Monday, January 13, 2014

CUKUP CUKUP SUDAH... CUKUP SAMPAI DISINI SAJA

Inikah cara korang pegawai-pegawai PM membalas kepercayaan Najib
Korang nodai kepercayaan yang diberi

Inikah cara korang membalas kepercayaan Najib
Korang kencing PM untuk kepentingan korang

Teganya korang menari diatas kepayahan Najib
Korang permainkan Najib sesuka hati korang

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada semakin parah
Kepercayaan Najib korang balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada Najib terseksa
Lebih baik korang pergi berambus saja

[sedikit ubah suai pada lirik asal lagu Nirwana - Sudah Cukup Sudah. Bait bait lirik diatas ditujukan kepada para pegawai Pejabat PM yang semakin merapu membuat kerja...]

Baca kupasannya di SINI

4 comments:

Anonymous said...

Mahu akui atau tidak sbnrnya Najib kategori org baik.. wpun dia ada kelemahan tp dia tk zalim pd rakyat cuma doktrin dan hasutan fitnah menguasai kebenaran.
Kita tkpernah masuk dlm hati pengajaran yg Allah turunkan..sejak zaman di jajah Portugis-Belanda-British-Jepun-pengganas Komunis.. Allah tidak jadikan jalan cerita sejarah negara ini sbg SIA2.. org yg anggap SIA2 atau enteng org itu tidak beriman dgn Allah..

Pengajaran lalu untuk kita berubah skrg ini jd lebih baik..lebih bersyukur.. perbaiki apa yg kurang.. bukan hina sayur kangkung.. skrg main sindir lah sayur kangkung sbb kita mampu makan KFC, Brger King, kenny Rodgers.. etc.. jgn smpai Tuhan murka dgn gelagat kita saling menghina ini akhirnya sayur kangkung akan ganti nasi beras.. nk politik gunalah akal.. isu berat Gereja dan kafir sedang menginjak2 Aqidah kita..itu yg akan bwk ke akhirat.. bkn sayur kangkung..

kenapalah org Melayu mudah tertipu..mudah terikut2 perkara yg songsang.. zaman 80-an dlu tiada internet.. hidup sederhana.. bas awam jd kenderaan harian.. makan masak di rumah..jimat cari rezeki.. kenapa kita boleh sj hidup aman? tenang? tp skrg?

sebuah rumah 2-3 buah kereta.. astro.. hawa dingin.. rumah kayu pun ada astro.. makanan sampai buang merata2.. tp kita lagi tak puas.. merusuh..bebal.. krjn makin lembut pt rakyat makin zalim..
apakah tidka fikir Allah akan tarik semua ini?

Anonymous said...

Penasihat hanya memberi nasihat.....guna atau tidak keputusan Najib.......kalau tak cerdik kenapa nak salahkan penasihat.
Nak membodek pun jgn le sampai agama bangsa dan negara tergadai.
Bangangnye UMNO.

Anonymous said...

Maaf...najib sudah kurang popular lagi...sumuanya membebankan kami yg bergaji kecik ni..maaf cakap la...mejoriti org melayu bukan gaji besat sgt pn...tak perlu cerita pasal kangkung pn kamivtau nk pangkah apa akan dtg...pecaya la....ckap apa pn..kalau rakyat susah kami akan hilang kepercayaan...pak lah da hampir kene...kali ni last utk bn

Anonymous said...

ini semua kangkong punya pasal la wahahaha