Wednesday, August 27, 2014

Sebenarnya Bukan Ikan Sepat Kering Cap Kipas Udang Yang Anwar Mahu Jadikan MB Selangor....!

Kredit - The Chulan

 
 
Orang kalau tersepit macam macam dia boleh buat.  Orang kena kejar anjing lompat pagar tinggi 1 meter pun mampu.

Cuba bayangkan diri jadi orang tersepit bakal masuk jel dan sudah habis dana beratus juta tapi masih belum jadi PM. Cuba sejenak fikirkan dan selami jiwa orang itu.

Bayangankan juga " time is not on his side and age is catching up" . Mahu tunggu 4 atau 5 tahun lagi ke?

Menama kan isteri sebagai calon MB sambil mengetahui Al Sultan tidak menyukai nya, apa motif?

Yang parti pandai agama usah di ikut lagi, mereka ahli politik full time memakai baju agama.

Macam di Chow Kit Road dulu ada puak suka jual nombor ekor tepi jalan, tapi bersyarat selepas beli kena terus jalan tanpa boleh toleh belakang.

Yang jahil dan bebal pun berebut beli satu nombor dalam gulungan timah di jual harga RM10.00, untuk nombor bakal keluar pada cabutan esok hari.

Tapi kalau guna kan akal berfikir, si penjual nombor pun datang naik bas hari hari lagi nak nak kasi orang lain kaya kena nombor ramalan dia.
Dia sendiri tak kaya kaya.

Jadi parti logo agama pun macm tu juga. Sendiri tak terislam , lagi nak gebang Islam pada orang lain, udah nya ahli sendiri engkar perintah tok guru dan sokong orang kuat maksiat sebagai ketua.

nah sekarng hari hari timpa bala terima padah.

Ah macam tu lah juga dengan keadaan sekarang di negeri Selangor.

Apa kah yang nak sangat isteri jadi MB tak tahu apa yang betul apa yang tak betul?

Apa kah nak sangat isteri jadi MB tak jangka Sultan akan tolak?

Apa kah dia rasa sultan mahu pecah tradisi ratusan tahun masuk ke persidangan Majlis raja raja di iringi MB wanita pertama?

Dia tahu lah semua itu.Bukan dia tak tahu.

Dia miliki rencana lagi besar. Dia melaporkan diri bukan dengan orang dalam negara, Boss dia di jauh sana.....


Jika akhir nya isteri dia berjaya di MB kan itu bonos, Jika tidak diterima , ia bonos lagi besar.

Apa kah kamu ingat badan ini di tubuhkan untuk apa?

 
Di Malaysia ada ramai orang perasan pandai agama, pakai religious garb, tapi jadi alat. Jadi barua.

Mereka mendekati orang yang tidak utamakan agama. Jika quran arah jauhi maksiat, puak perasan pandai agama ini dekati mereka yang maksiat. Nah sekrang mereka tumpang kalam kabut sama, tunggang langgang parti sendiri walaupun problem nya milik parti lain.

In Malaysia there are obstacle that hinder them form steamrolling the Malays.

1) Islam 2 ) The Malay Sultan.

How to Singapore the Malaysian with this 2 stumbling block?

Buat sesuatu yang boleh nampak kan Sultan menjadi penghalang pilihan demokrasi, lalu jadi kan roadshow untuk menceritakan nya.

Its a win win situation utuk dia,

Kalau tak percaya tunggu dan lihat, untuk rakyat negeri Selangor yang tangan memangkah parti penuh songsang hasil terdengar ceramah fitnah dan kebencian ini sahaja yang mampu di pesan, "damn if you do , damn if you dont".

Kenali lah watak yang kamu kalian sokong, kalau baru nak kenal susah lah.

5 comments:

Anonymous said...

Setuju..pilihan si barua ttp utk terus jd barua..PR is barua

Anonymous said...

Article TERBAIK!!

Anonymous said...

Memang terbaik!

Anonymous said...

Betul jugak tu....
orang Melayu Selangor baru nak sedar..dah terlambat.

Anonymous said...

100% Agree....we have the facts and pieces of puzzle yg tunjukan gambaran yg sama bila dicantumkan.....

from KM