Saturday, March 21, 2015

Apakah Sifat JEMUAN Ada Dikalangan Staff JAWI Yang Sanggup Jadi Pencacai Dan Tukang Basuh Berak Anwar...?

‎Gelagat manusia jahil akhir zaman....!

Ada kalanya pelik menyaksikan kelakuan penjilat penjilat Pakatan Pembangkang. Mereka kunyah dan telan terus apa jua bentuk bahan FITNAH yang dicipta ke atas pimpinan negara kita khususnya YAB Perdana Menteri Datuk Sri Najib seisi keluarga.

Apakah mungkin jika sehari mereka tidak memfitnah, hidup mereka ini akan jadi gundah gelana...? 

Kini keadaan semakin parah! Jika berita dan bahan fitnah ini datang dari juak juak yang secara terus terang mengakui mereka sokong Pembangkang dan benci kerajaan BN itu dianggap perkara biasa..

Mutakhir ini semakin membengkak JEMUAN JEMUAN dalam beberapa pejabat pejabat kerajaan yang semakin galak menjadi pencacai dan tukang basuh berak Pakatan Pembangkang.

Sememangnya dalam pejabat pejabat kerajaan, kementerian dan agensi agensi kerajaan sudah semakin besar bilangannya yang Anti Kerajaan dan menjadi Pro Pembangkang. Lihatlah gelagat guru guru di sekolah sekarang ini.... majoriti disebelah mana? 

Berbalik kepada tajuk posting Blog MIK, maka tidak hairanlah jika ada kakitangan staff JAWI yang sanggup jadi pencacai dan tukang basuh berak pimpinan Pembangkang semata mata mahu memfitnah famili Najib..!!

Sent from my BlackBerry Z30 martphone.

3 comments:

Anonymous said...

JEMUAN perkataan yang sering digunakan oleh orang tua-tua di Kedah.Perkataan ni dah hampir pupus dan orang-orang muda tak tahu apa itu Jemuan. Jemuan bermaksud Orang Jahat.....penyangak,banjingan,pengacau,perosak,pengkhianat.JEMUAN tidak termasuk ditujukan kepada pencuri,penyamun dan perompak.Tak tahu pula asal usul perkataan ini.Mungkin terbit dari perkataan "JELMAAN" yang dikaitkan dengan kerja2 jahat hantu dan syaitan.

Anonymous said...

Akhir2 ini, kita dapat lihat semakin ramai orang Islam diMalaysia yang jadi syaitan....
LIWAT...ZINA.. RASUAH..FITNAH...
Berapa ramai yang jalan kesana sini dengan berwajah ANJING dan berwajah BABI...,babi...Wajah2 yang diberikan oleh mereka oleh ALLAH apabila mereka dibangkitkan diakahirat kelak. kerana dosa2 yang mereka lakukan tapi mereka masih tak sedar...mungkin makhluk2 lain dapat lihat saja kita manusia saja yang tak dapt lihat malah yang empunya diri syiok sendiri bila tenguk cermin tidak sedar mereka ini sebenar berwajah ANJING dan BABI!!

ALLAH dah bagi warning bila ALLAH turunkan hujan dan perintah bumi agar tenggelamkan rumah2 kamu kerana dosa2 yang kamu lakukan!! Masih tak insaf lagi kah saudara2 ku yang berada diMalaysia?

Anonymous said...

DEMA NI MEMANG JENIS TAK BERAPA KENAL AGAMA .TANPA MENYEDARI GAJI YG DEMA BAGI MAKAN ANAK BINI TU APA HUKUM NYA,TATKALA MENGKHIANATI AMANAH MAJIKAN SENDIRI ?