Wednesday, February 4, 2015

Najib Akan Buat Statement Petang Ini..... Lebih 92 Bahagian UMNO Sokong Penuh Ismail Sabri

Semakin panas...!

Petang nanti YAB Perdana Menteri Datuk Sri Najib Tun Razak akan membuat kenyataan mengenai isu Ismail Sabri. Sehingga ke saat ini, Menteri Pertanian Industri Asas Tani itu tergeas tidak akan tunduk dan mohon maaf diatas kenyataan yang dibuat mengenai isu penurunan harga barang oleh 'kartel' mata sepet....


9 comments:

biohealthfood said...

Umat melayu bangga dgn anda

biohealthfood said...

Umat melayu bangga dgn anda

Anonymous said...

betul tu, tak perlu minta maaf, ini kenyataan.
Next PRU momentum orang cina sama je..tak kan undi BN..wake up BN...

Anonymous said...

Krajaan kena mencari jln perbanyakkan pembekal atau pemborong di kalangan bumiputra.

Anonymous said...

PM patut tau malu sebab dia la yang promosi negara berpendapatan tinggi. Sehingga rakyat peniaga terlalu ghairah menaikan harga barang dan servis.

Kalau nak pendapatan tinggi kena ikut indonesia, pendapatan sana beribu ribu (rupiah) sehari. Itu kalau nak di sama kan dengan angka pendapatan.
Tapi nilai matawang nya rendah. Harga sebotol teh botol saja berharga 3 ribu (rupiah) sebotol.


Kalu Malaysia pun nak pendapatan tinggi, tapi nilai yang rendah, kena ikut seperti ekonomi Indonesia.

Dua tiga tahun dulu nilai RM 1 boleh beli segelas teh tarik, kini nilai secawan teh tarik adalah RM 2.

PM yang cerdik sepatutnya tak rosakkan pemikiran dan ekonomi rakyat dengan slogan pendapatan tinggi, Tapi lebih baik keluarkan rhetorik negara berkualiti hidup yang tinggi; taraf hidup yang tinggi.

Rhetorik pendapatan tinggi begini gembirakan kaum cina sbb PM dah bagi green light utk "rompak" org melayu. Lebih-lebih lagi kaum cina menguiasai perniagaan, tentulah tak ada tolak ansur lagi untuk mereka merealisasi impian PM, berbanding warga melayu yg rata-rata ramai makan gaji.

Kalau PM canang slogan negara bertaraf hidup tinggi, secara otomatis beransur-ansur akan jana pendapatan yang tinggi. Kalau gunapakai Rhetorik semacam ini memang tak rosakkan pikiran rakyat dan akhlak berjual beli di malaysia.

Sekarang moralnya, PM sendiri yg rosakkan perekonomian negara sehingga menaikkan kadar inflasi tinggi, menjatuhkan nilai mata wang ringgit malaysia dan memiskinkan rakyat yang bukan peniaga.

Ibarat nasi jadi bubur, sila la tuan PM perbetul semula perekonomian yg tak balance dan tak sihat ini.

Anonymous said...

SOLIDARITI untuk Datuk Seri Ismail Sabri.
arjuna waspada
changkat lobak.

gabenor johor said...

Cara yang paling berkesan waktu ini adalah dengan cara menolak pemberian limau CNY bangsa cina kpd kita dan jangan meminta limau CNY dgn mereka..mereka memberi limau CNY kpd kita dgn mengatakan kita akn mendapat ONG tetapi tahu tak kita dari rasa limau tersebutlah kita tahu hati budi mereka..limau yg diberi adakalanya manis, masam, payau dan busuk..maka begitulah hati mereka kpd kita..limau yg diberi juga kita x tahu entah berapa lama disimpan dlm bilik sejuk dan kita pun x tahu kualiti limau tersebut..setiap kali perayaan kita iaitu Hari Raya kita sering menjamu mereka dgn makanan yg hebat serta mewah tetapi bila CNY mereka hanya beri limau, air kotak, air tin,asam kecut dan entah apa2 lg..sekali lagi saya berseru JOM BOIKOT LIMAU CNY..wassalam

Anonymous said...

Cina tk undi bn pun..pedulikan..Umno perlu rasis bela melayu..melayu yg undi umno..

Anonymous said...

lahirkan lebih ramai pemimpin melayu yang bela melayu.