Saturday, January 25, 2014

Tun Dr Mahathir Contoh Terbaik Pemimpin Melayu Beragama Islam

Inilah yang terbaik untuk ditonton oleh rakyat negara kita ini khususnya buat mereka yang berbangsa melayu dan beragama islam...

Perbezaan fahaman politik bukanlah suatu 'vehicle' untuk kita tamatkan siratultahim sesama ummah. Ingatlah tanggungjawab kita untuk melaksanakan "Hablum Minnallah Hablum Minnanas iaitu hubungan kita dengan Allah swt dan juga hubungan kita sesama manusia".

Sejarah politik tanahair termaktub bahawa sewaktu Tun Dr Mahathir menjadi Perdana Menteri dan Presiden UMNO beliau tidak sependapat dengan Timbalan Mursyidul AM parti PAS iaitu Datuk Dr Harun Din.

Namun, foto yang dirakam sepertimana dapat kita saksikan bagaimana besarnya jiwa seorang tokoh terulung kita Tun Dr Mahathir telah melupakan segala sengketa yang lampau dan pergi menziarah Harun Din yang sedang terlantar di hospital.

SEMOGA RAKYAT BERBANGSA MELAYU DAN BERAGAMA ISLAM BOLEH BERSATU....!!

3 comments:

Anonymous said...

Inilah seorang yang yakin dengan kebesaraan Allah SWT,kadang-kadang jelouse juga saya dengan apa yang didapati oleh TM yang dikurniakan oleh Allah SWT kepadanya.Utara,Selatan dan pusat dunia bagi orang Islam dah pun beliau masuk.Harap jadikanlah contoh kepada kita semua dalam pendoman kehidupaan hari muka.Inilah sebahagian kurniaan Allah SWT terhadap umatnya. ALLAH HUAKBAR!.

Anonymous said...

Kalau Tun M masuk hospital. Jangan kan nak jenguk, buat sembahyang hajat bagi dia terus " padam " ada lah.

Tapi kalau Lim Kit Siang masuk hospital berduyun orang Pas datang ziarah, berduyun orang Pas buat sembahyang hajat minta bagi dia panjang umur dan sehat.

Itu lah ajaran daripada Tok Guru dan Tuan Guru dalam Pas.

Anonymous said...

Bodo apa sial. Xkan adanya org pas solat utk org kafir. Bodoh. Pas sememangnya sentiasa bersama islam. Kamu yg jahil tidak melihat.