Wednesday, December 3, 2014

Pasca PAU 2014 - Cikgu Zaidi Bikin Guan Eng Dan Cinabeng Pulau Pinang PANAASS Setelah Dedahkan Ada Banyak Bisnes Haram Berleluasa

Nampak gayanya ucapan pedas oleh wakil Pulau Pinang sewaktu berlangsungya PAU 2014 tempoh hari telah benar benar bikin Ketua Menteri DAP panas punggung...! Panas berapi...!!

Guan Eng rimas, lemas dan panas.... Tahniah buat Datuk Mohd Zaidi Mohd Said atau lebih mesra dengan panggilan Cikgu Zaidi. Beliau telah berjaya menggegarkan Dewan Merdeka PWTC dengan cara penyampaian perbahasan yang sangat baik! Ada class....

Intipati dan isi kandungan sangat padat dan membuka mata hadirin setelah Cikgu Zaidi dengan lantang dan berani membuat pendedahan mengenai kegiatan aktiviti haram yang sangat meluas oleh kaum Cinabeng di negeri Pulau Pinang.

Inilah yang membuatkan Guan Eng sesak nafas dan sakit dada kerana tak mahu imej kerajaan DAP mendapat jolokan Kerajaan Kongsi Gelap!

Ketua Menteri Pulau Pinang setelah merasakan punggungnya semakin panas terus membuat kenyataan akan saman Cikgu Zaidi. Sehubungan dengan itu, sebuah sidang media telah diadakan kelmarin oleh Ketua Bahagian UMNO Permatang Pauh untuk menjelaskan keadaan sebenar.

Berikut adalah kenyataan Datuk Zaidi
Ketua Bahagian UMNO Permatang Pauh, Dato’ Mohd Zaidi atau lebih dikenali dengan panggilan Cikgu Zaidi sebentar tadi di dalam satu sidang media telah melahirkan kekecewaannya terhadap beberapa media pro pembangkang yang memutarbelitkan kenyataannya pada Persidangan Agong UMNO (PAU 2014) yang lepas sehingga membangkitkan kemarahan kaum lain terhadap dirinya dan juga UMNO.
Sambil merujuk kepada kenyataan Ketua Menteri P.Pinang, Lim Guan Eng yang mahu mengambil tindakan undang-undang terhadap dirinya, Zaidi berkata bahawa tindakan Guan Eng yang merujuk kepada akhbar pembangkang adalah amat memalukan.
Zaidi dalam kenyataannya berkata, beliau sebagai Ketua Menteri seharusnya mencari bukti yang lebih kukuh untuk menghukum dirinya kerana apa yang keluar dari mulutnya ketika PAU 2014 itubukanlah satu tuduhan kepada seluruh kaum Cina, tetapi ialah adalah satu ucapan umum dimana semua ketahui bahawa masalah perjudian dan pusat maksiat haram melibatkan segelintir tauke-tauke dari kaum itu.
“Saya dalam ucapan ketika PAU 2014 yang lalu tidak menyentuh tentang keseluruhan kaum Cina, tetapi dalam ucapan itu saya hanya menyebut kadang-kadang atau dalam maksud yang lain adalah segelintir kaum Cina yang terlibat. Tetapi malangnya kadang-kadang itu tidak ditulis (media pro pembangkang). Ini terbukti satu niat jahat yang tidak baik”, ujar Zaidi kepada puluhan media sebentar tadi.
Dalam sidang media itu juga , Zaidi turut memberitahu bahawa beliau akan menyahut cabaran Guan Eng yang mahukan beliau mendedahkan 5 pusat hiburan dan maksiat haram di P.Pinang memandangkan Guan Eng masih bertegas bahawa P.Pinang sifar kegiatan maksiat dan perjudian haram.

1 comment:

Anonymous said...

kerajaan KONGSI GELAP.....memang terbaik la gelaran ni utk penang yg di perintah oleh DAPigs...Kongsi Gelap memang tak dapat di pisahkan dari kaum Cina sejak dari awal ke datangan mereka ke sini....sampai la ke hari ini.....