Monday, October 13, 2014

Najib Sound Kaum Cina Dalam Majlis MCA... "Jangan Demand Dari BN Kalau Terus Sokong Pakatan Rakyat..."

Semalam sewaktu merasmikan Persidangan Agung ke 61 MCA, YAB Perdana Menteri telah menutut sokongan kaum cina untuk kembali menyokong BN.

Datuk Sri Najib menyifatkan apa yang berlaku pada PRU 13 adalah Tsunami Pengundi Cina terhadap BN dimana menyaksikan wakil wakil kaum cina dari BN khususnya dari parti MCA menunjukkan prestasi yang sangat mengecewakan.....

Calon calon dari MCA hanya berjaya memenangi 7 daripada 37 kerus Parlimen dan hanya 11 daripada 90 kerusi DUN diseluruh negara. WORST EVER DEFEAT ini jelas menggambarkan kaum cina di negara ini menolak sepenuhnya pimpinan cina dari BN.

Speaking at the MCA’s 61st annual general assembly, Najib said BN would only be fair to the Chinese if they supported the ruling coalition instead of PR.
“I’d like to do more, maybe one day I can do more. But I also need the Chinese community to support BN. Come on. You have to do your part.

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/dont-make-demands-if-you-dont-support-bn-najib-tells-chinese#sthash.odjn1Ldc.dpuf


Speaking at the MCA’s 61st annual general assembly, Najib said BN would only be fair to the Chinese if they supported the ruling coalition instead of PR.

“I’d like to do more, maybe one day I can do more. But I also need the Chinese community to support BN. Come on. You have to do your part.

“You can’t demand and then support DAP. You can’t demand and then support PR. You demand, you support BN, we will be fair to the Chinese,” said Najib.

MCA suffered its worst defeat during the general election last year, winning only seven out of the 37 parliamentary seats and 11 of the 90 state seats it contested in the 13th general election.

The May 5 poll results prompted Najib to describe it as a “Chinese tsunami” and Umno-owned newspaper Utusan Malaysia ran a provocative story headlined “Apa lagi Cina mahu?” (What more do the Chinese want?) on its front page the following day.
Read more....,  click HERE


DIPERSILAKAN BERI KOMEN....

Speaking at the MCA’s 61st annual general assembly, Najib said BN would only be fair to the Chinese if they supported the ruling coalition instead of PR.
“I’d like to do more, maybe one day I can do more. But I also need the Chinese community to support BN. Come on. You have to do your part.

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/dont-make-demands-if-you-dont-support-bn-najib-tells-chinese#sthash.odjn1Ldc.dpuf

14 comments:

Anonymous said...

najib cakap pasal SJKC tak nak tulis ke...

Anonymous said...

Yang ni aku sokong 100%. Syabas DSN...call a spade , a spade. Tak payah nak beralas dgn puak Cina kiasu kurang ajaq ni. They want something, they better deliver, kalau tak kita sepak depa keluaq dari bumi Melaya ni....

Anonymous said...

Yang dapat kerusi pun mungkin Melayu yang undi lebih banyak berbanding kaum mereka sendiri.

Anonymous said...

Najib, please walk the talk and dont talk talk only, prove it first from your budget.

Anonymous said...

Bolih percaya ka dgn puak2 China MCA ne,mulut kata sokong, seperti manis dibibir mulut didepan PM, lepas PM pecaya & mereka dapat keuntungan, dibelakang takbir depa bersekongkol dgn DAP, pangkah PR bila mengundi,china tetap China, bukti dah banyak, contoh nya kami pengusaha lori sewa, China x panggil lori Melayu sekiranya ada lori china, kecuali lah depa terpaksa kerana lori china sibuk, Melayu x kira, siapa pun mereka panggil,bergitu juga lah dlm politik, puak2 Mca dok belakun & jual PM sekupang dua saja.

Anonymous said...

Tak serik lagi walaupun dah kena main...

Anonymous said...

Cayaa la najibb....hehehe....

Now i can see the real political style of najib... very licik and berseni...

Tun m pon x brani buat mcm najib.... caya laa...

You cant demand and support dap instead.... very loud and clear message to all chinese.....hehehe

Excellent.....

This is what we want to hear for very long....

Anonymous said...

Teruskan kempen Buy Chinese Last. MCA adalah musuh dalam selimut/saudara kembar DAP. Sama-sama nak jatuhkan kerajaan Islam negara ini. Jangan terus ditipu oleh permainan licik mereka.

Anonymous said...

Kena kata juga kepada orang melayu lain
Mereka beri beras, kita ambil
Mereka beri kain, kita pakai
Mengundi nanti, pangkah bulan

salim hasan said...

tapi rasa kasih dan cinta nya pada kaum rakus ni tak pernah pudar you!! sentiasa membara.bukti nya sempat dia pau 50 millions lagi pada KOJADI,entah apa nak jadi .tak serik serik Ah Jib Gong neh!!

Anonymous said...

kono koncing hancing la DSN ni,cino-2 ni lalang tunggu sapo yg kuek jo. BN bakal berkubur next PRU.

Anonymous said...

dont demand from BN kunun, yang bajet 50 juta utk sarang rasis SJKC & SKJT walaupun tak termaktub dalam perlembagaan negara tu, apakanda pulak??


Singapork idola ulat2 DAP pon dah mansuh sekolah vernakular sejak 1987 lagi sebab mereka nampak implikasi for long term. Ni apesal Malaysia pi gatal maintain???

Anonymous said...

Betulkah SJKC termaktub dalam perlembagaan seperti yang diberitahu Najib? Rasanya bebas belajar Bahasa Ibunda adalah di sebut dalam perlembagaan itu.

Anonymous said...

ceh. najib. cakap berdegar degar. tahi sangkuat kat gelegar. dah beratus kali amaran najib ni aku dengar. sudahnya? bagi lagi kat penyangak penyangak babi tu.

itu bukan warning kat cina la der. itu ayat nak beli jiwa orang melayu je tuh.

hark tuih.