Saturday, April 19, 2014

Rakyat Selangor Dah Marah....!! Bekalan Air Di Selangor Berada Ditahap Kritikal



Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

18 comments:

Anonymous said...

Sabar jie... lain kali pangkah la lagi mcm kat kajang tu...
Tak kuasa i.....

Anonymous said...

Aku sanggup bayar rm12 sebulan bil air dari tiap tiap dua hari kena tadah air. Habis jadual keja aku. Tu belum kira anak aku kena balik rumah dari sekolah tiap kali nak buang air tapi tandas sekolah tak der air

Anonymous said...

biar kau marah bak anjing menyalak bukit ada dia kisah,yg penting kantong perbendaharan selangor mesti bertambah,bertambah,bertambah dan terus bertambah,kejayaan kerajaan bukan diukur dengan penderitaan rakyat tetapi banyak mana rizab perbendaharaan terkumpul.tetapi saya amat kagum dengan rakyat selangor kerana setakat ni tiada pula kedengaran berita demo kekurangan air disiarkan.teramat mengkagumkan!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

yand pi pangkah pakatan haram sapa suruh ?

menyesal dah x berguna

Anonymous said...

c&p
kita baca apa kata rakyat selangor kata!

inilah kerajaan negeri yang kami pilih. dengan apa kos pun, kami sanggup pertahankan kerajaan pr pilihan kami. kami undi maka kami yang tanggung. u alls tengok dari luar diam2. walaupun kami terpaksa ambil 'air percuma' anugerah kerajaan pilihan kami ditepi jalan sambil menjinjing baldi, kami sanggup. walaupun baldi kami tidak dapat percuma kami sanggup beli dikedai dengan harga agak mahal demi sayangnya kami kepada kerajaan pr. biarpun mb kami bodoh sombong tolak pertolongan kerajaan n9, tak mengapa. apa bezanya kebodohan mb kami dengan majoriti rakyat negeri ini? rakyat bodoh tentunya akan dapat mb yang bodoh juga. takpelah, kami yakin kami akan tetap dapat minum air walaupun saban hari terpaksa jinjing baldi ditepi jalan. redha ajelah...manusia memang serba kekurangan. bodoh adalah sebahagian daripadanya.

April 19, 2014 at 8:31 PM

Anonymous said...

Tahniah... pilihan rakyat yg tepat dan terbaik... kerajaan bagi free air... tp angkut sendiri pkai baldi la... hahahaha...

Anonymous said...

Eh, bising pulak orang selangor yang pangkah pr ni. Dulu nak sangat dapat air free... bila dah dapat air free dari lori tangki, korang bising lagi. Jenis manusia tak reti bersyukur. Kalau malu nak mandi kat rumah mentua, pergi la mandi kat rumah MB. Pemimpin berkebajikan la kononnya...

Anonymous said...

Syabas jie...tu la..suka sgt pandang serong kat BN. UMNo tu maksudnya united malays national orgzanization.dulu kita mmg utama kan melayu..la ni PKR nak utamakan sgt kapir.
rasain.
cuba suh anwar dptkan air selangor dlm satu saat!

Bye

Anonymous said...

BETUL TU BWAT APE NK RIOH2 TANGGONG JE LA..ORG DAH SUKA KERAJAAN PR..NASIB UNTUNG DPT AIR FREE SAMPI RAYA..XYAH SUSAH TADAH JE KT TEPI JLN..MASAALAH BESAR KALU NK MANDI JUNUB AIR XDE PULAK TU..

Anonymous said...

Meniaga tong air...siapa disebaliknya yang kaut keuntungan. Cina DAP laaaa.. beli tong air RM50 debuah kali tiga bersamaan RM150. Rugi lagiii dari dapat air percuma..padan muka hang pa

Anonymous said...

Kenapa tak guna air bekas lombong. Jangan marah dengan Kerajaan Negeri marahlah pada diri sendiri kerana diri sendiri yang pilih Kerajaan ini he he he padan muka

Anonymous said...

Satu saja perkataan yang bolih dicoretkan...PADAM MUKA....pihak yang benarx mahu membantu diketepikan,tapi sebaliknya pihak yang terangx kaki penipu terutama kepalanya didewakan dan disokong macam mereka saja yang betul.

Anonymous said...

INI SATU AKUR JANJI YG AMAT BODOH , SAMA MCM MAT FIT DAH TAU DADAH MERANA AMBIL JUGA
JIKA INI CARA BERFIKIR RAKYT SELANGOR OK LAH , TERUS PANGKAH YG ''X''PR HIDUP RKYT MATI

Anonymous said...

Korang ni bodoh ke apa,air dicatu sbb paras air diempangan ditahap kritikal,macai babi bee end ni tau nk politik je apa2 isu jani nk hentam sgor. Kat sgor je ke takde air,cuba cek negeri 9,melaka dan johor pon sama, mmg bangsat la umnok ni.

Hasan tiger.

Anonymous said...

Tabik sarjan hasan tiger, tuan mmg sorang yg menurut perintah tegar. Walaupun disuruh utk terjun lombong utk dptkan air free dia akan terjun. Silap2 sarjan hassan boleh mampos.

Sebab itu nak dibuat projek langat2, bawa air mentah dr pahang sebab air kat empangan tak cukup(pak mat tempe ni mmg sound dah rosak, incik kena cakap kuat sikit, otak pun slow, incik kena ulang sanpai 100 kali baru dia paham)

masaalahnya kerajaan pr tak bagi buat project tu sebab penasihatnya tak dapat imbuhan dari project tu, maklumla gajinya cuma rm1 jer mana cukup. Nasib baik mb khalid cepat menyedari masaalah ini(walaupun dia amik masa 6 thn) dan meluluskan project ni baru2 niwalaupun dia membelakangkan penasihatnya. Mungkin sebab mahkamah telah menghukum penasihatnya dlm kes kegiatan belakang, mb khalid membalakang. Heiiiii... berapa banyak belakang dah.

Belakang, sekarang air percuma pun akan ditarik balik lepas org dap cakap dah belanja nak dekat rm1 billion, 1,000,000,000,000. Huh banyak kosong tu.

cuba fikir nak kena angkut air dlm baldi naik tingkat empat atau bayar bayar bill air lebih rm20 sebulan dari biasa

Mereka yg tak kisah tu mungkin sebab mandi kat pool rmh mb bukan kat rmh mertua .

Anonymous said...

Mari belajar peribahasa.

No.1 - Mb khalid telah di eritahu bahawa selangor dijangka kekurangan air beberapa tahun lepas. Dia dan kuncu2nya cakap selangor ada banyka tasik dan teknologi membrane lagi murah.

No. 2 - melihat masaalah air selangor sekarang, mb negeri sembilan nak jual lebihan air dr negeri itu. Pkr, pas n dap cakap air n9 tu sikit sangat, tak cukup. Takpelah, biar rakyat selangor angkut air dlm baldi naik tingkat 4 sendiri.

Berdasarkan no1 dan no2 maka terhasillah peribahasa "BODOH SOMBONG".

Anonymous said...

Biar mati kerana EGO dari mati kerana jasa..

Anonymous said...

aku dh macam duduk kat uganda pulak rasanya ngankut air ke tingkat 3, dh kat rumah kene catu, kat opis pon sama.. brapa punya suwei lah...