Wednesday, June 11, 2014

Apabila DAP, MCA, Gerakan Bergabung Tenaga Menjadi CINABENG.....!! Saksikan Disini Kekuatan Mereka

MCA - spesis mata sepet pemakan babi memang sangat kuat memegang kepada prinsip mereka dan setiakawan menyokong rakan rakan satu kapal yang asal usul datang ke Semenanjung Tanah Melayu dari Tongsan beberapa kurun dahulu....

Ukhwah kaum mata sepet sesama mereka sangatlah jitu dan kuat apabila membicarakan mengenai untung kaum mereka dalam hal perniagaan, pelajaran dan politik. Pekat sungguh darah CINABENG yang mengalir dalam tubuh badan mereka!

Baka baka pemakan babi ini sangat bijak dalam bab mengira untung... Apa sahaja yang menguntungkan mereka, sudah pasti mereka sapu bersih.

Dahulu kala, mereka sentiasa patuh dan tawaduk kepada UMNO sebagai kepala BN kerana UMNO gah! Ketika itu UMNO kuat.... Mana mungkin MCA mahu bermain dengan api...?

Cuma terpahat satu insiden dimana parti kaum pemakan babi itu 'pernah test market' mahu cuba cuba....  Tahun 1987 Timbalan Presiden MCA, Lee Kim Sai dengan biaDAPnya membuat kenyataan isu Pribumi dengan menyatakan melayu kaum pendatang! Kurang ajar.... Natijahnya keadaan menjadi tegang dengan protes besar-besaran oleh Pergerakan Pemuda UMNO yang diketuai oleh Najib Razak.

Murka dengan kenyataan biaDAP  pemimpin MCA itu, DYMM Sultan Selangor ketika itu Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah telah menarik balik gelaran Datuk yang diberikan kepada Lee Kim Sai.

Selepas insiden itu MCA tak berani mahu test power bermain dengan api... Mereka sedar bahawa dengan menjadi penyokong kuat BN akan membawa untung dengan berpeluang menganggotai Jemaah Menteri dan Kabinet!

Kini apabila UMNO sudah tidak sekuat dulu dan secara rasminya hampir 80% pengundi pengundi kaum cina sudah menjadi CINABENG tegar tak mahu menyokong BN, maka perangai dan gelagat pimpinan MCA dan juga Gerakan semakin jelek dan memualkan.

Semalam, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) UMNO Sungai Air Tawar, Kamarol Zaki Abdul Malik telah menghantar Usul Pelaksanaan HUDUD di Selangor kepada sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) yang akan bermula minggu depan....

Tindakan ini sudah pasti membuatkan pimpinan DAP menjadi rimas dan panas. Itu kita sedia maklum dan boleh menduga. Tetapi yang menjadi peliknya apabila muncul seekor wakil Gerakan di Selangor menyalak sakan!


Tindakan untuk mewar-warkan dan memainkan isu pelaksanaan HUDUD sebenarnya adalah taktik UMNO untuk melemahkan kolisi persefahaman PAS-DAP. Apabila Pakatan Pembangkang goyah ini akan memberikan keuntungan buat BN.

Seharusnya MCA dan Gerakan guna akal dan kebijaksanaan mereka membaca 'game plan' ini dan bukannya sama sama berahi bersama DAP.

Berhubung dengan isu ini, anda saksikan disini bagaimana seruan yang telah dibuat oleh Bapak Chauvanist Malaysia.....
 
Baca dibawah ini, dan buatlah penilaian anda. Apakah selama-lamanya MCA dan Gerakan akan setia bersama BN...?


Presiden MCA Datuk Seri Liow Tiong Lai dan Presiden Gerakan Datuk Mah Siew Keong perlu menolak jawatan menteri dalam rombakan kabinet akan datang, selagi Umno masih bercadang untuk melaksanakan hudud di peringkat persekutuan mahu pun negeri.

Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang berkata demikian ketika mengulas laporan yang menyatakan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Umno Sungai Air Tawar Kamarol Zaki Abdul Malik telah menghantar usul pelaksanaan hudud di Selangor kepada sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) yang akan bermula minggu depan.

Beliau berkata, keputusan kini berada di tangan Liow dan Mah – sama ada mereka bersedia untuk mempertahankan prinsip MCA dan Gerakan atau ‘termakan’ tawaran menyertai kabinet.

“Mereka harus meminta Najib menangguh rombakan kabinet dan bertegas MCA dan Gerakan tidak akan menyertai kabinet selagi Umno tidak beri jaminan tidak akan meneruskan rancangan pelaksanaan hudud di peringkat persekutuan mahu pun negeri.

“Pilihan kini di tangan mereka, sama ada mereka bersedia untuk mengambil pendirian tegas atau tidak,” katanya dalam satu kenyataan.

Kedua-dua Presiden parti komponen BN itu dijangka bakal mendapat jawatan menteri dalam rombakan kabinet yang dikatakan akan diadakan sebelum Ramadan ini.

Ketika ini, tiada seorang pun daripada MCA dan Gerakan yang dalam barisan jemaah menteri, ekoran kekalahan teruk dalam Pilihanraya Umum ke-13.

Mengulas isu sama, Timbalan Pengerusi DAP Selangor Gobind Singh Deo bertegas DAP Negeri akan menentang sebarang usaha memperkenalkan undang-undang itu.

“Kami sudah mengatakan, dan mengulang banyak kali bahawa apa sahaja undang-undang yang ingin menguatkuasakan hudud adalah bertentangan dengan Perlembagaan,” katanya.

Menurut Pengerusi Biro Undang-undang DAP itu lagi, undang-undang jenayah hanya boleh diluluskan oleh Parlimen dan bukan DUN. – Roketkini.com

1 comment:

Anonymous said...

kaum itu jadi kaduk naik junjung pasal org melayu jadi catalyst unt hancurkan org melayu sendiri....org cina ambil kesempatan sepenuhnya....pkr terutama ketua yg kempunan tak dpt jadi pm hentam umno habis-habisan...tuduh macam2.....pas lagi teruk buat sembahyang hajat hancurkan umno....siapa umno....bukankah umno didokong oleh org melayu dan islam....hancur umno hancurlah melayu.....itu yg cina tunggu2.....org melayu pkr dan pas penyebab sebenar kehancuran melayu....mereka sangka kalu org melayu hancur mereka untung....mereka dah silap....