Friday, January 30, 2015

10 Februari 2015 Anwar Akan Bebas...? Benarkah Ada DEAL Pimpinan Atasan UMNO Dengan Anwar Di London...?

Sudah semestinya tanggal 10 Februari 2015 adalah tarikh keremat untuk seluruh dunia menyaksikan kesudahan kisah Anwar memasukkan zakarnya kedalam lubang dubur Saiful Bukhari Azlan.....

Iya, tarikh penentuan! Keputusan muktamad rayuan Anwar terhadap kes liwatnya yang kini diperingkat paling tertinggi mengikut rang undang undang negara kita ini. Mahkamah Persekutuan yang akan membuat keputusan, terdiri dari lima Hakim.

Dipihak penjilat penjilat tegar Anwar mereka yakin Big Boss mereka @ Padyiyappa akan bebas kerana sejak dari awal lagi dalam benak fikiran mereka sudah diliwat enak untuk percaya ini semua kerja jahat fitnah UMNO dan Barisan Nasional...!

Ramai juga dikalangan bukan penggemar Anwar khususnya orang orang UMNO-BN yakin bahawa Anwar akan kembali menghuni sel penjara Sungai Buloh. TETAPI mutakhir ini, nampaknya keyakinan itu ada sedikit tergugat..... Dah berbunyi pula soksek soksek kununnya Anwar akan dibebaskan!

Sejak kepulangan YAB Datuk Sri Najib dari Davos, ada kalangan pimpinan bertaraf VIP dah mula bersembang di coffee house mendapat perkhabaran ada berlakunya DEAL untuk membebaskan Anwar pada 10 Februari 2015 ini. Kunuuunnnya DEAL tersebut berlaku di London....

Benarkah kisah ini...? Tergamakah mereka mereka ini yang membuat DEAL menganayiakan Saiful yang 'sengsara' menunggu hampir tujuh tahun untuk kes ini selesai dengan seadil-adilnya....?

11 comments:

Anonymous said...

Nak tanya mana satu betul ni 10 Feb 2015 atau 20 Feb 2015 ?.

Anonymous said...

Kalau anuar bersalah dan ada "deal" untuk melepaskan dia, ini adalah suatu pengkhianatan dan hipokrasi yang tidak boleh dimaafkan. Setelah Negara, bangsa dan agama dilanda dengan pelbagai masalah disebabkan manusia ini, kini nak dilepaskan, ini tidak boleh diterima.

Anonymous said...

KAN MAHKAMAH MALAYSIA BOLEH BERUBAH UBAH APA HENDAK HERANKAN

Anonymous said...

Kalau berlaku juge,maka tumbanglah najib dan terkuburlah UMNO. Tiada sesiapa lagi percaya dengan pemimpin dan parti ini.Allah sudah tunjuikkan pengakhiran hayat parti ini.

sesejuk mata memandang said...

Jika benar ada deal maka benarlah kata orang mahkamah Malaysia memang boleh dibeli ....

berasiam said...

yakinlah bahawa barisan hakim tidak akan tunduk kepada tekanan politik untuk membebaskan anwar. dalam saat ketua kerajaan berada di kedudukan lemah, masakan badan kehakiman akan tunduk kepada kehendak ketua eksekutif. ketua hakim negara dan badan kehakiman adalah berdiri sendiri dalam struktur demokrasi berparlimen di negara kita. gaji mereka dibayar oleh Yang DiPertuan Agong, bukan parlimen atau suruhanjaya perkhidmatan awam. mereka berautonomi.

boleh jadi yang kena jual kali ini ialah anwar dan penyokongnya. jika ada deal pun, najib tidak mampu untuk mempengaruhi barisan hakim mahkamah yang diketuai ketua hakim negara. deal itu hanya untuk menunjukkan kepada anwar supaya jangan buat kecoh pada tarikh berkenaan. najib pun perlu buktikan ketegasan beliau. inilah antara masa untuk menebus segala kelemahan yang dicanangkan oleh pengkritiknya.

secara teknikal memang bukti yang diperoleh memang telah solid. hakim mahkamah tinggi yang terkhilaf menerima keterangan bahawa bahan bukti telah dikompromi. mahkamah rayuan telah membetulkan kekhilafan itu. akan jadi bahan ketawa seluruh dunia jika kekhilafan itu diulangi oleh mahkamah tertinggi negara. dna dinosaur yang berjuta tahun pun masih dalam keadaan baik, inikan pula dna anwar yang disimpan dalam laci oleh penyiasat selama dua hari. hakim negara kita lebih bijak daripada pakar tipu yang diupah anwar sebagai saksi pembelaannya.

Anonymous said...

PM tak lah sebodoh tu nak deal dengan bekas banduan sbb dia tahu bekas ni pasti akan tikam dia dari belakang...kecuali macai macai PM yang bersubahat dgn si Bekas untuk menurun tahtakan PM..ada akal fikir, ada mata lihat ada telinga dengar..apa apa hal Kak Ros lebih arif..

Anonymous said...

Jika dgn bukti yg nyata dan kukuh utk dakwa pesalah maka di bebas kerana deal atau tekanan... Krisis kepercayaan terhdp sistem kehakiman akan semakin parah Dan beyond repair. Najib akan tanggung akibat yg dahsyat.

Anonymous said...

Kalau betul ada deal, confirm PRU 14 BN akan tewas.

Anonymous said...

Ini bukan kes politik. Hak saiful yang dah terbukti diliwat bagaialau macam ni UMNO pasti akan hancur. Pemimpin atas harus bertanggungjawab. Harap 'deal' hanya dusta. Apa faedahnya pembebasan KETUM kepada Malaysia? Bukankah dia adalah kepala kepada segala aktiviti memburukkan negara di US,EU dan Aust?

Anonymous said...

50 Januari .. Tuan badan yg kata..klu x silap la ..