Saturday, June 7, 2014

Semakin Parah Krisis DAP...! Bila Ada Pimpinan DAP Salahkan PAS Kerana Kalah Teluk Intan, Ada Pula Pimpinan DAP Cover Line

Nampaknya sudah tidak sehaluan hala tuju pimpinan juak juak chauvanist DAP....!

Sekarang ini semakin galak pertikaman lidah diantara pimpinan DAP dengan PAS main tuding jari menyalahkan masing masing sebagai faktor utama DAP hilang kerusi Parlimen Teluk Intan.

DAP tanpa segan silu menggunakan beberapa kerat baru Kit Siang untuk menyalahkan PAS.....

Sebelum berlangsungnya penamaan calon PRK Teluk Intan, sememangnya yang berkuasa di Perak adalah pasangan Nga-Ngeh. Dua sepupu sepapat wakil rakyat DAP yang menguasaia DAP di Perak, Nga Kor Ming dan Ngeh Hoo Kam.

DAP telah memberikan mandat kepada Ngeh di Perak. Dalam kisah Teluk Intan, kawasan ini merupakan tempat yang dimiliki oleh kuasa Kulasegaran. Sudah pun kecoh bahawa 'team Kula' tak mahu Nga-Ngeh meletakkan calon dari 'team Nga-Ngeh'.

Maka Lim Kit Siang masuk campur dan meletakkan calon yang bukan dari mana mana 'team Kula' atau 'team Nga-Ngeh'. Sekejapan sahaja nama Dyana Sofya menjadi fofular...!

Kini apabila DAP mula menyalahkan PAS kerana tewas pada PRK Teluk Intan, ini dilihat seperti mahu menutup kesilapan taktik oleh Kit Siang....

Maka 'team Nga-Ngeh' pula mengambil peluang untuk menongkah arus, rakaman foto diatas menyaksikan tindakan Nga Kor Ming terbang all the way ke Turki untuk menziarah Presiden PAS yang jatuh sakit.

3 comments:

Anonymous said...

Kunjungan sekor babi.Tak perlu check DNA, sah sekor babi.

Anonymous said...

SAnggup DAP... pergi ke Turki semata-mata nak main wayang... ambik gambaq. Lepas publish di akhbar dan media massa spt MKini la, Haramjadah la, Parti Kena Rekaciter la... Yg DS Najib & kerajaan Malaysia sumbangkan bantuan tak pulak nak citer kat seluruh rakyat Malaysia... alangkah baiknya sekiranya baginda Sultan Terengganu menasihati Hj Hadi supaya JANGAN mendustai segala nikmat Allah SWT berikan dan bantuan yg disampaikan melalui sesama MUSLIM.

Anonymous said...

Elok lah. Biar lah mereka bergaduh sama sendiri. Melayu dah lama dah duk bergaduh sama sendiri.

Jangan seronok sangat. Takut mereka berlakon saja kot.