Monday, February 24, 2014

MCA Dah Setuju Nak Terima Jawatan Kabinet....? Tolong Berhenti Jadi CINABENG Dulu La Wei....

Presiden MCA yang baru, Datuk Seri Dr Liow Tiong Lai sudah berjaya membawa segerombolan ahli ahli dan pimpinan parti itu untuk menerima kembali jawatan jawatan dalam kerajaan BN....

Keputusan ini sekali gus adalah suatu 'reverse action' terhadap pendirian MCA dibawah pimpinan Chua Soi Lek yang mengambil tanggungjawab mereka tidak layak kerana mempamerkan prestasi yang tersangat sangat buruk pada PRU ke 13 lalu.

Malah kita semua sedia maklum bahawa kerajaan UMNO-BN hampir tewas kerana tindakan "menggila" pengundi pengundi kaum CINABENG yang mahu rampas tahta pemerintahan, ini dibuktikan dengan keputusan PRU 13, undi kaum CINABENG memang jelas TAK NAK lagi mengundi mana mana calon BN. Calon calon MCA sendiri pun tersungkur, tertonggeng..., tertiarap...!!

Kebangkitan kaum CINABENG pada PRU 13 secara terang terang tanpa segan silu mahu gulingkan UMNO-BN dari memimpin kerajaan pusat Putrajaya secara logik akal membuktikan MCA memang TAK relevan lagi dikalangan kaum tionghua.

Kaum mata sepet pemakan babi ini sudah TAK mahu lagi mengangkat mana mana pimpinan MCA sebagai wakil mereka samada diperingkat DUN mahupun Parlimen. CINABENG ini semua lebih percayakan calon calon serta pimpinan DAP yang chaivanist dan juga mana mana pimpinan PKR yang bukan melayu....

Mampukah MCA mendapatkan kembali sokongan CINABENG untuk tidak lagi bersama Pakakatan Pembangkang...?

Apakah ada upaya dan tenaga luarbiasa MCA untuk divert sokongan padu CINABENG kembali menyokong BN...?

Semoga YAB Datuk Sri Najib dan Tan Sri Muhyiddin tidak tergesa-gesa menyambut laungan MCA bersedia untuk kembali ke kabinet.

Jadikan PRK DUN Kajang ini sebagai ujian untuk mereka....

Kalau masih tewas dan tertonggeng dengan pukulan pengundi kaum mata sepet mereka sesama sendiri, maka TAK PAYAH layan untuk berikan sebarang jawatan kepada mana mana pimpinan MCA.

Akal yang waras mampu terjemahkan... Jika dalam satu satu kawasan itu tidak ada cawangan DAP sebaliknya ada cawangan dan ramai ahli ahli MCA, mengejutkan apabila keputusan peti undi dikira calon BN kalah teruk...! Apakah maknanya itu..?

Maknanya, ahli ahli MCA sendiri TAK mengundi calon BN dan "sanggup" undi calon PAS. Ini bukan fantasi..., ianya benar benar terjadi pada PRU 2008 dan PRU 2013. 

Lu Orang Bikin Kerja Dulu Laa Wei...!
Kasi Bukti Sama Kita Dulu....!!

7 comments:

Anonymous said...

kah kah kah...brapa % seat MP n DUN yg MCA pegang...kalau bagi jugak berdasarkan yg lepas2...buang masa laa..undi aku bagi kat UMNO

Anonymous said...

fuck off cinabeng.....

Anonymous said...

Setuju, betul X3, MCA lu pikir lah sendiri....

salim hasan said...

MUKO TAK MALU PUNYO BANGSO.DAK BERAK TELAN BALIK PUI!!!

Anonymous said...

DULU SEMUA CINA TERMASUK CINA MCA YAKIN BETUL CINA DAP AKAN TAWAN MALAYSIA. TERNYATA BILA GAGAL, CINABENG TERASA RUGI SEBAB TIADA BALACI SEPERTI MCA DALAM KABINET..

WAYANG TONGKOL CINA EPISOD KE2 MENJELANG PRU14. INIKALILAH..JIKA PAK MENTERI MELAYU TIDO..ORANG MELAYU MESTI BERAK KAPOR..

Anonymous said...

Boleh percaya kah mereka punya Setiakawan. PRU12 dah kena. PRU13 kena lagi. Umno saja yang tebal muka duk merayu kepada MCA. Sedangkan MCA tak heran pun dengan jawatan kabinet.

Tak apa kita biar Najib dengan Muhyidin kena sekali lagi pada PRK Kajang nanti.

Aku cadangkan semua orang Pas mari kita buat sembahyang hajat minta doa bagi Anwar menang di PRK Kajang.

Anwar Kajang. Kajang Anwar. Ameeennnn............

Anonymous said...

PRU akan datang bersaksikan voters, Umngok akan terkubur , DSAI akan ke putrajaya, semoga Madey panjang umur utk minyaksikan anak didik beliau berjaya dlm perjuangannya.aminn

hasan tiger