Monday, September 1, 2014

Tiba Tiba Zahid Hamidi Nak Jadi Garang Balik....! Tahun Ini UMNO Ada Pemilihan Parti Ker...?

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi menggesa Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail peka dengan gesaan akar umbi yang mahu kes penghinaan terhadap bangsa, agama dan institusi raja diambil tindakan pendakwaan dengan segera.

Beliau yang juga Naib Presiden UMNO berkata, kegagalan Abdul Gani untuk berbuat demikian hanya akan menyebabkan kredibiliti kerajaan terjejas. - UTUSAN ONLINE

36 comments:

Anonymous said...

Tu la, Zahid Hamidi ni pun boleh kasi orang umno pening jugak. Tak konsisten langsung...

SolitaireHunter said...

Tong kosong nih berbunyi waktu nak dekat-dekat PAU jer..

Anonymous said...

Biasala PAU dah dekat maka semua 'pendekar' UMNO mula tunjuk samseng. Lepas PAU semua jadi macam ular sawa yang dah kenyang makan.

Anonymous said...

X dak pemilihan..
Tp ada upacara puji memuji bro..
D samping upacara deklamasi sajak
Dan yg ditunggu2...
Raja Lawak..

Anonymous said...

I hv commented in many blogs about zahid. He is full of air and very very rhetorical. When he took over KDN, i was the most happiest muslim malay and a proud sarawakian and malaysian. The first few statements he made about how serious was he then and very determined blah....blahh. not long after that......quiet as a deaf and dumb and dumber. Look how he handles lahad datu....abok tak dak. No wonder people like anwar kit siang late karpal looked at him as dog's shit in the govt. And najib condones this. No wonder mahathir withdrew his support for najib n najib deserves that! I think the team of najib, hishamuddin n zahidi is as good as the 3 am crew of hot fm every morning from monday to friday everyday.

Anonymous said...

Ting tong ting tong siapa saya?tin kosong(zahid hamidi)

Anonymous said...

Kedai REPAIR GIGI MANA PULAK .. MENTERI TIN KOSONG DAPAT GIGI n TARING YANG AKAN DIGUNA PAKAI !!!!

Anonymous said...

entalah kau orang ni, tak berbunyi salah..dah berbunyi salah pulak..mana satu yang kau orang nak

berasiam said...

ada ke perwakilan yang masih ingat janji zahid nak tubuhkan institut perkaderan umno masa kempen naib presiden yang lepas? ada ke perwakilan yang berani bertanya bila zahid nak kotakan kata-katanya itu?

memang perwakilan jadi penonton sarkas juga adanya. ataupun seperti pertemuan multi level marketing sahaja. duduk, dengar dan tepuk. lepas tu bersurai. itulah politik umno sekarang.

Anonymous said...

HARI ADA PASANG SURUT

Anonymous said...

Ini Lalang Politik..... Kalau nak bergantung kat dia... alamat hancurlah....

Anonymous said...

dulu dulu
masa al juburi baru dipecat dari kabinet
aku selalu nampak orang ini dengan anak lelaki dia
selalu datang sebelah petang ke rumah al juburi di setiamurni bkt damansara
malumlah kerana aku masa tu jadi pak pacak pintu rumah al juburi

Kalau umno masih tak sedar diri
al juburi akan terus berlari dan menari !!

Anonymous said...

X ada keyakinan utk mamat ni..lebih caya mat sabu dari mamat ni..

talol d telok said...

Tahun kes syiahbukti kelas 1 akhirnya senyap seribu bahasa. ...

Jabalnur said...

Masa Ketua Polis Tangkap PPS ari tu, dia tak kata PPS haram tapi dia kata Ketua Polis dan Pendaftar Pertubuhan kata Haram..

Bukankah dia main politik selamat....kalau tindakan Ketua Polis takdir tersilap ker dia boleh pusing U turn.

Terbukti tindakan Ketua Polis bijak mendapat sokongan ramai, dia pulak nak ambil kredit...

Ini pemimpin UMNO zaman opportunis...

Dari Presidennya sampai ke Ketua Bahgian tak ada yang bolih diharap nak bela agama, bangsa dan tanah air.

PAU ke 14 nanti marilah sama sama cari pemimpin parti Muslim uang tulen (Bukan PAS no...) Pada saya dah nampak ada pengganti UMNO yang dah busuk ni..

Syabas TAn Sri Khalid Ketua Polis!

Anonymous said...

Saya tak nampak zahid, hishamuddin atau shafie afdal potensi jadi PM. Tak berkaliber langsung. Dr Razali from johor berani dan berpotensi. Saya orang sarawak tak der umno. Saya terfikir kenapa ahli umno tak pujuk ahli untuk membawa mahathir balik ke pucuk pimpinan umno. Dia boleh menyelamat umno, melayu dan agama islam daripada terus diperlekeh oleh pembangkang yang tak bertanggungjawab

Anonymous said...

U are rite..
3 assholes...

Anonymous said...

Ya.. tolong jgn pangkah PAS..
DAP & PKR lg lahhh. Jgn sekali2

Susah sbb yg p PWTC hmpr semua kaki jilat..

Hanya doa dan tawakkal..

Anonymous said...

As salam,
Betul jugak komen komen yg menyatakan kepeningan dengan segelintir yg ada di sini. Kalau tidak bercakap, dikatakan tidak peka. Kalau bercakap dikutuk seranah pulak.
Macamlah pak menteri menteri ini bagai malaikat dan selalu sangat nak melihat mereka ini sempurna.
Jarang sangatlah pak menteri yg berjasa dan telah berkerja kuat ini dipuji dan sokong.
Ashik nak komplen berbakul-bakul. Maaf cakaplah .. setakat nak komplen dan tidak pernah nak kritik membina .. sesiapa pun boleh ... cuba beri cadangan pada pak menteri .. terutamanya kat sini .. setakat menulis macam pencacai politik .. tak berbaloilah.

Anonymous said...

Jabalnur ... FYI .. setiap tindakan IGP perlu melalui KDN. Tak berapa logic lah kalau DSZH tidak menyokong atau sebaliknya.

salim hasan said...

BULEH CAYO KO? MENTERI FLIP FLOP NI?JGN LUPA DARAH PEKAT ANWAR IBRAHIM MASIH ADA DALAM BADAN DIA!!MASIH KAH KAU INGAT ISU NEPOTISME YG DIA DOK BANGKIT DALAM PAU UMNO BEBERAPA TAHUN DULU? UNTUK HENTAM TUN M,THEN TUN TIBAI DIA BALIK SAMPAI TERGOLEK

Anonymous said...

X bunyi memang salah
Bunyi pulak hanya pd masa tertentu, lg salah besar dr x bunyi langsung
So.. org.lain bunyi pulaklah kt dia

Anonymous said...

So sapa2 yg terpilih ke PSU thn ni
Kamu hanya melawat sarkas..
X lebih dr itu
Sedihnya.. UMNOku

Anonymous said...

Jgn2... jeng jeng jeng !!
Dia masih ada kaitan dgn Al juburi ??

Anonymous said...

Hang biaq betoi
Mat sabu dah bawah dr unta baghdad
Dlm PAS pun x ada nilai

Errrrr.. Zahid... ada nilai ker dlm UMNO ??

Anonymous said...

Clp kena bergegaq taik telinga
Baru politik namanya !!!

Anonymous said...

Tp Shafie x nampak sgt akan sifat penjilatnya.. tatkala Tun balun Najib..
Yg 2 tu bkn main.. laju jer
Bergegaq tali perut woooo
Abih masuk bab mh370.. mh17.. pemisah ukraine
Herannya.. Tun tegur pasai dlm negeri
Itulah... bila sepupu jd hantu

Anonymous said...

Sbb pak menteri haram x jenguk pun kt sini
Itu yg cakap bergegar !!

Anonymous said...

Itu bezanya.. antara
Ahli politik dan..
Ahlul politik

Anonymous said...

Kpd anon yg kata kenapa hanya komplen, tak der kritik membina. Let me tell u sir, i complain that zahid is too rhetorical.....thatd my contructive criticism of him.....act fast by acting on it rather than the normal statements "kita akan siasat..kita tak teragak2 ambil tindakan.......jangan berani mencabar kita" dan sbgnya. Look at lahad datu's case....abok tak dak......dulu berdegar2 sekarang menikus tanpa aksi.....itu fakta!

Anonymous said...

Zahid... time to go

Anonymous said...

Zahid sir, may i ask 2 fundamental questions?

1. What is the meaning of taking action?

2. Do you ever understand or try to understand the undercurrent?

For both questions, let us make it as simple as possible......look at IGP Tan Sri Khalid.....

1. He took action against pps in penang....no talk action only

2. He understood the what the undercurrent was all about....

You see sir, it is as easy as A B C. He has the will. But you zahid sir......saya akan siasat, saya tak teragak2......jangan main dengan KDN.......blal...blahhh

Please make an effort to change yourself, otherwise you will be displaced....honestly i will never want you or have you as my pm not when i m stil alive

Anonymous said...

Macamana ni..aku ketua pak pacak kat situ dulu..tak pernah tengok dia datang pun!

Anonymous said...

Amboi.. kt sini bkn main..
Hahaha..
Cuba la email direct kt zahid
Rmi sokong hang ni...
Tp klu start pun pki Anon..
Hahaha
Bergegaq kt sini saja la..
Mcm aku.. dan lain2 yg kt atas tu jugak lah nampaknya

Sendaloka di hari selasa

Apa pun... hrp2nya zahid bacalah apa yg kita coret kt sini


Mat Umno Pendang..

Anonymous said...

Proxy Bang Non ni...awas!

Anonymous said...

Sebab itu kita orang sarawak tak percaya UMNO. Pemimpin lembik kuatber retorik......arak haram.....babi haram......amoi....hihihi leh gak..rasuah.....diam2 ajelah....tahu sama tahu le. Sebilangan besar pegawai dari semenanjung yg menjadi bos jabatan persekutuan d sarawak berperangai sedemikian termasuk guru2 agama