Friday, May 30, 2014

Bocor Sudaah..... Anwar Akui Dyana Sofya Tak Sehebat Izzah. DAP Silap Pilih Calon

Dalam perjalanan balik dari Teluk Intan kelmarin Anwar mengakui kepada beberapa orang kepimpinan PKR bahawa DAP ambil tindakan silap kerana letak Dyana di Teluk Intan. Beliau tak fikir pengundi Teluk Intan sedia menerima seorang yang terlalu baru untuk mewakili mereka.

Anwar juga salahkan jentera pemilihan DAP yang tidak cukup detail melihat siapa Dyana dan keluarga sebelum ini. Anwar sendiri kenal lama Kak Yammy. Kenal.... Tak rapat..... Tapi tahu  mentaliti penting diri dan tamak Kak Yammy. Ini semua jadi penyakit.

Anwar akui pandangan Izzah bahawa Dyana ini tidak ada substance.  Kegemaran DAP untuk menggunakan formula muda tanpa pengalaman ini ada kalanya makan diri.

Anwar turut menganggap Dyana sesuai diletakkan di Pulau Pinang atau  Kuala Lumpur, bukan di Teluk Intan. Malahan beliau kata, dia sedia swap kerusi Setiawangsa dengan DAP sekiranya bersedia nak letakkan Dyana sebagai calon PRU14. Kekalahan PKR di Setiawangsa hanya disebabkan calon yang tidak kuat.

Tetapi jika Dyana diletakkan di kawasan urban, Anwar yakin calon itu mampu menang  dengan lebih baik. DAP ambil Setiawangsa dan PKR akan ambil alih Teluk Intan untuk PRU14...?

Masa masih banyak dan panjang. Boleh bincang kemudian. Cumanya, Dyana untuk kerusi kampung seperti Teluk Intan adalah
percaturan yang silap.

5 comments:

Anonymous said...

Pengundi dan penyokong DAP tak payah keluar mengundi pada hari mengundi kerana DAP kompom akan menang.buat apa beratur panjang semata mata nak pangkah calon yg dah tentu akan menang.
Sy pengundi Telok Intan dan penyokong PR pun malas nak balik.sbb dah tau diana akan menang punya.

Anonymous said...

keje TT ni hanya melaga2kan dan mempitenah org, itu la hakikatnya : Umngok pitenah berpisah tiada.

hassan tiger

Anonymous said...

kasi sontot jubor sekali dah cukup, pasti jadi hebat ...

Anonymous said...

Untung kalah ....klu menang kena beri upah!

Anonymous said...

pembetulan:
raja segala fitnah ialah pakatan haramjadah.

hassan tiger beer.