Wednesday, May 7, 2014

BONUS Untuk Najib Sempena Ulangtahun PRU - Kit Siang Akui Kalau UMNO Pandai Main Isu HUDUD Pasti Pakatan Akan Berpecah....

Orang Kuat DAP, Lim Kit Siang menyuarakan kebimbangannya dengan kemungkinan perpecahan Pakatan Rakyat, apabila UMNO sekali lagi mengambil peluang ke atas isu Hudud yang kembali hangat.

“Genap setahun juga menyaksikan kemungkinan berbahaya akan perpecahan Pakatan. Ini tidak boleh dipandang ringan.

“Majoriti besar yang mengundi Pakatan dalam Pilihanraya lalu menginginkan pertukaran kerajaan dan dasar negara, bukan undang-undang Hudud. Lagi pula, sesiapa yang tidak menyokong hudud bukanlah anti-Islam, tetapi kerana Perlembagaan Persekutuan menyediakan Malaysia sebagai negara sekular yang demokratik,” katanya.

Katanya lagi, Pakatan tentunya tidak akan dapat terus menafikan majoriti dua pertiga BN, malah akan kalah teruk jika Hudud menjadi agenda mereka pada Pilihanraya umum lalu.

“Rakyat ingin Pakatan terus bertambah kuat dan mencapai peralihan di peringkat persekutuan pada PRU ke-14 nanti. Namun jika Hudud menjadi isu utama, Pakatan akan menerima nasib sama seperti Barisan Alternatif.

“Lalu, ketiga-tiga parti, DAP, PAS dan PKR akan kalah, hanya UMNO dan parti-parti BN yang menjadi pemenang. Dan itu adalah bencana yang sebenar-benarnya untuk seluruh rakyat Malaysia,” katanya lagi. – roketkini.com [SINI]

9 comments:

Anonymous said...

Kalau PAS tak bentang kira PAS dayus ls.

Anonymous said...

Perjuangan utama PAS adalah melaksanakan hudud. Jika PAS keluk kelek baik semua ahli PAS gantung spender putih kat pagar.

Anonymous said...

Soal Hudud ini akan dapat atau tidak dilaksanakan di Kelantan, itu perkara nombor dua. Yang penting Pas mesti tunaikan janji nak bawa usul Hudud dalam parlimen. Yang penting setiap wakil rakyat yang islam wajib sokong usul daripada Pas itu. Kalah atau menang semasa pengundian bukan alasan untuk tidak mengundi atau berkecuali.

Kalau semasa pengundian nanti, ada wakil rakyat islam yang tak undi atau berkecuali, kita minta orang itu keluar daripada islam dengan cara yang terhormat sebelum kita letakkan lebel pada dirinya sebagai MUSUH ISLAM DALAM SELIMUT.

Ana Muslim

Anonymous said...

Kalau pakatan rakyat berpecah semua wakil rakyat & ahli parlimen balik kampung tanam jagung pada pru 14 nanti. Semua mengharap satu sama lain untuk kelangsungan politik masing-masing, perjuangan bukan untuk apa pun

Anonymous said...

Paling geli hati bila aku dengar baik Pas mahu pun Umno bersusah payah nak adakan mejlis penerangan Hudud kepada bukan islam. Agaknya harapan Pas dan Umno masa pembentangan usul nanti maka semua wakil rakyat bukan islam akan angkat tangan undi sokong.

Mereka bukan islam, kita nak harapkan mereka sokong undang2 islam, lain lah kalau mereka dah jadi islam. Fikir biar lah realistic, jangan fikir fantastic.

Anonymous said...

Kemungkinan besar BN pulak yang akan kalah kalau Sabah dan Sarawak berhenti menyokong BN kerana menolak HUDUD.

Tak payah menunggu PRU ke14 pun.

Anonymous said...

BE CAREFUL DENGAN STATEMENT DARI LIM KIT SIANG, KEKADANG APA YANG DINYATAKAN ADALAH BERMAKNA SEBALIKNYA. PERLU ANALISA CUKUP2. YANG PENTING PIHAK STRATEGIK UMNO KENA BERHATI-HATI. KITA TIDAK TAHU WANG APAKAH YANG DIMAINKAN OLEH PAKATAN KALI INI. HAMPASS HANYALAH PARTI PENCACAI, AKAN MENURUT SAJA SEBAGAIPELAKON MURAHAN SAJA . IKUT JE KATA2 PENGARAH.

Anonymous said...

LKSial, anak lu sula masuk klistian aa? Masik klistian aaaaa boleh minum alak , makan babi and zina. Kalau bikin hudud haaa, klistian pun untung. Patut klistian pkr kasi sokong.

Anonymous said...

Bencana sebenarnya adalah kerana ada manusia seperti kit sial di malaysia ni. But no worry, going out soon......