Wednesday, August 27, 2014

Last Minute MOVE...! PKR Namakan Nik Nazmi Calon MB Selangor


PKR dan DAP mungkin mahu Presiden PKD Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai satu-satunya calon mereka untuk menteri besar Selangor tetapi keyakinan semakin meningkat ketua Pemuda PKR yang baru terpilih Nik Nazmi Nik Ahmad bakal menjadi pilihan untuk memegang jawatan itu selepas Sultan Selangor meminta lebih dua nama untuk memudahkan baginda membuat pilihan.

Menurut sumber PKR, nama Nik Nazmi mula disebut sebagai calon ketiga selepas Dr Wan Azizah Ismail dan timbalannya Mohamed Azmin Ali sebelum keputusan akhir pemilihan Pemuda diumumkan baru-baru ini.

"Nik Nazmi sekarang orang yang paling kanan dalam PKR selepas selepas menang jawatan ketua Pemuda baru-baru ini. Jadi amatlah wajar beliau dipilih sebagai calon ketiga itu," kata sumber itu.Nik Nazmi, 32, adalah timbalan speaker yang juga Adun Seri Setia. Beliau juga bekas Setiausaha Politik Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebelum jawatan itu diambil alih oleh Faekah Husin.

Beliau diumumkan sebagai pemenang jawatan ketua Pemuda dalam Kongres PKR baru-baru ini walaupun ketika pengumuman keputusan awal dibuat, nama Adun Batu Caves Amirudin Shaari sentiasa mendahului beliau.
 
Seterusnya...., di SINI
 

8 comments:

Anonymous said...

Apa yg tau bdak tu.....

Anonymous said...

Menang jawatan ketua pemuda tu ada penipuan tak?

Anonymous said...

Jahanam Selangorrrrrrrrrrr.

Anonymous said...

nak anak jati selangor..baka nik nie asal mne?

Anonymous said...

orang selangor sendiri yang undi menangkan orang2 yang jahanam dan menjahanamkan negeri, bukannya bangla yang mengundi. sendiri buat tanggung sendiri.

Anonymous said...

hidup nik nazmi..jangan bagi hamPAS jawatan tu...rosak selangor nanti..ekonomi hancur...rakyat pun susah..kalau ada masalh asyik slahkan org lain..kata ini hukuman allah pasal tak laksana hudud..kepala hotak engkau...negara barat jepun korea dan negara maju lain takde hudud hidup aman makmur dan maju gak.

Anonymous said...

Punah la selangor...bdk hingusan jd belasahan dap sj la

Anonymous said...

Itu sebab Sultan Selangor berkias kepada rakyat....PKRacun DAPig PAShit bagi 2 nama tiap parti supaya rakyat boleh menilai bakal 6 Jahanam hebat mana....untuk dipertimbangkan.