Thursday, October 23, 2014

Kes Liwat Saiful - Benarkah Anwar Semakin Pasti Akan Dibebaskan...? Siapa Setpol Menteri Jadi Barua Tukang Atur...?

Situasi dalam PKR memang tidak menentu. Ada dua tiga grup. Ada yg percaya Anwar akan merengkok. Ada yang percaya, Anwar akan lepas bebas. Ada yang tak mahu ambil tahu.

Malam tadi segalanya berubah, bila Anwar dapat panggilan daripada seorang SUPOL Menteri Kanan yang mengucapkan tahniah kerana isu sodomi akan selesai. Anwar akan lepas bebas.

SUPOL berkenaan bukan calang-calang orang. Sangat kanan. Sangat dikenali. Kementerian yang strategik. Beberapa kali Anwar tanyakan soalan:-
‘Enta sungguh ke ni?’
‘Boss enta yang beritahu?’
‘Siapa lagi yang ada dalam meeting tu?’
‘Ana harap enta cakap betul ni…’
‘Kalau betul…ana akan pastikan boss enta dpt ke puncak kuasa. Ana akan pastikan PR berikan kerjasama’.
Tak ramai yang tahu conversation ini. Kebetulan Anwar ada di London. Hampir 15 minit perbualan berlangsung. Anwar kelihatan cukup ceria selepas panggilan itu.

Soalnya…SUPOL siapa?

Boleh Bukit Aman/MCMC traced nombor semua SUPOL?

Nampaknya…ada org dalam gomen yang nak main kayu tiga. Takut hilang jawatan. Tak percaya dengan kepimpinan sedia ada. Apa jadi dengan sumpah ‘Wallahi, Wabillahi, Watawallahi’ mereka.

Cuba selidik SUPOL mana yang selama hari ini jadi tukang PUMP kepada Anwar dan Istana segambut?

SUMBER - Blog Gelagat Anwar





 

5 comments:

Anonymous said...

ya allah berilah keadilan kepada kami, sekiranya anwar bersalah jatuhkan lah hukuman mu ya allah,.rakyat sudah terinaya dengan kes ni yang tak selesai selesai..berilah kami kedamaian untuk terus hidup aman dan bersatu kearah ugama mu ya allah..

Anonymous said...

redho...

Anonymous said...

Cuba buat laporan polis....biar disiasat perkara ini....kalau citer kat sini je pun tak guna jugak....dorang bkn nak buat tindakan pun...paling kuat dorang kata tiada laporan polis...

Azhar

Anonymous said...

Amin, Amin, Amin Ya Rabbalamin!

Anonymous said...

wallahi wabillahi watallahi wahai anuar ibrahim...sanggupkah kamu menerima azah allah seandainya [kes liwat] apa yang kamu nafikan itu sesuatu yang benar...wallahi wabillahi watallahi mohonlah azab allah seandainya kamu berdusta...begitu juga bagi penyokong penyokong kamu ..saya aminkan. yamalikkul kuddus ya haq ya malikiyaumiddin iiyakanak budu waiiyakanastain tunjukanlah kebenaran . ..bacalah 10 ayat terawal dan 10 ayat terakhir surah Al Kahfi ketika berhadapan dengan anuar ibrahim dan penyokong penyokongnya ...wallahhi wabillahi watallahi hamba mohon kepada mu... amin.