Thursday, June 26, 2014

20,000 Pengundi Muda Hadir Program Dyana Sofya Di Taman Tun Dr Ismail KL

“Apa yang saya dapat tawarkan adalah idea,” kata Dyana Sofya Mohd Daud ketika program santai “Eye to Eye bersama Dyana Sofya” di Kaffe Cafe, Taman Tun Dr Ismail semalam.
 
Beliau berkata demikian ketika ditanya hadirin berhubung visinya dalam politik khususnya untuk anak muda, selain membawa gagasan parti DAP.

Berhubung PRK Teluk Intan yang mendapat tumpuan seluruh negara, Dyana menceritakan pengalaman bertemu seorang pengundi yang menyatakan kekalahannya kononnya kerana beliau ingin membubarkan Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD).
 
“Saya ada bertemu seorang pengundi, dia kata ‘saya tahu kenapa kamu kalah – sebab kamu cakap nak bubarkan askar.’ Saya kata saya tidak pernah berkata demikian,” katanya.
 
Katanya lagi, pengundi itu yang pada asalnya ragu-ragu pada akhirnya menerima penafiannya selepas memeriksa kembali tuduhan itu.
 
“Tentulah saya tidak boleh terus katakan kepadanya, ‘kenapa anda dengar benda mengarut sebegini?’ Amat penting untuk kita memberi penjelasan dan mendidik orang ramai. Proses ini mengambil masa,” katanya lagi.
 
Program berlangsung selama kira-kira dua jam. Sepertimana yang disaksikan di Teluk Intan, kebanyakan hadirin tidak melepaskan peluang untuk mengambil gambar bersama beliau usai diskusi.
 
Acara anjuran Roketkini ini turut dihadiri Ahli Parlimen Kluang Liew Chin Tong, Ahli Parlimen Segambut Lim Lip Eng dan Penasihat Impian Malaysia Wan Hamidi Hamid.

6 comments:

Anonymous said...

Ada laaa 2-3 org budak rempit dtg...

Yg nak ajak ko merempit....

Lepas tu bleh kenduri kat kubo cinaa...

Anonymous said...

MIK,

pengundi bukan melayu sebenarnya belum bersedia untuk memberi undi signifikan kepada calon Melayu yang berpenampilan bukan Melayu kalau lawannya adalah calon bukan Melayu. Teluk Intan adalah bukti sahih dan nyata.

dalam pada itu pengundi Melayu belum tentu akan memberikan sokongan solid-molid kepada calon Melayu meskipun lawannya adalah calon bukan Melayu kalau sekiranya calon Melayu itu lebih banyak bukan Melayu dari bukan Melayu itu sendiri. Teluk Intan adalah buktinya.

Anonymous said...

Betina dyana ini hanya sasarkan budakx2 melayu dan orang melayu saja tapi pihak cina langsung tak mahu diberi kesedaran untuk menghormati perlembagaan sek 153 , menerima bahasa kebangsaan , menghormati agama islam sebagai agama resmi negara dan menerima kenyataan budaya melayu adalah teras budaya tanah melayu dan nusantara . Bukan asyik-asyik nak buat perubahan menguntungkan puak cina . pukimak punyak betina.

Anonymous said...

simbah asid aje

Anonymous said...

Kalau Dyana nak menang, dia boleh menang kalau kat Parlimen Seputeh aje. Tempat lain jgn. Haraplah......

Anonymous said...

Melayu laknattullah berdampingan dgn musuh islam, itulah sebenarnya petrempuan no.