Friday, April 25, 2014

TERKENA Sudaah..! Fitnah Rafizi Terhadap Najib Bikin Faekah Pulak Kena Getah RBF Online

Mulut macam longkang bau jamban....! Bila ternganga sahaja bau najis, tersangatlah busok...!!

Itulah gambaran yang sebaik-baiknya untuk menterjemahkan sifat sejenis makhluk yang bertugas sebagai Pengarah Strategik PKR.

Kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi.... Bidalan bahasa melayu kita secara jelas membayangkan mengenai kelakuan yang diwarisi oleh seseorang jika mereka memang ada pertalian sesama sendiri.

Iya, pertalian antara seorang barua dengan boss...! Rafizi lakukan apa sahaja demi kelangsungan politik bossnya si peliwat terunggul negara kita. Sebagai barua, sebagai pencacai sudah pasti Rafizi sanggup lakukan apa sahaja.

Kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi.... Bagaimana hebatnya Anwar berbohong dan selamba klentong rakyat, begitulah juga ia menurun kepada darah daging Rafizi. Untuk melakukan kerja kerja fitnah, berbohong mereka memang handal.... terbaeek dari ladang!!

Mutakhir ini, Rafizi cuba melalak dengan modal klentong terbarunya. Kunuuuuuuuuuunnya YAB Datuk Sri Najib terlibat dengan 'salah laku' yang melibatkan jumlah wang sebanyak RM100 juta.

Kesian sungguh nasib Rafizi si pondan jambu Anwar ini....! Iya memang tersangat kesian.... Segala fitnahnya itu berjaya dipatahkan dengan mudah ibarat mengunyah timun mentah. Tahniah sahabat Blogger RBF Online yang berjaya membuktikan segala apa yang dituduh oleh Rafizi hanyalah bohong semata-mata.

Rafizi adalah bekas pelajar MCKK, dia kemudiannya melanjutkan pelajarannya di University of Leeds, England pernah menerima Anugerah Arthur Crabtree 1997. Lelaki lembut ini pernah bekerja di Jeffreys Henry Chartered Accountants London dan pernah menjawat jawatan tinggi bersama Petronas Carigali Sdn Bhd. Kini mendapat gaji yang sangat sangat sangat lumayan menjadi Ketua Eksekutif di Pejabat Penasihat Ekonomi Selangor.

Maksud istilah kesian diatas tadi kerana walaupun PKR dan Anwar melihat kunuuuuuunnya Rafizi ini hebat tetapi segala fitnah dan pembohongannya itu sangat mudah dipatahkan oleh seorang blogger seperti RBF Online....

Apa yang menarik ialah Blogger RBF Online bukan sahaja berjaya memalukan lelaki lembut bergaji lumayan seperti Rafizi ini, tetapi didalam membuat ulasan dan penjelasan terbongkar kembali semua "salah laku" bekas Setiausaha Politik Menteri Besar Selangor, Faekah Husin.

Ayuh..! Anda wajib mentelaah segala-galanya di SINI

3 comments:

Anonymous said...

w.pon aku benci dan anti umngok, tp aku tabik pada saudara YB Keri Jamaludin, beliau berani dan jujur dan segala pertuturan, tak macam beruk-2 sakai umngok otai dalam ni. harap generasi KJ dan YB Rafizi akan buka gelanggang politik baru utk sejahterakan masyarakat masakini.

hassan tiger

Anonymous said...

Walaupon aku benci giler n anti bang non... tp aku respek mb selagor kerana membuatkan selagor tade air... nk basoh berak pon ssh.. budak yg komen kt atas tu bajet good3.. tp hampeh sebenarnye..

Anonymous said...

Sah si hasan ni mabuk minum tiger.generasi liberal KJ & Rafizi....itu yg ksu nak wariskan kpd anak cucu???

Guna otak la hasan mabuk tiger woi...