Saturday, August 2, 2014

Video Klip ZUL Noordin "Orang Melayu Sokong UMNO Bukan Kerana Orang Melayu Sukakan UMNO..."


8 comments:

Anonymous said...

Saya sokong cadangan YB Shah Alam ini 1200%.

Saya cadang beliau di lantik jadi menteri di kementerian agama yang beliau cadangkan.

saya cadang beliau diterima menjadi apa jua yang dicadangkan.

saya yakin 1200 %, beliau akan menjadi menteri tersebut selepas 2 minggu cadangan ini dikemukakan.

hidup YB Shah Alam...peace yoooooo

Anonymous said...

Datuk Zul is always with reasonable views to protect the interest of malays and islam...Najib should consider him to lead the malays and the malay NGOs rather than appointing the HINDRAF boss...see what happened now?? quietly he backed up the gangsters thus stabbed his back.

Anonymous said...

Terbaik!!! Zul nordin kupas isu semasa dgn cantik sekali.. menyuarakan suara rakyat dgn tepat sekali!!
Kepada pemimpin umno dan kerajaan.. silalah ambil perhatian dan ambil tindakan dari pandangan ini..

Anonymous said...

Mana tidak hilang undi apabila katak seperti anda dijadikan calon sahabat BN?

Anonymous said...

YB Shah Alam Khalid Gereja bro ...

Anonymous said...

Memang benar kata-kata beliau bahawa UMNO memerlukan orang Melayu bukan seperti kata-kata retorik dahulu iaitu orang Melayu memerlukan UMNO.

Oleh itu, tindakan susulan dari cadangan beliau perlu dipandang serius. Kembalukan Kementerian Pembangunan Keusahawanan (MDEC ) demi memperkasakan dan merapatkan jurang ekonomi orang Melayu.

Kesan pemansuhan Kementerian ini telah menyebabkan orang Melayu seperti anak ayam kehilangan ibu yang bertaburan mencari perlindungan dan bantuan.

Apa tidaknya, kalau dahulu semua program dan aktiviti pembangunan keusahawanan dan perniagaan di pusatkan pada satu Kementerian khusus yang menjaga semua dana-dana, grant, pinjaman dan bantuan kewangan secara fokus kepada orang Melayu.

Kini, semua dana-dana dan bantuan ini berselerak di merata Kementerian yang amat menyukarkan orang Melayu untuk berurusan. Analoginya, bantuan MARA dibawah seliaan Kementerian Luar Bandar, manakala grant keusahawanan di bawah Kementerian Hal Ehwal Pengguna.

Senario ini perlu dihentikan segera. Kembalikan Kementerian khusus bagi mengawalselia hal ehwal pembangunan ekonomi Melayu dan Bumiputera demi kekangsungan survival politik UMNO. Jika tidak musibah besar akan terjadi pada PRU14 nanti.

Anonymous said...

yes,he ie right.

Anonymous said...

Orang melayu memang dah sedar apa yang Datuk Zul Nordin sejak awal lagi.UMNO masih tak berubah sejak pru-13.Masa hampir/sudah suntuk.Tidak ada jalan lain,jika UMNO masih berangan Melayu menyokong pada pru-14.itu satu kesilapan yang besar.Kita dah lihat,Melayu sudah mampu berdiri tanpa UMNO,walaupun kita tahu bangsa lain memegang ekonomi,lihat saja di bahagian malah cawangan2 umno,tak bermaya n lembik.Tidak ada pembaharuan.Jika UMNO mahu menang pru-14 kali ini,bukan saja penyatuan melayu-Islam perlu dilakukan,tapi UMNO sendiri harus berubah.