Wednesday, May 14, 2014

Akhirnya....., Mat Said Makang Ikang, Tengok Penyu Telo

ADUN Bukit Besi, Roslee Daud yang pada awalnya dilihat mengikut jejak langkah mantan MB Dato Seri Mat Said apabila turut sama isytihar keluar UMNO untuk menjadi wakil rakyat Bebas sudah pun buat U Turn dan kembali mendakap UMNO-BN.

Maka dengan itu, MB Terengganu yang baru Datuk Ahmad Razif gagal mencipta rekod dunia sebagai Menteri Besar di Malaysia yang paling singkat tempoh waktu kerana kedudukan terkini kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Terengganu menyebabkan tiada keperluan untuk diadakan Pilihanraya Negeri.

Dengan kembalinya Roslee maka BN kembali memerintah apabila kedudukan terkini, UMNO kembali kepada 15, PAS 14, PKR 1, dan calon Bebas 2.

14 comments:

Anonymous said...

Kuasa RM lah tu.

Anonymous said...

jgn hepi sgt..2 bebas tu boleh gi mana2 yg dia suka..buat lar taik lagi..2 bebas akan pergi kat PAS..melopong lar UMNO..sapa yg makan ikang tengok penyu telo skrg ni? buat kerja tak tenang ar...hahahahaha

Anonymous said...

Kalau yang BEBAS pergi ke PAS, ingat yang BEBAS tu boleh dapat jawatan ke untuk memerintah negeri. Heh....nanti mereka duk meroyan lah sebab tak di beri jawatan ape2 macam yang kat Kelantan. PKR mane ada dapat jawatan. Duk lah di tepi melukut dengan harapan ada belas ehsan dari PAS.

Neighborhoodbully said...

...walaupung penyu dok telo doh di Rantau Abang tp telo Najib akan sentiasa bergoyang menjelanhd sidang DUN akan datang...

Anonymous said...

Yang 2 ekor Bebas belum dapat 'the right price'

Anonymous said...

Kecut teloq abe jib ..

Hasan tiger

Anonymous said...

kajang tu bukan kuasa rm ke huhu

Anonymous said...

Kajang tu sebab Bos nak kuasa, ADUN tak kena denda RM5 juta, sudah tentu Bos bayar lebih dari denda kalau kosongkan DUN.

Kalau dua adun tu dibayar, tentulah adun lain nak jadi bebas juga.

Jadilah macam Parti Kerusi Roda

Anonymous said...

Deris tak merajuk
sebab tu org gganu respek dia.

Anonymous said...

Terengganu memang dari sejak dulu sehingga sekarang tak pernah aman tak kira apa siapa atau apa parti pun yang perintah...mungkin hanya akan berhenti bercakaran apabila kiamat.

Anonymous said...

Tak eh...malah tegang.

Hussain ghimau

Anonymous said...

Sesungguhnye datuk deris sorang professional. Tak mudah melatah malah kemah keming. Itulah Ciri Ciri pemimpin.

Anonymous said...

Semoga datang lagi sorang pemimpin ciri2 spt Dato deris diterengganu. Penuh dgn misi Dan visi.aman makmur ganu terus maju pendidikan agama tidAk ketinggalan.

Anonymous said...

Sesungguhnye datuk deris sorang professional. Tak mudah melatah malah kemah keming. Itulah Ciri Ciri pemimpin.