Sunday, April 27, 2014

Kes Hasutan Karpal - Sultan Perak : "Kami TAK Perlukan Simpati Gani Patail..., Akan Tetap Lawan" Kata Gobind

Mendiang Karpal Singh pernah didapati bersalah oleh Mahkamah Tinggi terhadap pertuduhan  mengeluarkan perkataan berbaur hasutan terhadap Sultan Perak berhubung pengguguran Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar pada 2009.

Karpal, 73, dituduh mengeluarkan kenyataan itu di firma guamannya di Jalan Pudu Lama pada 6 Februari 2009.

Karpal Singh didakwa mengeluarkan kenyataan bahawa pengguguran Mohammad Nizar sebagai Menteri Besar dan pelantikan Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir oleh Sultan Perak boleh dipersoal di Mahkamah.

Dia didakwa mengikut Seksyen 4(1)(b) Akta Hasutan 1948 yang membawa hukuman maksimum penjara tiga tahun dan denda RM5,000 atau kedua-duanya.

Kini Karpal sudah tiada dan pergi meninggalkan DAP dan Pakatan Pembangkang buat selama-lamanya... Tetapi kesnya tetap akan diteruskan! Iya, itu yang dimahukan oleh warisnya serta kuncu kuncu juak murahan DAP. Mereka mahu lawan habis-habisan...!

Maksudnya kuncu kuncu juak murahan DAP dan semua penjilat tegar Pakatan Pembangkang mahu proses 'lawan titah Sultan Perak' diteruskan walaupun Karpal sudah mati....? Apakah mereka semua tidak sedar bahawa nyawa Karpal berakhir diatas bumi negeri Perak, negeri yang dia sendiri mahu 'lawan' Sultan...?

Begitulah petikan ucapan waris kepada mendiang Karpal Singh....!

Nampak jelas mereka penuh dengan keyakinan mahu teruskan 'perjuangan' Karpal untuk lawan titah Sultan Perak..? JANGAN MAIN MAIN....!! Saksikan petikan video dibawah ini;
6 comments:

Anonymous said...

Kalau Menang dapat nama
Kalau kalah jugak dalaw rayuan ? Sapa nak masuk lokap. Mayat dah kena bakar. Takkan nak penjara gambar jr kot ? Atau Gobind ganti masuk lokap ?

Dasar keling ckp pki lutut

Anonymous said...

Kurang ajar punya banggali. Bapa dia kurang ajar. Anak dia pun sama kurang ajar. Kepada semua Melayu khasnya kepada Melayu Pas dan Melayu PKR, harus diingat bahawa kenyataan Anak Banggali ini adalah menghina Sultan Perak selaku Raja Melayu.

Lagi lu orang Melayu Pas sama Melayu PKR masih mahu buat kawan kah sama ini Anak Banggali. Kurang ajar punya Banggali. Dia bapa sudah mampus kita ingat sudah boleh tutup cerita tapi dia kasi lagi panassssssssssss punya cerita.

Anonymous said...

Nak menuntut keadilan untuk mending Karpal la tu.

Untuk jimat kan duit Rakyat, Mungkin Tuanku perkenan maaf kan mendiang Dan tamat kan kes ni tak?

Anonymous said...

Bengali2. tk sedar diri.kici2 lombu jaga.sudah besar bank jaga.dapat anak jadi loyer.dapat cucu kurang ajar.

Anonymous said...

Cina laknat + bai kurang ajar = cibai dap

Anonymous said...

Mereka dah tentu2 kafir, yang Melayu dalam PAS ramai lagi kurang ajar...kurang ajaran ISlam.