Thursday, July 3, 2014

BODOH Punya Menteri MCA Yang Baru Dilantik....!! Memang Bodoh Dan Bangang. TIU NA MAAA KAA HAAII

Apalah nasib Barisan Nasional setelah bersetuju membawa masuk MCA semula kedalam saf Jemaah Menteri untuk berada dalam Kabinet....?
 
Presiden MCA, Liow Tiong Lai yang baru mengambil alih Kementerian Pengangkutan telah menunjukkan kebodohan dan kebangangan beliau sememangnya TAK layak menjadi seorang Menteri....!

Woi Apek...!
 
Apa hat lu manyak molo woi...?
Lu tala bikin "homework" ka Apek...?
 
Mana lu belajar itu SPAD luluk bawa lu punya kementelian maaa...?

Haiyaaa....! Apek lu satu Plesiden MCA lu manyak hansabb


Lihatlah betapa kurang cerdiknya seorang Presiden MCA bertaraf Menteri....

Liow tak tahu bahawa kejadian dan tragedi tanah mendap yang menyebabkan 'tunnel' runtuh adalah dibawah tanggungjawab Dewan Bandaraya KL [DBKL] sekaligus ianya tugasan Kementerian Wilayah Persekutuan.

Disamping itu turut terbukti Liow Tiong Lai tidak memiliki pengetahuan yang bertaraf seorang Menteri apabila beliau tidak tahu bahawa Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat Malaysia [SPAD] adalah sebuah badan berkanun yang di tubuhkan di bawah akta Pengangkutan Awam Darat 2010.  SPAD ditubuhkan secara rasmi pada 3 Jun 2010.
 
Bagi memastikan SPAD dapat melaksanakan tugas dan objektif penubuhannya secara lebih efisyen dan efektif, SPAD telah diletakkan di bawah pengawasan YAB Perdana Menteri, Dato’ Seri Mohd Najib Tun Abd Razak sendiri, Jabatan Perdana Menteri.  
 
Fungsi utama SPAD adalah untuk merancang dan membuat polisi serta mengawalselia pengangkutan awam darat di negara ini seperti keretapi, bas dan teksi serta pengangkutan barang yang menggunakan jalan raya atau rel keretapi.
 
Suruhanjaya ini turut menjalankan tugas-tugas penguatkuasaan undang-undang sebagaimana yang dijalankan oleh Polis DiRaja Malaysia dan Jabatan Pengangkutan  Jalan.
 
Oleh itu dan memang sah sebagai seorang Menteri Pengangkutan Liow TAK Ada HAK langsung untuk "instruct" SPAD buat apa apa....!

WOI Apek....!
 
Apa lu mau klitik sama kelajaan la apek woi...?
 
Lu sendili pun manyak molo, manyak hansab...! Lagi mau ciakap manyaak...?
 
TIUU NAA SENGG LU LAA LIOW

21 comments:

Anonymous said...

mca memang babi...!!

Anonymous said...

mca memang babi...!!

Anonymous said...

mca memang babi...!!

Anonymous said...

mca memang babi...!!

Anonymous said...

SESUNGGUHNYA APABILA SEORG PERDANA MENTRI DGN BIJAKSANA MEMILIH SEORANG MENTERI DARI KALANGAN MCA YG DAH BANYAK TIKAM BELAKANG MELAYU

Anonymous said...

Kebangkitan semula babi.tindakan yang bodoh melantik babi jadi menteri.

Anonymous said...

Wat maluuu ma

Anonymous said...

"Babi-babi" pun masih melayu bodoh ambik buat kawan maa...

Unknown said...

Soli soli gua ta ta tahu. Gua ingat spad tu gua punya.

Jangan malah malah nanti cepat tua.

Anonymous said...

Ha, ha, ha ...

Tak baik kutuk bro, bulan puasa.

Anonymous said...

PM kita ni sal apa, turunlah kot kasi PM baru lak,jgn utk jaga kedudukan rungutan melayu diabaikan.. Musnah dibuatnya kelak.

Anonymous said...

mamat. melayu bodoh yang ko maksudkan tu sape. bukan semua melayu bodoh tau. lain kali sebut nama sape melayu yang bodoh tu.

Anonymous said...

Bro yang puasa adalah bulan. Melayu bukan semua puasa.

Anonymous said...

SPAD bukanya di bawah Kem Pengangkutan, tapi di bawah Kementerian Angkat Tong Taik UMNO, mana dia lesen taxi peseorangan bodoh. Semua bagi pada taukeh2 UMNO.

Anonymous said...

Haiya.....haiya.....haiyaaaaa.....!!!!!!

Anonymous said...

Dalam BN = Beruk Negara atau UMNO= Ungke, Monnyet Nation Organization, mane ade cerdik, kalo PM pn banggag, beruk2 UMNO lagi la bangga, spesis keturunan Yahudi mmg mcm tu dowh!

Anonymous said...

Itu lah orang kata bagi peluang Anwar Ibrahim jadi PM, try satu penggal saja, korang tak yakin. Nak sangat Najib jadi PM, amik ko, padan muka ko.

Anonymous said...

Nak kena hentak dgn kerusi agaknya......

Anonymous said...

Nak kena hentak dgn kerusi agaknya......

Anonymous said...

Jangan susah hati sangat.... jap lagi jadi lah dia Pak Lurah atau PM kerajaan Sungai Buloh.

Kamu ni bunyi macam patah hati je....jangan cakap satu penggal, budak PR yang selalu kata nak lawan potong telinga pun tak berani bet si kitol tak akan jadi PM walau sesaat!

Anonymous said...

Lu apa!,,,,baru jadi menteri...lu sudah jadi bodoh...lu betul mkan babi banyak la....lu tak tahu kementerian mana ka....bodoh punya menteri..ini pun PM Najib mahu angkat jadi menteri....mahu penoh quota saja...kerja sendir pun tak thau...bodohhhhhhhhh