Thursday, February 5, 2015

Najib Harus Ada Lebih Ramai Ismail Sabri Dalam Kabinet.... Berani Berkata Benar!

Natijahnya, kita telah sama sama berpeluang menyaksikan "the truth of MCA" ekoran dari reaksi Ketua Pemuda MCA yang paling bangang dalam sejarah politik tanahair, iya reaksinya terhadap kenyataan ikhlas dan berani seorang Menteri UMNO dalam kabinet Najib....

Istilah "the truth of MCA" disini membawa maksud itulah sikap sebenar segelintir darah chauvanist yang mengalir dalam tubuh badan CINABENG tidak kiralah mereka berada dalam parti mana, samada parti yang sama sama komponen BN yang diketuai oleh UMNO atau pun sebaliknya!

Kununnya mereka ini pantang "diusik". Maka apabila Ismail Sabri mula "menyentuh" mengenai bangsa cina, mereka pun menyalak-nyalak sakan mahu tunjuk belang dan mentafsirkan kemarahan mereka....

Najib harus berbangga beliau ada memiliki Ismail Sabri sebagai salah seorang Menteri melayu yang lantang dan tegas berani berkata benar demi mempertahankan agama, bangsa dan tanahair.

Petang semalam sudah pastim juak juak mata sepet pemakan babi dalam MCA bersyahwat menunggu kenyataan YAB Perdana Menteri mengenai isu Ismail Sabri. Alangkah sedihnya mereka apabila Najib tidak sedikit pun menyalahkan tindakan Menteri Pertanian Industri Asas Tani itu....
Menurut kenyataan yang dikeluarkan Pejabat Perdana Menteri di Putrajaya, Kabinet telah dimaklumkan mengenai kenyataan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dalam media sosial yang sebenar­nya bertujuan menegur para peniaga yang enggan menurunkan harga barang walaupun harga minyak dan diesel telah turun.

Teguran yang dibuat oleh beliau ditujukan kepada semua peniaga dan bukan peniaga kaum tertentu sahaja, menurut Kabinet.
“Selain itu, beliau juga mencadangkan agar pengguna menggunakan kuasa beli mereka untuk memaksa peniaga menurunkan harga barang,” menurut kenyataan itu.

Kenyataan Ismail Sabri yang mengajak pengguna memboikot peniaga yang enggan menurunkan harga barang menjadi viral di laman sosial sejak minggu lepas dan mendapat bantahan beberapa pihak.
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam kenyataan yang sama menegaskan bahawa kerajaan Barisan Nasional akan te­rus membela dan menjaga kepen­tingan semua kaum.

“Oleh itu, sebarang pertelingkahan yang boleh menuju kepada polarisasi kaum di negara ini tidak sepatutnya dipanjangkan kerana ia hanya akan membawa kemudaratan kepada kita semua,” katanya.


PADAN MUKA KAU KETUA PEMUDA MCA YANG BANGANG DAN BAHALOL....! TIUU NAA MAA KARR HAAI LU

1 comment:

berasiam said...

susulan kata2 ialah tindakan. ismail sabri perlu bertindak benar selepas ini. apa pun, bera bukan ramai pengundi cina. tak payah nak takut apa.