Thursday, March 20, 2014

MH 370 HIJACKED - Ceramah Anwar Puji Tun Razak Kendali Tragedi Tentera Merah Jepun 1975






7 comments:

Anonymous said...

Sudah-sudahlah, dah lama kami kenal siapa tu Anwar, Pi dok diam-diamlah. Dah meluat sangat tengok perangai dia ni, masih boleh rasa macam bagus lagi. Piiiirah mabuk.

Anonymous said...

putaq selagi boleh putaq.

FUAD HASAN SEKOLAHKAN ANUWAR
Anwar kata cara bapa Najib, Allahyarham Tun Razak mengurus krisis Japanese Red Army (JRA) pada tahun 1975 semasa mereka menawan 50 tebusan di bangunan American International Assurance (AIA), Kuala Lumpur adalah lebih baik dari cara Najib mengurus krisis MH370. Masa tu katanya Tun Razak menghantar Ghazali Shafie sebagai perunding dan berjaya membebaskan 53 orang tebusan.

Saya seperti rakyat Malaysia yang sangat mengikuti peristiwa tersebut kerana pada tahun 1975 saya merupakan pemimpin pelajar di Universiti tempatan.

Pengurusan Japanese Red Army ketika itu adalah lebih mudah kerana:

1. Kita tahu dimana lokasinya: didaratan dan di kuala Lumpur.

2. Kita tahu siapa kumpulan tersebut, JRA, kerana mereka mengistiharkannya.

3. Kita tahu apa mahunya, kerana mereka ingin mendapatkan perhatian dunia tentang masalah dalaman mereka di Jepun.

4. Kita tahu mereka sedia berunding dengan kerjasama kedutaan asing.

5. Kita tahu mereka mahu keluar daripada bangunan AIA dan Malaysia.

Soalaanya:

Siapa yang tahu dimana MH370 ?

Dengan siapa kita nak berunding ?

Siapa yang tahu apa kehendaknya ?

Kedutaan mana yang boleh jadi orang tengah ?

Apakah mereka masih hidup atau sebaliknya ?

Kalau Anwar boleh jawab soalaan di atas tolonglah selamatkan nyawa MH370, tak perlu sehingga jadi Perdana Menteri baru nak bertindak.

Kalau tidak, usah buat perbandingan bodoh dan tak masuk akal semata2 untuk memenangkan isterinya di Kajang.

Oh seperkara lagi, seingat saya Anwar tidak pernah memuji Tun Razak semasa hayatnya. Tetapi beliau antara yang bertanggungjawab menghasut pelajar membenci Perdana Menteri Tun Razak sehingga akhir hayatnya. -Dato Fuad Hassan

Anonymous said...

Ni jenis penipu depan mata ni kerjanya asyik nak membelit je kerja dia dari dulu sampai sekarang asyik nak membodohkan orang je. Kalau ikhlas dan tak mampu nak buat macam khalid ibrahim settle masalah air dgn kerajaan persekutuan pegilah bantu ahli keluarga secara sukarela baru lah orang boleh respect. Sapa pecaya dia ni alamat bala akan bertambahlah dalam hidup korang.

Anonymous said...

Masa BABI di interview oleh christian amanpour semalam , kita boleh lihat muka Amanpour tu mencuka, meluat dengan jawapan yang diberikan BABI tu. Dia tahu yang si BABI tu bragging, cakap besar dan membohong. Orang Amerika yang dengar pun tahu si BABI ni menipu dan poyo jer lebih.

anti-LGBT , PR dan Ad-Dajjal said...

Daripada PR, lebih baiklah BN. Aku tak nak sokong parti yang ketua umum dia tu PELIWAT, pakar tebuk BONTOT jantan, betina , laki & perempuan. Aku tak nak pilih parti yang ketua umum tu satu spesis dengan umat Nabi Lut yang Allah SWT rejam sampai mampos kat dasar Laut Mati.

safeq muhd said...

pasal mh370---- Yang penting cara menanggani krisis. Ape yg telah berlaku amat memalukan negara kerana cara menanggani krisis tidak profesional itu persoalannya...sy bukan penyokong mana2 parti politik,tapi rasionalnya statement mh370 yg tidak selaras.cth-menteri pengangkutan ckp lain,mmenteri dlm negeri ckp lain,IGP ckp lain...ape ni...dah jadi putar alam...

safeq muhd said...

pasal mh370---- Yang penting cara menanggani krisis. Ape yg telah berlaku amat memalukan negara kerana cara menanggani krisis tidak profesional itu persoalannya...sy bukan penyokong mana2 parti politik,tapi rasionalnya statement mh370 yg tidak selaras.cth-menteri pengangkutan ckp lain,mmenteri dlm negeri ckp lain,IGP ckp lain...ape ni...dah jadi putar alam...