Thursday, May 15, 2014

TUGAS Ketua Puteri UMNO Malaysia Pastikan Anak Anak Muda Melayu TAK Undi Calon DAP Dyana Sofya PRK Parlimen Teluk Intan

Kalau kita ajukan soalan kepada pimpinan UMNO apakah Melayu sudah kembali menyokong UMNO..? Jawapan selamba tahan konfiden mereka akan berkata 'Off Course Bro!"

Malah ramai pimpinan UMNO berpendapat pada PRU 13 2013 yang lalu, hanya undi kaum CINABENG sahaja yang membuatkan UMNO-BN senak perut disemua peringkat samada DUN mahupun Parlimen. Mereka yakin bahawa tangan tangan orang melayu yang keluar mengundi pada tanggal 5 Mei 2013 pastinya telah pun memangkah UMNO-BN pada kertas undi masing masing.

Menjelang PRK Parlimen Teluk Intan sudah berkumandang cerita DAP mahu 'check-mate' pengundi pengundi melayu di Teluk Intan. Anak muda berbangsa melayu kelahiran famili UMNO akan menjadi taruhan parti paling Chauvanist dalam dunia....

DAP diberitakan akan meletakan Dyana Sofya Mohd Daud sebagai calon. Gadis melayu kacukan cina berusia 26 tahun yang bertugas sebagai Setiausaha Politik Lim Kit Siang ini akan digilap untuk menggantikan 'aura' Nurul Izzah sebagai Ikon anak anak muda.

Blog MIK ada mengulas mengenai Dyana di SINI dan SINI.

Keterampilan seorang awek melayu muda ini apakah mampu menggamit sokongan daripada pengundi pengundi muda khususnya kaum melayu...? 

Inilah masanya untuk Ketua Puteri UMNO Malaysia, YB Mas Ermieyati menggerakan jentera Puteri UMNO berkampung dan mendapatkan sokongan anak anak muda di Teluk Intan.

Mas Ermieyati bersama skuad Puteri UMNO harus membuktikan anak anak muda pilih BN...! Iya, inilah masa yang tepat untuk Puteri UMNO capai KPI dan buktikan Puteri masih relevan sebagai sayap UMNO.

PRK Teluk Intan inilah tempatnya untuk Puteri UMNO kerja kuat all out mempastikan sesiapa jua calon mewakili BN akan meraih undi melayu dan undi anak anak muda melayu...!!

Sudah pastilah Dyana Sofya akan dibantu oleh ramai pimpinan muda Pakatan seperti Nurul Izzah, Nik Nazmi, Rafizi Ramli, Chegu Bard dalam kempen PRK itu nanti. Sepertimana biasa apabila diadakan PRK, juak juak Pakatan memang menguasai pentas ceramah yang membawa ribuan hadirin.

Mampukah Mas Ermieyati bersama Puteri UMNO menyaingi aura Dyana Sofya...? Berdayakah Mas Ermieyati dan Puteri UMNO untuk memadamkan aura Dyana Sofya di Teluk Intan nanti...?

12 comments:

Anonymous said...

sori la UMNO di teluk intan bakal disemadikan di muzium negeri.


hassan tiger of jelutong

Anonymous said...

budak ni baru habis belajar, baru nak merasa hidup , nanti dia belajar lah apa DAP, dimana dia dengan DAP,..kira oklah dia dengan DAP bukan PKR..paham kan..dia akan berubah bila dah sedar nanti..bagus dia belajar politik melalui DAP dan dapat bandingkan nanti bila dia balik ke PAS atau UMNO..bila dah sedarlah...
to tiger jelutong...lu punya taring dah tak da, kurus kering lama tak makan daging, makan tulang je,,keep roaring...it scares nobody..

Anonymous said...

io hassan tiger ke hassan pig ?

Anonymous said...

"Gadis melayu kacukan cina berusia 26 tahun"...sama mcm bekas mb perak noo....

Anonymous said...

Di kawasan Bandar teluk intan Kalau dap calonkan biawakpun pasti tidak akan Kalah itu confirm. Saya dilahirkan di teluk intan begitu juga ibu Bapa saya. Bak kata org kampong...pekan teluk intan tu lubok cina.

Anonymous said...

Kenapa pulak suruh Puteri UMNO ?

Sepatutnya tugas mentarbiyah bakal calon DAP ni adalah keluarganya yg 100% UMNO. Mereka lebih rapat dgn bakal calon DAP kan?

Mentaliti tai chi org UMNO !!!

Cam ne nak kedepan ?

Anonymous said...

Mentality Bongok MELAYU PENGHISAP PELER CINA DAP!!!

Mestilah orang UMNO cari penyokong UMNO. Lainlah Ko MELAYU DAP PEMBELOT nak cari penyokong untok UMNO.

Kecik2 tak nak mampos dah besar hisap kotek CINA DAP KOMINIS RASIS!!

Anonymous said...

Hassan tiger kepala hanggok,tiger pondeklah.

Anonymous said...

Anonymous said...
Kenapa pulak suruh Puteri UMNO ?

Sepatutnya tugas mentarbiyah bakal calon DAP ni adalah keluarganya yg 100% UMNO. Mereka lebih rapat dgn bakal calon DAP kan?

Mentaliti tai chi org UMNO !!!

Cam ne nak kedepan ?

---------------------------

bodo la Anon yg komen atas ni!!

kau tak reti baca ker? blogger mik kata tugas puteri pujuk pengundi muda terutamanyer yg muda2 untuk jgn undi dayana tu...

Labu8455 said...

Bukan nak mengata atau menghina, kalau puak pakatan hari mencalunkan khinzir sekalipun , khinzir tu pasti akan menang kerana sokongan kaum cina. Hari ini masyarakat kaum cina terutamanya bukan lagi memperdulikan siapa calon yang diletak asalkan yang ditentang tu dari BN, calon itu pasti mendapat undi dari mereka.

Anonymous said...

helloo...umno bn ada berani letak melayu kaa untuk calon teluk intan atau terus jadi hamba cina mca ikut telunjuk ajer?? ngehngeh

hassan tiger

Anonymous said...

Tak cuma jadi hamba DAP ja....