Thursday, September 18, 2014

Kisahnya... Nurul Izzah Tanpa Segan Silu Kata Dia Geli Tengok Muka Pimpinan PAS Apabila Mereka Tak Mahu Wan Azizah Jadi MB Selangor

SUMBER

Hina benar persepsi Nurul Izzah kepada para pemimpin PAS.

Nurul Izzah berterus terang yang dia geli, benci dan jijik melihat wajah-wajah pemimpin PAS.

Kalau ada yang kata ini adalah fitnah blogger-blogger pro-UMNO, lebih baik mereka melihat DI SINI untuk mengetahui dengan sebenar-benarnya bahawa yang mencatatkan tutur Nurul Izzah itu adalah penjilat Anwar Ibrahim sendiri yang cukup terkenal dengan perangai lalang dan mata duitannya.

Sememangnya, Nurul Izzah tidak mempunyai hubungan baik dengan para pemimpin PAS setelah pemimpin-pemimpin utama PAS, enggan berkompromi untuk melantik ibunya, Wan Azizah Wan Ismail sebagai Menteri Besar Selangor.

Inilah manusia yang tidak kenang diuntung!

'Wajah-wajah yang menggelikan' itulah sebenarnya yang telah menyelamatkan keluarganya. Meletakkan mereka pada kedudukan sekarang, setelah mereka ditolak oleh sebahagian besar rakyat Malaysia.

Yang berada di belakang mereka, yang menjunjung, bahkan sanggup melakukan penipuan, pembohongan, malahan memutarbelitkan fatwa-fatwa agama semata-mata untuk seluruh keluarga Anwar Ibrahim termasuklah Nurul Izzah sendiri.

Pada tahun 1998, kalau bukan kerana para pemimpin PAS yang 'menggelikan' itu campur tangan, besar kemungkinan Nurul Izzah hanyalah seorang anak Anwar Ibrahim yang tidak terkenal dan tidak akan memperolehi jawatan sebagai Ahli Parlimen Lembah Pantai.

Kalau bukan kerana 'pemimpin-pemimpin PAS yang menggelikan' itu, PKR tidak akan wujud, Wan Azizah tidak boleh berlakon dengan kipas Cina dan sarung tangan putih atau sesekali mengalirkan air mata untuk mendapatkan simpati.

Bahkan tanpa para pemimpin PAS 'yang menggelikan' itu, PKR tidak akan ada kerusi walau sebuah pun di Parlimen mahupun di DUN-DUN seluruh Malaysia.

Jenis tidak sedar diri dan mudah lupa diri kerana beranggapan DAP yang membantu mereka, membuatkan Nurul Izzah mudah memandang jijik kepada mereka yang telah menghulurkan bantuan dan sokongan kepadanya seisi keluarga.

Kita tengok sahajalah nanti, apabila Anwar Ibrahim kembali menghuni kamar penjara, adakah Lim Kit Siang, Lim Guan Eng, atau Gobind Singh Deo akan menyokong Nurul Izzah dan keluarganya sebagaimana yang diberikan oleh PAS atau tidak.

Tapi nak salahkan Nurul Izzah seratus peratus pun, tak boleh juga...

PAS jugalah yang telah melabelkan Nurul Izzah sebagai Puteri Reformasi. PAS jugalah yang menggambarkan Nurul Izzah sebagai Puteri Islam contoh. PAS jugalah yang cuba menggambarkan wanita-wanita dalam keluarga Anwar Ibrahim menjaga agama hanya kerana mereka memakai tudung dan berbaju kurung walhal itu adalah fesyen semata-mata sepertimana fesyennya kipas Cina dan sarung tangan putih yang sinonim dengan Wan Azizah!!!

4 comments:

Anonymous said...

Haiii.....anak puaka ni tak sedaq ke yang pemimpin PAS-pisss-pusssyyy pun naik geli gelaman bila tengok video dia hisap curut lacturer dia dulu tu....

Anonymous said...

Bukan kipas cina tapi kipas korea

Self-Hypnosis said...

Isu MB Selangor dah berjangkit pada Nurul Izzah.

Anonymous said...

Inilah keluarga terbilang yang terkenal dengan kejalangannya..Keluarga ini bertuhankan nafsu dan berkiblatkan Neraka Jahanam, wajib kita menentang mereka habis-habisan...