Monday, May 5, 2014

Dari Utara Dah Sampai Ke Sabah Bah...! Penipuan Pemilihan Pimpinan PKR Tahap Nazak... Apabila Bekas Calon PKR Batu Sapi Menyalak

Zikir wajib semua ahlol ahlol TOLOL Pakatan Pembangkang....., mereka berzikir dengan penuh khusyuk dan tawadu' "Kalau jahat itu semua UMNO-BN, Kalau rasuah itu semua UMNO-BN, Kalau salah guna kuasa itu semua UMNO-BN".

Begitulah hebatnya ahlol ahlol TOLOL ini semua terlalu TAKSUB mempercayai yang buruk semuanya UMNO-BN. Otak mereka dah diliwat enak oleh Anwar dan semua pimpinan Pakatan Pembangkang...

Padahal dikalangan pucuk pimpinan Pakatan Pembangkang juga huru hara dan haru biru. Bila setiap kali diadakan proses pemilihan pimpinan PKR maka kita pun berpeluang mendapat perkhabaran penipuan disana sini.

Lihat diatas sana, siapa yang membuat keluhan mengenai penipuan proses pemilihan PKR...! Apakah keluhan datang dari pimpinan UMNO Sabah seperti Shafie Afdal atau Musa Aman...?

Sudah pasti jawapannya TIDAK sama sekali.

Apa yang dapat anda saksikan adalah pembongakaran mengenai penipuan yang dibuat oleh pimpinan tertinggi PKR di Sabah, Ansari Abdullah yang pernah menjadi calon pada PRK Parlimen Batu Sapi.

Apa yang didedahkan oleh beliau..?

Kisah kertas undi yang dicetak berlebih-lebihan bagi tempat yang ahlinya sangat kurang, dan kertas undi yang dicetak berkurangan daripada bilangan sebenar ahli ahli yang ramai. Ansari juga mengesyorkan diadakan BERSIH-PKR kerana sistem proses pemilihan tahap jamban..!

Kata kata tersebut datang dari siapa...? Pimpinan UMNO atau pimpinan PKR...??Video klip diatas pula menyaksikan kekecohan berlaku pada proses pemilihan pimpinan PKR di utara tanahair. Iya, kejadian memalukan ini dirakam di PKR Cabang Nibon Tebal, Pulau Pinang.

Selama ini mereka kata UMNO-BN yang arif dan suka membuat penipuan dalam proses pengundian. Mereka berarak buat huru hara di Kuala Lumpur kunuunnya mahukan sistem Pilihanraya yang Bersih...

Malah pada PRU 13 tahun lepas mereka mencipta dan merekayasa fitnah terhadap SPR dan kerajaan BN kununnya berlaku Black Out sewaktu proses pengiraan undi.

Calon DAP yang bertanding di kerusi DUN Ketari, Lee Chin Chen mengaku beliau berada di Dewan Sultan Ahmad Shah Bentong, pada 5 Mei 2013, dari jam 8.30 malam hingga selesai proses penjumlahan undi dan terus menunggu sehingga keputusan PRU-13 bagi DUN Ketari, Bilut dan Sabai diumumkan Pegawai Pengurus Pilihan Raya, Datuk Toantowee Mohd Lotfie.

“Dakwaan berlaku gangguan elektrik ketika proses pengiraan undi (di Dewan Sultan Haji Ahmad Shah) adalah tidak benar. Saya ada di sana sejak jam 8.30 malam sampai awal pagi... mana ada gangguan bekalan elektrik pun.

“Ramai orang juga ada di sana... wartawan ada, jurugambar ada, wakil calon bertanding pun ada. Petugas Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), pegawai dan anggota polis pun ada di sana. Kalau betul berlaku (gangguan elektrik), mesti semua yang ada di sana boleh sahkan,” katanya.

- Berita Harian Online

Ini semua gejala berita palsu tahap fitnah makam paling tertinggi yang disebarkan oleh juak juak murahan ahlol ahlol TOLOL Pakatan Pembangkang....!

Mereka tak hiraukan dosa menipu dan fitnah kerana mahu rakyat percaya klentong jahat memburuk-burukkan SPR dan kerajaan BN. Inilah kerja mereka apabila sudah gagal untuk menang PRU 13 dan gagal menawan Putrajaya....

Pada hari pengundian tersebar meluas di laman sosial khususnya fb dan twitter kunuuuunnya ada bukti berlaku Black Out, padahal sekali imbas menyaksikan gambar dibawah ini jika akal fikiran kita waras dengan mudah kita tahu ini gambar palsu...!

Gambar diatas adalah gambar yang dijaja oleh Pembangkang, memang sah pembohong..!

1. PETUGAS SPR TIDAK PAKAI BAJU SPR ketika mengira kertas undi dan menggunakan lampu bantuan

2. Gambar  menunjukkan ramai pemberita dan jurugambar. Menurut SOP, TIADA SESIAPA BOLEH BERADA DI TEMPAT KIRAAN UNDI.

3. Dulang yang digunakan untuk meletak kertas undi juga BUKAN DULANG SPR, bahan dan saiznya berbeza tidak ikut SOP SPR.

Yang paling penting dalam isu ini ialah pengakuan oleh wakil DAP sendiri, Lee Chin Chen. Beliau menang bertanding kerusi DUN Ketari dan sahkan memang tidak ada berlaku sebarang insiden Black Out dalam Dewan Sultan Ahmad Shah Bentong, Pahang.

Secara terang terang juak juak murahan ahlol ahlol TOLOL Pakatan Pembangkang menipu dan memfitnah SPR dan kerajaan UMNO-BN.

Nah...! Di dunia Allah swt bayar cash on delivery....

Sibuk sangat tuduh dan fitnah SPR serta UMNO-BN menipu pada proses pengiraan undi, sekarang apa sudah jadi...? Lihat rakaman foto diatas.

Ahlol ahlol TOLOL yang menjadi pencacai pimpinan PKR pula yang terhegeh hegeh membawa kertas undi untuk disorok dalam bilik hotel di Sabah....

Yang lawaknya pula, dalam sidang media oleh Pengerusi JPP PKR, Johari Abdul pula bercerita kisah dongeng mereka, ini semua terpaksa dilakukan kerana ada Black Out pada hari tersebut...

Memang lawak apabila Johari Abdul bersungguh-sungguh meyakinkan pihak media ada berlakunya bekalan letrik terputus.

JOM anda saksikan video klip terbaeeeeek dibawah ini;
8 comments:

Anonymous said...

Skrg ni adalah PAYBACK cash dari yg Maha Esa.

Anonymous said...

Inilah antara fitnah fitnah yang pernah dilemparkan kepada BN waktu ketika dulu.
Syukur kerana pemimpin2 ini telah keluar dari BN. Ini rahmatnya di mana kita boleh kenal mana yang kaca dan yang mana intan.
Kepada ahli ahli PKR haruslah kembali ke pangkuan UMNO. Sudah terang lagi nyata pemimpin2 PKR hanya mementingkan pangkat darjat dan kuasa. Marilah kita bersatu kembali. Tinggalkan pemimpin yang tidak tahu apa yang mereka perjuangkan.

Datuk Sambal Belacan: Melayu telah serahkan Pulau Temasik kepada China PAP, telah serahkan Pulau Pinang kepada China DAP...perlu serah Malaysia pula baru puas hati?
KEMBALIKAN PULAU PINANG KEPADA SULTAN KEDAH.
Melayu pernah cuba di sapu dari kampung halamannya , dan kerana itu berlakunya apa yang di sebut sebagai tragedi 13 Mei 1969.

Anonymous said...

Nak perintah macamana kalau parti sendiri kacau bilau penuh penipuan..syukur mereka tidak ditakdir menerajui negara..ada hikmahnya..

Anonymous said...

Suara pompuan ..ehh betina yg paling nyaring..macam kat lorong hj taib tahun 80an...hehe. PKR penuh celaru umpama ulat tak tahu lubang buah atau busut semut....salah masuk maut...

Anonymous said...

Ni macai2 PR tersengeh-sengeh je macam muka seposen bila di bongkar penipuan dalam parti mereka. Hampeh, muka tak malu.

Anonymous said...

la la la la la la la la cakap le ape pun anwar ibrahim tetap anugerah tuhan untuk umat2 pgayr, suci sesucinya.kata pork nikkey dan haji haddy jihad.

Anonymous said...

CETAK BANYAK KISAH PEMILILAH PKR DAN PEMILIHAN DAP.....UNTUK TATAPAN JENARASI Y YANG MENYANJUNG DAN MENYEMBAH PR...BARU DEPA TAHU SIAPA PKR/DAP/PAS....

Anonymous said...

CETAK BANYAK KISAH PEMILILAH PKR DAN PEMILIHAN DAP.....UNTUK TATAPAN JENARASI Y YANG MENYANJUNG DAN MENYEMBAH PR...BARU DEPA TAHU SIAPA PKR/DAP/PAS....