Saturday, March 29, 2014

Kadir Jasin Sebenarnya Dah Tandus Idea... Dah Tak Ada Kerja! Hanya Mahu Cari Masalah Dengan YAB Datuk Sri Najib.

Tak pelik apabila usia dah mencecah angka 70 perangai dah macam budak budak....!

Inilah kisahnya dengan orang tua yang tak sedar diri dan tak sedar diuntung. Tak ada angin, tak ada ribut tak semena mena Kadir A Jasin melalak dan menyalak....

Menulis pada blognya yang tidak fofular dan tidak mendapat hitz yang tinggi, Kadir Jasin cuba untuk menarik perhatian umum dengan mengkritik YAB Datuk Sri Najib. Mungkin setelah kehilangan jawatan yang besar, Kadir Jasin dah semakin meroyan dan meraban tak tentu arah.....

Menulis pada blognya yang tidak fofular, cuba mengkritik Najib dengan menggunakan survey yang dibuat oleg Merdeka Center bartarikh 31 Disember 2013. Setelah hampir empat bulan beliau masih mahu menggunakan bahan rujukan yang tersebut...?

Survey oleh Merdeka Centre yang memberikan angka dan peratusan menurun terhadap Najib dan disinilah spesis seperti Kadir Jasin telah cuba untuk menyalak dan melalak memberikan kritikannya....

Agak mengecewakan kerana kita semua sedia maklum bahawa Merdeka Centre sebenarnya didalangi oleh penjilat tegar Anwar iaitu Ibrahim Suffian.Operasi Merdeka Centre bermula pada tahun 2002, selepas era reformasi yang diterajui oleh Ibrahim Suffian.

Ibrahim Suffian atau lebih dikenali sebagai Ben adalah penyelaras dana “Canadian International Development Agency” (CIDA) yang mengambil tempat dalam pejabat Suruhanjaya Tinggi Kanada.

CIDA dibiayai sepenuhnya oleh kerajaan Kanada menerusi Suruhanjaya Tingginya di sini untuk kegiatan yang depannya adalah mempromosi nilai-nilai demokrasi, hak asasi manusia dan ketelusan proses Pilihanraya di Malaysia yang masih mereka anggap rendah....!

Memang sah spesis seperti Ibrahim Suffian adalah agen negara asing yang anti kerajaan.

Boleh baca seterusnya pendedahan mengenai Ibrahim Suffian dalang Merdeka Centre di SINI.

Kesimpulannya, Kadir Jasin menggunakan survey findings yang dibuat oleh sebuah unit anti kerajaan sudah pasti segala angka akan menunjukkan yang buruk buruk sahaja mengenai pemimpin negara kita khususnya YAB Perdana Menteri.

Kadir Jasin dalam usianya ini seharusnya menghabiskan masanya dimasjid dan surau berbanyak zikir, wirid, solat taubat dan solat tahajjud....!!

9 comments:

CICIT PAWANG ALI said...

Tahniah bro. Aku tak kenal ko tapi aku respek bila ada org bela pemimpin. Dah sampai masa kita tunjuk pemimpin kita ada rakyat yg setia.

Anonymous said...

Kadir Jasin kena trima kenyataan ug beliau tu dah tidak lagi diperlukan dan dah tak relevan. Buat banyak amal ibadah je..jangan nak menyibuk ..awak dah tak laku dah.

Anonymous said...

Nampak nya Negara Malaysia ini amat unik amalan demokrasi nya. Ramai boleh hentam fitnah dan kutuk Perdana Menteri tanpa sebarang ditangkap atau disaman. Cuba sesiapa kritik, hentam atau fitnah sebarang ahli politik Negara Singapura, sudah pasti kena saman sampai bangkrup. Kalau sempat lari keluar negeri, akan kena jugak bila balik. Macam ni pun orang PAS termasuk ustaz/ustazah sebar tuduhan kerajaan dan UMNO ZALIM.....sapa yang zalim?

AMIRA FATIN said...

KADIR JASIN NI DAH TAKDE KERJA LAIN SELAIN DARI NAK JATUHKAN BANGSA SENDIRI. PATUTLAH CINA GELAKKAN ORG MELAYU SELALU SEBAB DRG TAHU MELAYU MUDAH DIBODOHKAN SAMA MCM SI KADIR JASIN APA HAK DIA NAK JATUHKAN NAJIB SEDANGKAN AKU TGK PENTADBIRAN NAJIB BAGUS DARI SERBA SERBI. CKP SENANG BRO CE KALAU YG YG PEGANG JAWATAN TU BARU LU TAHU BRO

kelly eng said...

biasalah manusia nie sape saja yg jadi pm kita krg selalu takkan puas hati punya kan, apa salah najib selama ini sehinggakan beria-ia nak jatuhkan dia. inilah masalah org melayu kita tak hbs2 dengki sesama sendiri.

dol mat said...

aku tak faham apa masalahnya kerajaan pimpinan najib aku tgk elok aje negara kita selama ini. najib dah buat yg terbaik utk kita semua kenapa masih nak cari kesalahan dia. apa tak cukup ke pembangunan yg berlaku sekarang ini dgn pelbagai kemudahan disediakan apa lagi yg krg nak dari najib. apa yg berlaku kat negara kita baru2 ini adalah tragedi yg tak diduga langsung tapi kenapa nak salahkan najib juga apa kadir jasin ini tak reti ke nak terima qada dan qadak allah swt. takuitlah tuhan sikit wahai manusia yg bertopengkan syaitan

kak bedah said...

haram jadah btl kadir jasin ni kan berani dia nak jatuhkan najib n mengkau plak tu, wah nampak besar kepala sial ni kan, ikutkan hati aku nak aje aku maki hamun mamat nie. mcm mana nak majukan org melayu kalau org melayu sendiri yg jadi musuh bangsanya. mana nak cari pemimpin yg sabar dgn karenah gampang krg walaupun bininya si rosmah dicaci, di fitnah tapi najib tetap sabar. bukan senang nak dapat pm sebegini rupa

nazatul shima said...

sape kadir jasin ini kalau nak dibandingkan dgn najib, berani dia mengaku konspirasi jahat dia utk jatuhkan pemimpin no 1 kita. mana perginya pihak berkuasa kenapa tak nak bertindak terhadap org mcm ni ye. mcm mana negara nak aman kalau org melayu sendiri musuh melayu.

abg nuar said...

Ape punya bahalol kadir jasin nie...bila lak najib buat hal.....knp mesti najib turun....korg takut dgn najib kn sbb korg tau selagi najib pm anwar x akn berjaya menghasut rakyat kn....sbb najib melakukan yg terbaik demi negara....