Thursday, June 19, 2014

PERMATA Negara - Wahai YB Rantau Panjang..., Biar Muka Hodoh Jangan Perangai Bodoh...!!

Walaupun ungkapan kata kata dicipta oleh seorang penggiat seni lawak seperti Jepp Sepah, "Biar Muka Hodoh Jangan Perangai Bodoh..", ianya dikira boleh digunakan sebab sangat bersesuaian dengan sifat Ahli Parlimen Rantau Panjang, Siti Zailah Mohd Yusoff yang mesra dipanggil Kak Lah....

Zailah menyalak meroyan dalam sidang Dewan Rakyat, bertanyakan soalan paling bangang apabila diberikan ruang untuk bercakap!

Soalan bangang datang dari seorang yang bodoh.... Otak lembap sebab tubuh badan sudah hampir fully depreciated, al maklumlah anak sepuluh orang!


Inilah kisah hasad dengki dan iri hati seorang "Muslimah" terhadap seorang isteri Perdana Menteri....
 
Program PERMATA yang hasil cetusan dan idea bijak Datin Seri Rosmah Mansor telah cuba untuk dijadikan bahan serangan oleh Ahli Parlimen PAS yang sangat cetek pengetahuan beliau..., kesian!

Ahli Parlimen Rantau Panjang  ini bertanyakan soalan bodoh kepada Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Shahidan Kasim mengenai penubuhan PERMATA yang kononnya untuk menaikkan imej Rosmah semata-mata.

Zailah juga mempersoalkan kenapa tidak perkasakan saja agensi KEMAS dan Tadika sebaliknya memberikan tumpuan pada PERMATA....?

Malang sungguh rakyat Rantau Panjang kerana mendapat seorang wakil rakyat yang bodoh hendak bertanya soalan tetapi pemalas untuk membuat sedikit penyelidikan mengenai PERMATA.

Agak agaknya Zailah terlalu sibuk untuk bersiap sedia melahirkan lebih ramai anak....! Sepuluh orang anak tak cukup....  Maka tidak hairanlah beliau menjadi pemalas untuk study dan membuat home-work.

Baca seterusnya di SINI

19 comments:

Anonymous said...

Perangai beruk sesuai dengan muke buruk.

Anonymous said...

Lebih sesuai guna istilah akhowat PAS, dan jgn guna "Muslimah", memalukan umat Islam.

Anonymous said...

Muke buruk xpe..perangai jangan.

Anonymous said...

muka tak lawo tapi anak 10 orang...?? kuat kangkang punyer ostazah, nafsu kuda... tu yg takde mase nak check fakta permata negara!!

Anonymous said...

muka tak lawo tapi anak 10 orang...?? kuat kangkang punyer ostazah, nafsu kuda... tu yg takde mase nak check fakta permata negara!!

Anonymous said...

muka tak lawo tapi anak 10 orang...?? kuat kangkang punyer ostazah, nafsu kuda... tu yg takde mase nak check fakta permata negara!!

Anonymous said...

muka tak lawo tapi anak 10 orang...?? kuat kangkang punyer ostazah, nafsu kuda... tu yg takde mase nak check fakta permata negara!!

Anonymous said...

muka tak lawo tapi anak 10 orang...?? kuat kangkang punyer ostazah, nafsu kuda... tu yg takde mase nak check fakta permata negara!!

Anonymous said...

muka tak lawo tapi anak 10 orang...?? kuat kangkang punyer ostazah, nafsu kuda... tu yg takde mase nak check fakta permata negara!!

Anonymous said...

muka tak lawo tapi anak 10 orang...?? kuat kangkang punyer ostazah, nafsu kuda... tu yg takde mase nak check fakta permata negara!!

Anonymous said...

muka tak lawo tapi anak 10 orang...?? kuat kangkang punyer ostazah, nafsu kuda... tu yg takde mase nak check fakta permata negara!!

Anonymous said...

muka tak lawo tapi anak 10 orang...?? kuat kangkang punyer ostazah, nafsu kuda... tu yg takde mase nak check fakta permata negara!!

Anonymous said...

muka tak lawo tapi anak 10 orang...?? kuat kangkang punyer ostazah, nafsu kuda... tu yg takde mase nak check fakta permata negara!!

Anonymous said...

Ate Nak study pasal permata malam sat2 tu le laki datang .....hmmmmm....tu yang mcm kilang budu tu...

Anonymous said...

Fuhhhh...bekas graduan UiTM... segala pendidikan dan ilmu disediakan oleh kerajaan sehingga bergelar siswazah UiTM. Ini akibat gelap hati, buta mata taksub sangat pada PAS. Agak2 la sempat tak jika dah nazak nnt mohon keampunan kepada org difitnahnya..?

Anonymous said...

Sdan ksim yg kata...kah3
Itu jenis malaun pembodek tu...
Masa dia jd Mb dulu...berapa banyak di kebas dan songlap duit org Perlis....
Hampa tak kan tak tau...

Anonymous said...

kahkah..macai,macai...nk yg lawa je..tp klu mandul buat pe...macai kena kawin satu lg lah...

Anonymous said...

kahkah..macai,macai...nk yg lawa je..tp klu mandul buat pe...macai kena kawin satu lg lah...

Anonymous said...

Ada betul jugak.

Anak golongan mana yang di tatang masuk dalam permata???