of DIY products)


50.Advance AutoWorks
No 29,Jln USJ 1/6B,USJ 1,Subang Mewah, Subang Jaya, Selangor
(Service Centre and Tyre Shop)


51.Seventh Gear Automobile
No 43, Jalan PJS 11/9, Bandar Sunway, Subang Jaya, Selangor
0123958144
(BMW specialist Centre)


52.Playhouse Industries
No. 47, Jln Industri 1/5, Taman Perindustrian USJ1 USJ, Subang Jaya, Selangor


53.WingTrac Trading
LC-G-12, Rumah Pangsa Sri Aman, Jalan SS 1/39, Seksyen 22, Taman Sri Aman, Taman Aman, Petaling Jaya, Selangor
(Spareparts Shop and Battery Supplier – Brand Century)


54.K One Aura Specialist
No. 3A, Jalan PJS 1/21A, Petaling Utama, Petaling Jaya, Selangor
0377818085
(Service Centre Kia Specialist)


56.Arma Auto Care
No. 3, Jalan Saujana Indah 3, Taman Perindustrian Saujana Indah, Sek U2, Shah Alam, Selangor
(Service Centre)


57.MN dan Rakan
No 22G, Jalan Dinar DU3/D,
Taman Subang Perdana, Seksyen U3, Shah Alam, Selangor
0378421326
(Service Centre, Body knocking, Repair, Spraying and Tyre)


58.FMY Automotive Network Enterprise
No. 27, Jalan C U/5C, Bandar Pinggiran Subang, Seksyen U5, Shah Alam, Selangor
(Service Centre)


59.Lon G Auto Services
No 11A Jalan Apollo U5/194 Seksyen U5, Bandar Pinggiran Subang, Shah Alam, Selangor
0378452413
(Proton Service Centre)


60.Car Studio Auto
2-1-2, Apartment Seri Nuang 2, Bukit Bandaraya, Seksyen U11, Shah Alam, Selangor
(Service Centre)


61.Reign Car Care/Perodua Service Centre
No.7, Jalan SP 4/2, Taman Subang Perdana, Section 4, Shah Alam, Selangor
0378455523
(Service Centre)


62.D Alfa Auto Service
2 Tkt Bawah, Jalan Keluli AK7/AK, Pusat Perniagaan Bukit Raja, Seksyen 7, Shah Alam, Selangor
(Service Centre)


63.SNR Bumiputera Air Cond Services and Accessories
No. 22, Jalan Kristal AR7/AR, Seksyen 7, Shah Alam, Selangor
03-55188155
(Air Cond Services and Accessories)


64.SNR Bumiputera Air Cond Services and Accessories
No. 19&21, Jalan Pelabur B/23B, Seksyen 23, Shah Alam, Selangor
03-55411411
(Air Cond Services and Accessories)


65.Mechaniq Auto
No 17, Jalan Bawang Besar 24/35, Seksyen 24, Shah Alam, Selangor
(Service Centre)


66.KSR Speed & Services
12 & 12A, Jalan 7P 7/1, Sime UEP, Industrial Park, Seksyen 26, Shah Alam, Selangor
(Service Centre)


67.ManSuria Auto Parts Supplies
No. 53 & No. 55, Jln. Hon 33/10, Bkt. Kemuning Ind. Park Seksyen 34, Shah Alam, Selangor
0358802868
(Auto Parts Supplies and Trading)


68.Deefan Auto Services
No 1,Jln Kelumpang 27/41A,Tmn Alam Mega, Shah Alam, Selangor
(Service Centre)


69.Faizal Auto Garage
No 1,Jln U1/43,Temasya Industrial Park, Shah Alam, Selangor
(Service Centre, Tuning, Wiring)


70.Intan Matang ProServis
No. 10, 12, 14, 16 & 18, Jalan Saksama 25/39, Taman Sri Muda, Shah Alam, Selangor


71.KBE Enterprise
No 48, Jalan Keluli
AK 7/AK, Pusat Perniagaan Bukit Raja, Shah Alam, Selangor
0355121473
(Battery Trading and Lubricants Suppliers)


*********JOHOR*********

72,Auto Junction (M) Sdn Bhd
No 25 Jalan Pulai 20, Taman Pulai Utama, Johor Bahru, Johor
072375843
(Car Spareparts)


73.G Auto Tyre & Services
No 42-42A Jalan Siantan 1, Taman Kemas, Johor Bahru, Johor
072325033
(Tyre and Sport Rim Shop)


74.Gelang Patah Auto Garage
No 16 & 18, Jalan Nusaria 4/6, Taman Nusantara, Johor Bahru, Johor
075542455
(Service Centre Kia Specialist)


75.Mutiara Jb Auto Garage
No 39, Jln Putra 1, Tmn Sri Putra Kempas, Johor Bahru, Johor
(Service Centre)


76.Pusat Membaiki Kenderaan ZS
A2, Lot 25855, Jalan Denai 1, Kempas Baru, Johor Bahru, Johor
075211124
(Motor Vehicles Workshop)


77.High Grade Garage
No 1, Jalan Permas 9/8, Bandar Baru Permas Jaya, Johor Bahru, Johor
07-3866727


78.Suara Kekal
No. 15, Jalan Cenderai 6, Taman Perindustrian Kota Puteri, Masai, Johor Bahru, Johor
073876172


79.Utama Tyre & Exhaust (Bridgestone)
No. 46, Jalan Padi Ria 18, Bandar Baru UDA, Johor Bahru, Johor
072340699
(Tyre Service Centre)


80.W.T.R. Air-Cond And Accessorie
No. 10, Lorong Pemuda, Kg. Melayu Majidee, Johor Bahru, Johor
(Repair, Air Cond and Service Centre)


81.Double N Racing
No. 55 Jalan Setia 4/5, Taman Setia Indah, Johor Bahru, Johor
012-5633656
(Service Centre, Tyre & Sport Rim)


82.Auto Carriage Tyre And Car Service
No 43 & 43A, Jalan Serangkai 4, Taman Bukit Dahlia, Pasir Gudang, Johor
072553085
(Service Centre And Tyre)


83.Pusat Perkhidmatan Air Biru
No 15, Jalan 10/23, Taman Air Biru, Perjiranan 10, Pasir Gudang, Johor
072552746


84.UG Auto Garage
No 21, Jln Cempedak 2, Tmn Kota Masai, Pasir Gudang, Johor
(Service Centre)


85.AZ Auto Cool & Accessories
No. 3, Jalan Niaga 7, Kota Tinggi, Johor
(Air-Conditioned Services)


86.Berkat Juah Enterprise
MYP 99, Lorong Amran,
Batu 3 1/2 Simpang Jeram, Bakri, Muar, Johor


87.Daya Mas Maju
1-18, Jalan Kesang, Tanjung Agas, Muar, Johor
069534406
(Car Spareparts)


88.Ferraroon Jaya Enterprise
Sri Labis, Sengkang, Bukit Gambir, Muar, Johor
(Spareparts and accessories)


89.Pusat Servis Hawa Dingin Bahtera
No. 5, Tingkat Bawah, Taman Selesa, Sungai Mati, Muar, Sungai Mati, Johor
(Air Cond Service)


90.E-MANN Auto
No. 99, Jalan Anggerik 3/1, Taman Anggerik, Bandar Tenggara, Kulai, Johor
(Tyre Service Centre)


91.Friends Auto Work
No 4986, Jln Merbau 11, Bandar Putra, Kulai Jaya, Johor
075984509
(Repair and Service Centre)


92.JIS Auto
No. 108-A, Jalan Parit Besar, Batu 2, Jalan Kluang, Batu Pahat, Johor
(Service Centre)


93.SNR Bumiputera Air Cond Services and Accessories
No. 3, Susur Jalan Kluang, Pusat Perniagaan Parit Raja, Parit Raja, Batu Pahat, Johor
07-4546122
(Air Cond Services and Accessories)


94.SNR Bumiputera Air Cond Services and Accessories
64A, Jalan Besar Parit Raja, Parit Raja, Batu Pahat, Johor
(Air Cond Services and Accessories)


95.SNR Bumiputera Air Cond Services and Accessories
No. 17, 18, Jalan Maju, Taman Maju, Batu Pahat, Johor
07-4381979
(Air Cond Services and Accessories)


96.Proimpact Enterprise
No. 21, Jalan Kekabu 11, Taman Desa Cemerlang, Ulu Tiram Johor


97.Gemilang Klasik Auto Enterprise
Bangunan Niaga Koperasi, Felda Sungai Emas, Kota Tinggi, Johor
(Motor Vehicles Workshop)


*********KEDAH*********

98.ANR Active Auto
No. 39 Lorong Puyu 1 Taman Wira Mergong, Alor Setar, Kedah
012-587 4718
(Service Centre)


99.Dark Tint Enterprise
Hadapan Pejabat Pos Ayer Hitam, Alor Setar, Kedah
0178831914
(Tinted Shop)


100.Euro Cool Tinted
No 76, Ground Floor, Kompleks Perniagaan Sultan Abdul Hamid, Jalan Pegawai, Alor Setar, Kedah
(Tinted Shop)


101.Nordin Bin Majid @ Aziz
KM. 21, Bukit Besar, Kota Sarang Semut, Alor Setar, Kedah
044472575
(Motor Vehicles Workshop)


102.Sariz Auto Services
F59,Kampung Alor Parit, Jalan Bukit Raya, Alor Setar, Kedah
012-4650987
(Automotive Workshop)


103.Smart Ten Automobile
No. 157, Taman Seri Bagan Fasa 2 Batu 3, Tandop, Alor Setar, Kedah
013-4427160


104.Dtech Auto Services
No. 255 Lorong Ciku, Felda Teloi Timur, Kuala Ketil, Kedah


105.Extreme Trekker Auto Parts
No.3, Taman Sinaran Indah, Jalan Jitra-Kodiang, Jitra, Kedah
(Spare Parts & Accessories)


106.IA Auto
No. 1144, Taman Ria, Padang Serai, Kulim, Kedah
0134299610


107.Burhan Tayar & Servis (Najjah Dinar)
LRK 6, Lembah Radin, Batu 18 1/2, Jalan Kuala Nerang, Kuala Nerang, Kedah
0134096229
(Service centre & Tyre Shop)


108.Persada Ungu Enterprise
Lot 1014, Kampung Kemerlong, Sik, Kedah
109.Pusat Servis Kenderaan LBS
Lot 5469, Jalan Asam Jawa, Mukim Pulai, Baling, Kedah
0194755186


*********PAHANG*********

110.Machita Tyre and Service
No. 29, Jalan Tas 24, Taman Tas, Batu 7, Jalan Gambang, Kuantan, Pahang
0129397441
(Repair Centre and Tyre Shop)


111.Pak Ngah Workshop
Simpang Chenor, Jalan Temerloh-Maran, Chenor, Pahang
0199661206
(Service Centre)


112.Razol Automotive
PT 17305 Jengka 13, Mukim Chenor, Bandar Jengka, Pahang
(Service Centre)


113.Zainal Abidin Seroja Enterprise
No 24, Simpang Jengka 18, Bandar Jengka, Pahang
094851523
(Motor Vehicles Workshop)


114.Teras Sari Auto
No.37A, Batu 1, Jalan Pekan-Kuantan, Pekan, Pahang
094266202
(Service Centre)


115.Wan Nor Auto Services
No.1,Tkt Bwh,Jln Dagang 1/1, Temerloh, Pahang
(Service Centre)


*********PERAK*********

116.HS Auto Services
No. 25 Laluan Industri 2, Kawasan Perindustrian Ringan Siputeh, Siputeh, Perak


117.Ismajuu Enterprise
150 Persiaran Klebang 1, Kawasan Perindustrian IGB, Off Jalan Kuala Kangsar, Ipoh, Perak
0124578718


118.Roza Auto Centre Sdn Bhd
Lot 2510, Jalan Klian Intan, Batu 2, Gerik Perak
057918254
(Service Centre and Tyre Shop)


119.Syumul Jati Entrerprise
No 17, Persiaran PM/6, Pusat Perniagaan Seri Manjung, Seri Manjung, Perak
056881543
(Tyre Service Centre)


120.UZ Venture Services
F 167A, Kampung Kedah, Parit Buntar, Perak


********* NEGERI SEMBILAN *********

121.Harries Trading
No 29,Jln BBS 1/2 D, Seremban, Negeri Sembilan


122.Mag Auto Garage
No 76, Jln TPS 4, Senawang Business Park, Seremban, Negeri Sembilan
(Service Centre)


123.Medix Auto
No.29, Kg. Ismail, Lorong 2 Kiri Ampangan, Negeri Sembilan
017-8833418


124.Was Workshop
No.57, Persiaran Senawang 7, Taman Cempaka Fasa 2, Bahau, Negeri Sembilan
0172304279
(Service Centre)


********* MELAKA *********

125.Kar Garage (Jaya Hawa Dingin)
Lot 7, No. 4619, Jalan Tanjung Kling, Melaka
063151907
(Air Cond Services)


126.Lady Car Wash
Lot 1024, Batu 4, Melaka Baru, Batu Berendam, Melaka
0123453548
(Car Wash)


127.Password R Auto Enterprise
No 60, Jalan CB 1, Taman Cheng Bistari, Cheng Melaka
0122195974


*********PERLIS*********

128.Mahemy Auto Centre
No 18, Lorong Gonchar 4, Jalan Dato' Ali Ahmad, Kangar, Perlis
017-5999496


129.No.80 Persiaran Jubli Emas,
Jalan Kangar-Arau, Taman Sena Indah,
01000 Kangar, Perlis
(Tyre & Service Centre)


*********PENANG*********

129.Red Auto Accessories
Lot 6156,Mukim 6, Taman Bertam, Seberang Perai Utara, Kepala Batas, Pulau Pinang
0124002844
(Tinted and audio system)


********* TERENGGANU *********

130.Apsha Motor & Tyre Service
KM 98, Simpang Paka, Jln Jerangau Jabur, Dungun, Terengganu
(Tyre Service Centre)


131.Azam Dungun Tyre Service
Lot 4077,Jalan Baru Balai Besar, Dungun,Terengganu
(Tyre Service Centre)


132.Nurul Izzah Performance Development
Lot 8375, Jalan Simpang Santong, Paka, Dungun, Terengganu
098288282


133.Che Drive Tyre Centre
Lot 6069-B, Batu 5, Jalan Paka, Dungun, Terengganu
(Tyre Service Centre)


134.Avantech Eastern Enterprise
Lot 1060 Kampung Telaga Mengkudu, Mukim Bukit Payung, Marang, Terengganu


135.Bengkel Sinar Ady
Lot 1015, Kampung Rawai, Bukit Payong, Marang, Terengganu
096199049
(Bodywork, Accident & Repair Centre)


136.Bukit Payong Recycle Enterprise
Lot 1874, Kg Rhu Rendang, Jalan Bukit Kor, Marang, Terengganu
0137889103
(Tyre Service Centre)


137.Kamal Ru Workshop
Lot 2263, Kampung Wakaf Dua, Bukit Payong, Marang, Terengganu
(Service Centre)


138.Alim Auto Service Enterprise
Lot 833, Kg Saujana, Bandar Permaisuri, Terengganu


139.Fairol Autoparts
PT 1286, Jalan Permaisuri 2, Setiu, Permaisuri, Terengganu


140.Nasir Anjang Enterprise
Kg. Beris Tokku, Jalan Penarik, Permaisuri, Terengganu
0129521529


141.PT Service Tyre & Alignment
PT1058, Lot 4/5, Jalan Gong Nerin, Jerteh, Besut, Terengganu
(Tyre Service Centre)


142.Ruhadi Bin Ahmad
Lot 5041, Kg Air Sejuk,Guntung Luar, Setiu, Terengganu
0199556348


143.SH Tyre & Services
Lot 885, Jalan Kubang Kurus, Kemaman Terengganu
098594100
(Tyre Service Centre)


144.Zuha Service Technology
Lot13826, Wakaf Baru Jalan Gong Badak, Kuala Terengganu, Terengganu
0199111416
(Tyre Service Centre)


********* KELANTAN *********

145.AAW Powers Enterprise
PT 525, Batu 6, Tunjong, Jalan Kuala Krai, Kota Bharu, Kelantan


146.NusaJaza Tyre Centre
2172, Seksyen 67, Jalan Kuala Krai, Kota Bharu, Kelantan
097123920
(Tyre Service Centre)


147.Kok Lanas Tyre & Trading
Lot 1724, Taman Ariff, Jalan Kuala Krai, Kota Bharu, Kelantan
097887521
(Tyre Service Centre)


148.Baihaki Auto Service
Lot 1675, Jalan Dusun Raja, Chabang Empat Cherang, Kota Bharu, Kelantan
Faks:097742661
(Tyre Service Centre)


149.Four GM Auto Service Centre
Lot 2260, Dpn Balai Polis Binjai, Cbg 4 Binjai, Kota Bharu, Kelantan
0139792602
(Service Centre)


150.HRS Auto Services Centre
Lot 1026, KM 7, Tunjung Mulong, Kota Bharu, Kelantan
097129868
(Specialist Auto Centre)


151.Kiya Metro Auto
Lot 1709-A, Batu 4, Jalan Kubang Kerian, Kota Bharu, Kelantan
(KIA Specialist)


152.Ku Inn Workshops
Lot 1823 & 1824, Kampung Wakaf Mek Zainab, Daerah Pinji, Mukim Tanjung Chat, Kota Bharu, Kelantan
(Continental Cars Specialist)


153.Mie Technipart
Lot 805 and 806, Jln Tengku Mohd Maasom, Kota Bharu, Kelantan
097475588
(Service Centre)


154.Pasir Hor Jentera Motor
Lot PT 132, Jalan Pasir Hor, Kota Bharu, Kelantan
097654456
(Vehicles Workshop)


155.SB Tyre Service
Lot 1986-B, Jalan Kuala Krai, Kg Pangkal Kuang, Kota Bharu, Kelantan
0129654200
(Tyre Service Centre)


156.Amin Kasturi Enterprise
Simpang 3 Pulai, No 3876 G/H Bangunan Pak Ku Rahim, Gua Musang, Kelantan
(Service Centre)


157.D&G Goldennet Enterprise
PT 1, Kampung Pintu Gerbang, Wakaf Zain, Tawang, Bachok, Kelantan
(Tyre Service Centre)


158.Evo Tyre Service Centre
Lot 1283, Jalan Bachok, Badak, Repek, Bachok, Kelantan
(Tyre Service Centre)


159.Fauzan FFF Workshop
Lot No. 1914,Kg. Tok Bok, Labok, Machang, Kelantan
0199648039


160.Nur Tyre Trading
Lot PT459 T/B, Jln Kuala Krai, Kok Lanas, Kelantan
(Tyre Service Centre)


161.Perniagaan Tayar Kuang War
PT 4311, Jalan Besar, Guchil 4, Kuala Krai, Kelantan
0199125838


162.SBA Auto Service
PT3441, Taman Sri Mas, Lubok Jong, Pasir Mas, Kelantan


********* SABAH *********

163.Asrizah Exhaust Design
TB 2104, Hua Dat Light Industry, Batu 3, Jalan Apas, Tawau, Sabah
(Exhaust Specialist)


164.D’Arashi Japan Auto Parts Trading
TB 23, Ground Floor, Hilltop, Jalan Utara, Tawau, Sabah


165.Hazwan Enterprise
No 2860, Apas Jaya Light Industries, Jalan Apas, Batu 3, Tawau, Sabah
0178305284


166.Intan Auto Parts
TB 12217, Lot A 44 Off KM 8, Jalan Tiku, Taman Megah Jaya, Tawau, Sabah
0109357832


167.MBIE Tyres
TB 14979, Lot 292, GF, Taman Univilla Mile 5, Jalan Utara, Tawau, Sabah
0148547803
(Tyre Service Centre)


168.Nurhas Tyre
TB 14972, Lot 285, Tmn Unipark Jln Kuhara, Jln Utara District, Tawau, Sabah
089768344
(Tyre Service Centre)


169.Pangeran Auto Service
TB 12697, Lot 15, Jade Industrial Park, Jalan Apas, Tawau, Sabah
089911008


170.RSR Mega Power Enterprise
TB 2096, Half Hua Dat Light Industrial Estate, Jalan Apas, Batu 3, Tawau, Sabah
0128159529


171.Sinar Damai Enterprise
TB 10170 Taman Megah Jaya, Lorong Megah 5, Batu 31/2 Jalan Apas, Tawau, Sabah
089776615


172.Tingadan Enterprise
TB 16227, Blok A Lorong Thian Mee 1, Thian Mee Industry, Batu 2.5 Jalan Apas, Off Jalan Pantai, Tawau, Sabah


173.Ar Auto Service Centre
No 2, Block A, Ground Floor, Inanam Jaya Phase 2, Mile 5 3/4, Jalan Tuaran, Kota Kinabalu, Sabah
(Service Centre)


174.Bengkel Hai Brothers
CL 015514379, Likas Baru, Nountun, Kota Kinabalu, Sabah
0143596643


175.Lot 143 & 144, Jalan Tangki,
Opposite Berjaya Palace Hotel, Kota Kinabalu, Sabah
(Carwash and Alignment Service Centre)


176.Kedai Tayar 1 Malaysia
Native Title No 013089542, Batu 91/2, Kampung Dambai, Jalan Tuaran By Pass, Menggatal, Kota Kinabalu, Sabah


177.Everbest Servicing Centre
MDLD 3046, Lot 198, Taman Fajar, Lahad Datu, Sabah


178.QHJ Tyres & Batteries
Lot 8, BDC Warehouse, Jln Kastam Baru, Lahad Datu, Sabah
(Tyre & Service Centre)


179.Basir Enterprise
Lot 8, Jalan Tuaran, Sepanggar Bay, Menggatal, Sabah


180.Trust Auto
Lot 5, Block B, Ground Floor, Mile 8, Jalan Lintas Lubuk, Sandakan, Sabah


********* SARAWAK *********

181.Bengkel Servis Kereta Semarahan
Lot 4314, Kampung Sindang Baru, 94300 Kota Samarahan Sarawak