Tuesday, January 6, 2015

Kisah Dan Fitnah Pesawat Jet Rasmi Kerajaan Ke New York, Dubai, Hong Kong, Bangkok... JOM Tengok Sini Siapa Kantoi..?

Kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi....?

Begitulah sinonimnya kerja kerja jahat fitnah yang begitu sebati dengan darah yang mengalir dalam batang tubuh juak juak pimpinan serta ahlol ahlol tolol Pakatan Pembangkang!

Turun naik nafas mereka hanya ada satu nawaitu, malah mereka berzikir dengan amalan fitnah, dusta dan adu dumba.... Itulah mereka! Tak ada kerja yang lebih memberahikan selain daripada menabur fitnah dan menjaja pembohongan, bab berdosa itu semua belakang kira!

Baca sepenuhnya dibawah ini kupasan sangat BIJAK dari pengamal sosial media bernama Faisal Bin Rohban.....;



Tidak berpuashati dengan saman PM terhadap mereka, Malaysiakini terus memperhebatkan serangan mereka terhadap Datuk Najib berhubung isu pesawat rasmi Kerajaan Malaysia.

Malaysiakini terus dgn ayat membunuh mereka 'jet PM keliling dunia'. Perkataan itu digunakan merujuk kepada jadual berlepas dan mendarat jet berkenan yang disiarkan oleh flight radar 24. Tetapi mereka tidak menyatakan berapa lama pesawat itu berhenti dan untuk tujuan apa ?

Pesawat berkenaan jenis A319. Lbh kurang saiz pesawat yang digunakan oleh Air Asia (A320). Dimana ianya tidak boleh melakukan penerbangan berbelas2 jam sepertimana A380, B747 dan B777. Kerana kapasiti minyaknya tidak mencukupi. Cuba masuk web site air asia dan cek destinasi2 mereka yang menggunakan pesawat A320. Lihat destinasi yang dituju perjalanannya berapa jam ? Utk perjalan lbh jauh air asia menggunakan pesawat lebih besar yang dinamakan Air Asia X.

Daripada Los Angeles utk pulang ke Malaysia pesawat berkenaan tidak menggunakan laluan Lautan Pasifik iaitu melalui Jepun kerana saiznya yang kecil tidak memungkinkan mereka menggunakan laluan itu kerana faktor cuaca dan keselamatan. Mereka terpaksa menggunakan laluan lautan atlantik. Dimana laluan itu memerlukan mereka merentasi benua Amerika, Eropah dan Timur Tengah.

Selepas berlps dari Los Angeles, tempat pertama pesawat itu berhenti adalah di New York. Mendarat di New York jam 10.23 malam dan berlepas kembali jam 12.50tgh malam. Dimana tempoh berhentinya adalah 2 jam 27 minit . Sempat ke dlam tempoh 2 jam setengah itu penumpang pesawat itu nak turun membeli belah di New York ? Shopping mall mana yang buka tengah2 malam ? Nak lepas imigresen berapa lama ? perjalanan drp airport ke bandar berapa lama ? Drp bandar nak balik ke airport berapa lama ? Pakai akal sikitlah.

Selepas New York perhentian seterusnya adalah London. Dimana tempoh penerbangan drp London ke New York memakan masa lbh kurang 7-8 jam. Pesawat itu terpaksa berhenti sekali lagi utk mengisi minyak. Pesawat itu mendarat di London jam 11.45 pagi dan berlepas kembali jam 1.04 tgh menuju ke Dubai. 1 jam 19 minit tempoh pesawat itu berhenti di London. Sempat ke penumpang nak turun membeli belah ?

Pesawat itu berlps dari London jam 1.04 tgh dan mendarat di Dubai jam 12.16 tgh malam. Dimana tempoh penerbangan dri London ke Dubai memakan masa 7-8 jam. Nanti ada yang tanya pula kan dari jam 1.04tgh hingga 12 .16 tgh malam dah hampir 12 jam. Tolong ambil kira perbezaan waktu antara negara ya. Waktu yg dinyatakan adalah WAKTU TEMPATAN.

Pesawat itu mendarat di Dubai jam 12.16tghmalam dan berlepas kembali jam 1.53pagi. Dimana tempoh ianya berhenti utk mengisi minyak 1 jam 37 minit . Sempat ke dalam tempoh itu penumpang nak turun shopping ? Dan shopping mall mana yang buka di tengah2 malam begitu ?

Berlepas dari Dubai jam 1.53 pg dan pesawat itu mendarat di Bangkok jam 11.11pagi. Penerbangan dari dubai ke Bangkok memakan masa lbh kurang antara 6-7 jam. Di Bangkok pesawat itu berhenti 2 hari dan membawa pulang PM yang mengadakan pertemuan tidak rasmi dgn PM Thailand.

Waktu peristiwa MH370 dulu bukan main hebat hingga melahirkan ribuan pakar penerbangan. Tapi semua pakar taik kucing. Nak kenal pasti jenis pesawat, kapasiti minyak dan laluan penerbangan pun tak pandai. Patutlah senang2 ditipu oleh bapak peliwat. Teringat kisah black out dan ratusan ribu pengundi bangla. Hingga penuh stadium Kelana Jaya dan jem habis segala highway di lembah klang. Akhirnya semua kena tipu dgn bapak peliwat negara.

12 comments:

Anonymous said...

Right aku biasa fly dari hkg ke africa pun kena stop over paris ni 777
logik
yg tak logik DEPAN LEBIH HALAL TAPI BELAKANG JUGAK DIA TAROK ,,,,INI LAGI LOGIK ,,,,,,MALAYSIA SEMALAM TOLONG JAWAP

Anonymous said...

Si ketum samakan ngan dirinya, kat mana mana dia ada, cepat, zussssss zip zap dah sampai tempat tu, guna angkutan DAJJAL

School boy said...

MEGAKU ISLAM.
TAPI TAK TAKU DENGAN SIKSA ALLAH ATAS PERBUATAN KITA.
JANJI ALLAH ITU BENAR, DAN SIKSA NYA SANGAT PEDIH.
HENTILAH FITNAH...... LIDAH JUGA AKAN MEJAWABNYA NANTI.
INGAT..... KITA ISLAM, AMAL KAN AJARAN ISLAM.
AMAL MAKRUF NAHI MUNGKAR.
APA KOMEN ABIM..........

Kherul Malik said...

Kita tukar aje Nama Malaysia Kini kepada Ketum Kini

Anonymous said...

Kah kah kah
Mgkn lebih logik hentam bini org dr bini sendiri kot..
Dpn blkg sama saja
jantan betina apa dia kira

Itu Anwar... Gay SeMalaya !!!

Anonymous said...

Ketum dan Meloyakini mgkin terbiasa dgn tabiat Ketum yang pantass..
Cube tgk gaye seks Ketum dgn pelacor China.. pantas.. kemas.. siap..
So Ketum rasakan pergerakan pantas dia itu boleh berlaku pd Rosmah..

Jika Rosmah boleh sepantas Ketum pun beli belah.. apakah salah disisi undang2 atau dosa ke dia nk beli belah?

Dosa ketum main china doll tu apa perlu dilupakan?

Ketum mmg pantas.. waktu die main china doll time tu tweeter dia pn terhenti.. hebat2.. 20 minit jerr.

Anonymous said...

Yang memfitnah ni pasal pesawat ni apa dapat...org sibuk uruskan mangsa banjir..mangsa yg terkorban...anak kecil ...ibu ibu ..org org tua...buat la kerja yg lebih berfaedah...dapat buat kerja kebajikan lagi baik...sibuk cerita merata pasal pesawat...shopping la...mcm mcm...kerja fitnah lain takde...very good technical explanation bro...

Anonymous said...

Ape dia ingat boleh gi mana2 pakai sebut je "Zam zam ala ka zam" sudah sampai ke.

anakmalaysia said...

Rafizi dgn ketum ketumnya...harap dpt pembalasan yg setimpal..

anakmalaysia said...

Rafizi dgn ketum ketumnya...harap dpt pembalasan yg setimpal..

Anonymous said...

Aku sangat bersimpati jibby tuya sehingga terkena sampuk e coli bik mama...semoga cepat mampus

Anonymous said...

low class mentality...sama mcm pemimpinnya...umno shame on you