Tuesday, September 9, 2014

Apabila Sultan Selangor MURKA Dengan PKR-DAP...., Apabila PAS Dah Berkrisis Dengan PKR-DAP..., UMNO Selangor Sedang Buat Apa..?

Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah menzahirkan rasa amat dukacita dengan tindakan Parti Keadi­lan Rakyat (PKR) dan DAP yang ing­kar dengan titah baginda pada 27 Ogos lalu supaya mengemukakan lebih daripada dua nama calon daripada parti masing-ma­sing untuk dipertimbangkan sebagai Menteri Besar yang baharu.

Tindakan biaDAP oleh PKR dan DAP dilihat dengan sengaja mahu mengundang kemurkaan Tuanku Sultan Selangor...!

Dah nampak jelas dan semakin kuat kita dengar keluhan rakyat yang semakin meluat dan sudah ada juga suara suara berkata mereka tidak akan lagi memberikan peluang dan mandat kepada Pakatan Rakyat yang hanya tahu berebut kuasa dan tidak fokus untuk mentadbir kerajaan negeri dengan baik.

Apakah UMNO Selangor sudah bersedia untuk mendepani proses Pilihanraya Negeri seandainya Tuanku Sultan membuat keputusan untuk membubarkan DUN...?


JELAS SUDAH BAHAWA KERETAKAN DALAM PAKATAN RAKYAT SEMAKIN TERUK DAN MERUNCING....!

NAMUN BEGITU DALAM SITUASI SEPERTI INI, KINI TERHIDANG PELUANG SEBEGINI RUPA, APAKAH UMNO SELANGOR SUDAH MEMAINKAN PERANAN MEREKA UNTUK MENDEKATI RAKYAT, MENGADAKAN ROADSHOW DAN MEMUJUK RAKYAT SELANGOR AGAR KEMBALI KEPADA BN...?

5 comments:

Anonymous said...

UMNO Selangor dah mampos la brader

Anonymous said...

UMNO tak perlu melatah. Biarkan PR selesaikan hal mereka, lagipun ini melibatkan Sultan Selangor. PKR & DAP sepatutnya tak layak mewakili rakyat Malaysia pun. Parti yang kurang ajar dan tak tahu undang-undang.

Anonymous said...

umno selangor buat apa lagi, macam biasa la BUAT BODO....

Anonymous said...

UMNO masih ada pengaruh, ..... jangan gelojoh, harus faham grand design Pakatan untuk sapu semua, tubuh republic dengan apa cara.

Anonymous said...

Umno sgor dh tinggal batu nesan beb...xusah nk berharap laa...