Monday, July 21, 2014

Sedih Apabila Tak Ramai Pimpinan UMNO Berdiri Teguh Belakang Najib Dalam Tragedi MH17

Bila timbul satu-satu isu maka YAB PM kita Datuk Sri Naib sorang-sorang yang kena pertahankan dan seperti yang kita semua tahu hanya beberapa pemipin saja yang akan backup PM, muka-muka yang sama antaranya Dato Seri Hishamuddin, Khairy Jamaluddin dan beberapa lagi.
 
Itu saja, takdak sapa lagi yang nak backup PM.

Aku nak tanya ni, mana pi semua ketua-ketua bahagian yang sepatutnya menjadi kekuatan Najib? Mana perginya calon-calon wannabe sebelum PRU 13 tempohari?
 
Mana semua depa ni? Sebelum nak dapat jawatan sanggup tunggu rumah PM seawal 5 pagi lagi dan sanggup sambut PM dari mana saja di balik selepas PM melakukan lawatan rasmi.

Pendek kata, sebelum nak dapat jawatan tu, macam-macam depa sanggup buat, bak kata omputeh dengan izin "they can take bullet for him". Lepas PRU semua lepas dapat apa dihajati mereka sanggup biarkan PM terkontang kantig seorang diri.

Mana mereka-mereka ni semua...? Kenapa mereka tidak bersama PM...?

Aku nak cerita satu insiden yang sangat luarbiasa. Ini pasal satu calon yang bermati-matian nakkan jawatan sebelum PRU13 tempohari. Dia punya bodek kat PM sampai satu kampung dia bawak turun untuk sabut PM kat airport. Bukan apa dia sudah setting dengan orang kampung ni supaya pastikan dia dipilih calon dan diberi jawatan dalam kabinet.

Dia punya bodek kuat ni, kalau cium tangan satu kampung boleh dengar dia punya bunyi ciuman tu la, tapi bilamana lepas PRU dia sudah dapat jawatan, dia sudah lupa sama PM. Malah aku dengar dia sudah tukar kem dan langsung tak peduli kat PM yang melantik dia ke dalam kabinet. Ya orang tu dalam kabinet sekarang......

Baca seterusnya di SINI

2 comments:

Anonymous said...

Guess me totally forgotten about that imposter. Care to refresh my memory????

Anonymous said...

Tak payahlah ramai2x nak menyibuk membuntut PM ke mana2x...nahas ni memanglah menyedihkan sleuruh negara..tapi menteri lain pun kena jaga tugasan mereka utk memastikan malaysia ni terus berfungsi...aku pun tak suka amalan byk org memebuntut menteri atau pegawai kemaan2x...menyibuk je..biar jealh mereka yg berkaitan dgn tragedi urus tragedi ini.