Tuesday, November 4, 2014

UMNO Selangor LEMBAB.... Berlaku Perang Dingin Antara Noh Omar, Johan dan Zein Isma...?

Sewaktu berlangsungnya Konvensyen UMNO Selangor, tidak kelihatan langsung kelibat Timbalan Pengerusi UMNO Selangor, Yb Shukor Idrus ADUN Kuang, kemana dia menghilang...?

Adakah Shukor boikot Konvensyen tersebut kerana krisis diantara Shukor dan Noh Omar bukan rahsia lagi, pertikaman lidah diantara kedua-duanya diketahui ramai pimpinan UMNO Selanngor. Segala-gala bukti  ada tertera pada screen capture Whatsapp dialog maki hamun antara mereka berdua....

Berbalik kepada kisah UMNO Selangor LEMBAB yang diucapkan sendiri oleh Presiden UMNO YAB Datuk Sri Najib Razak. Kata kata yang keluar dari mulut YAB PM itu sendiri, bukan dari Azmin Ali..., bukan dari wartawan Harakah Daily..., bukan dari Bloggers!

"Aku dah kata dah..., tak payah buat Konvensyen nie, kita belum stable lagi, kita tak deliver lagi kat Selangor nie, nanti Big Boss balun kita, sia sia jer...."
"kepala bana kau lah..., bila dah jadik macam nie barulah nak salahkan aku sorang! sial laaa korang semua nak lepas tangan...."
"eh, aku dari dulu lagi tak setuju buat konvensyen nie, cuma dok teringat nak rembat sket la bajet buat program besar macam nie, last kita sapu pun masa PRK Kajang, dah habis dah buat beli kereta EVOQUE untuk bini aku..."

"malu la wei..., Presiden kata kita lembab tau tak...? Terang terang nie kita dah kena balun, media pick up plak tu... Babi Betol laaa...."

"tu la pasal..., kat fb dengan kat blog teruk kau kena. Malu lah wei, kau kena balun..., cilaka dierang pun balun tak ingat...., agak agak laaa, sket sket cukup laa...."

"Pundek laaa korang semua! Aku sorang jer kena balun, korang jangan la nak lari pulak...."

"Ekk ellehh..., nama kau jer kena sebut, kau tanggung laaa. Macam aku cakap tadi, aku dari awal tak setuju buat konvensyen nie, mengarut jer. Nie sibuk la nak balun bajet program, bukan banyak mana pun, tak boleh beli kereta pun.... Tengok lah lepas Presiden blaa, dewan kosong siot...."

6 comments:

Anonymous said...

bapak gua hidup mewah, beli brg yg tak mendatangkan faedah
cthnya beli kete 6 biji,tp yg guna hanya 3 saja.
brang lain usah cite la,namun yg peliknya barang dapur jarang beli sbb selalu makan luar.
tang meniaga tu, bapak selalu kono kencing ngn member-2
tp takpe,nak jaga air muka dpn kwn-2..haha
sbb tu ramai kenal bapak,dia byk uang

kerna sikap bapak la duit blanja kami adik beradik kene catu
dulu dpt singgit,skrg dpt doposen je
bapak kata kene ubah gaya hidup atas perlarasan di buat.!!

KETUM

Anonymous said...

Memang UMNO Selangor lembab pun... PR banyak bagi bola tanggung, dari isu arak, isu anjing, isu kidex, isu derhaka, isu kuota cina, tak ada satu pun UMNO Selangor ambil peluang sebat kaw2..

Nyudahnya balik2 Najib, Muhyiddin, Mukhriz, KJ & beberapa ustaz/adun Bebas yg bertempur.. UMNO Selangor menikus play safe.. katanye.

Cuba tgk isu Najib komplen UMNO Selangor ni, PR amik peluang sebat korang mcm nak gila..

Lagi nak sentap bila kena komplen.. Pigidah..

ALLAIL JAMAL said...

Gilalah kalau perangai mcm ni smpi mampus UMNO x akan menang..tau nak rembat duit penyamun semua..

Anonymous said...

Tukar semua yang berada dalam gambar diatas atau bubarkan je umno Selangor....itu pilihan terbaik!!!!

Anonymous said...

penat aku nak bercakap dgn org gila politik nie.......umnok tetap bebal selama2nya....umno yg ada skang dah mati!.....paham!!...dah mati..kau org bermati2an nak himpit pemimpin2 bongok kau org tu..!!!!nak mintak masyuk la tuu!.....itula org melayu umnok yg bongok!!!!

Anonymous said...

Aiiik... kerja songlap bajet.
Ini yang orang meluat.