Friday, February 27, 2015

Sudah Hampir 3 Tahun Kes BAFIA Rafizi Senyap...! Apa Sudah Jadi...? Kenapa Rafizi So Special...??

Pada sekitar bulan Ogos 2012, Blue Eyed Boy Anwar sekarang ini sudah pun memegang dua jawatan penting dalam PKR, Naib Presiden dan Setiausaha Agung iaitu Rafizi Ramli pernah didakwa di Mahkamah.....

Rafizi didakwa dibawah Seksyen 97 Akta Perbankan dan Kewangan [BAFIA]. Jika sabit kesalahan beliau boleh dipenjara tiga tahun atau denda RM3 Juta.

Memang sangat mengerikan bila membaca hukuman yang bakal dihadapi oleh Gay Boy PKR ini!  Namun begitu persoalan yang wajib kita tanyakan sekarang ini ialah, kenapa kes ini sunyi sepi? Apa sudah jadi dengan kes ini...? Kenapa tidak ada perbicaraan....?

Episod ini bermula apabila Gay Boy PKR ini dengan penuh syahwat telah membuat pelbagai tuduhan dan kununnya pendedahan NFC sehingga terlanjur dan terbabas mendedahkan perihal transaksi perbankan yang tak sepatutnya dihebahkan kepada umum....

Yang peliknya pertuduhan, pendakwaan, dan perbicaraan terhadap NFC pula diteruskan, diwaktu yang sama kesalahan BAFIA oleh Gay Boy PKR itu senyap langsung!6 comments:

Anonymous said...

Ya juga kenapa begitu lama didiamkan. mari blogger semua kita viral kes ini.

Anonymous said...

Biasa terjadi di Mahkamah Georgetown P.Pinang beberapa tahun dahulu kerani fail disogok supaya menghilang atau melambatkan perbicaraan kes tertentu.mungkin episod sama sedang berlaku dalam kes BAFIA ni. Zaman sekarang DUIT haram halal letak sebelah.

Anonymous said...

pemimpin umno lembu pun lu orang curi.

barua baru umno mcm MIk ni makan tahik lebu jker

boleh tutuh jubur lembu la standard barua umno.

Anonymous said...

Plan2 bro,kasi dia lemak ckit.abis kes nfc,kesbafia plak.

Anonymous said...

Baru semalam terlintas di kepala aku,
apa dah jadi dgn kes Bafia Rafizi ini.
Senyap aje. Takkan dibakulsampahkan aje oleh Peguam Negara. Sebagai rakyat biasa kami berhak tahu.

Anonymous said...

Yes, what happen actually to this case? Rakyat nak tahu juga.