Tuesday, March 17, 2015

AYOYO DEYY TAMBI..! Ketua Pemuda MIC Marah Nurul Izzah Ditahan...! Apakah Ketua Pemuda MIC Ini Seorang Penyokong Anwar Ibrahim...?

Yeyy Na Deyy Tambi...?

Nampaknya Ketua Pemuda MIC, Sivarraajh Chandran melepaskan rasa marahnya terhadap penahanan Nurul Izzah yang ditahan pihak polis petang semalam!

Beliau melepaskan geram dengan menulis kenyataan rasminya dilaman sosial dan mempersoalkan tindakan pihak berkuasa keatas anak sulung Anwar Ibrahim. Sila baca kenyataannya pada imej screen capture dibawah ini;


Baca diatas...! Bukan main marah lagi nampaknya Ketua Pemuda MIC ini apabila dia menyatakan;
"The father has been sent to jail, now the daughter too. Whos' next! "
[diberitakan bahagian ini telah di edit dan delete oleh Sivarraajh...].

Namun begitu, luahan hati tersebut membayangkan Ketua Pemuda MIC ini benar benar marah dengan penanahanan Nurul Izzah...

Kenyataan penuh Sivarraajh turut disiarkan sepenuhnya diportal The Rakyat Post dengan tajuk The Arrest For Nurul Izzah Is New Low For Malaysia, anda boleh baca sepenuhnya, klik di SINI.


Mengikut sejarah pimpinan AMK PKR, parti ini belum pernah melahirkan pemimpin muda berbangsa india yang terkenal.... Jika Sivarraajh terlalu memuji-muja Anwar dan tidak setuju dengan tindakan yang dikenakan keatas Nurul Izzah, sila berambus dan pergilah sertai PKR!

Apakah Ketua Pemuda MIC ini lupa Nurul Izzah dengan lantang menghina Institusi Kehakiman dengan menuduh para Hakim sebagai;
"Rakan jenayah pembunuhan kebebasan dan intergriti badan kehakiman... Menjual diri mereka kepada Syaitan...., Memperdagangkan nuraini mereka demi kepulangan kebendaan, kedudukan, dan jaminan jawatan...".
Sivarraajh janganlah mahu berlagak seperti Hero Tamil dan lupa peranannya sebagai salah seorang ketua sayap parti komponen Barisan Nasional dan juga jawatannya sebagai salah seorang Pegawai Khas Menteri Besar Perak.

Setelah diberikan tunjuk ajar untuk membesar dalam parti komponen dan pernah diberikan peluang bertanding kerusi DUN Buntong pada PRU ke 13, apakah ini nilai seorang Ketua Pemuda peringkat nasional...?

22 comments:

Anonymous said...

MCA sudah tunjuk belang mereka sekarang MIC pula, pandainya Najib tadbir BN.Bagi muka lagi sekarang sudah naik tu kepala juga..................

Anonymous said...

Kalau tak fahan tentang undang-undang biarlah jangan bercakap. Buat busuk mulut aja.

Sesorang MP dilindungi ketika bebas bercakap di Parlimen membabitkan perkara-perkara lain TETAPI tidak dilindungi di bawah Akta Hasutan.
Ada faham?

Anonymous said...

Terpulang kpd MIC utk ambil tindakan. Apa jenis tindakan mesti sepadan dgn kesalahan kpd parti BN kerana statement tersebut ditujukan kpd BN. Jika makhluk ini ketua pemuda PKR, ia tidak menjadi kesalahan, namun ketua pemuda MIC menghina BN, maka tentunya ia bersalahan dlm kesetiaan berparti. Salah tetap salah. Tindakan wajib dikenakan.

Anonymous said...

PARIAH! Dah memang dalam genetics diorang untuk mengkhianat. ULAR!

Anonymous said...

Aap kata Ketua Pemuda BN dgn statement MIC ni? haaaa

Anonymous said...

Ayoyo aree mayreee, Kunjee elek, Hero Autaw Keling Sudah menonjolkan diri sebagai Anjing kurap Anwarinas. Di PAS ada PASMAcai, bole jadi di MIC pun sudah ada MICai. Harap pemimpin2 UMNO serta DSN anatr perisik supaya cai2 dan parasit dalam BN dapat tendang teranjang segera sebelum menjadi duri dalam daging.

Anonymous said...

Ramai yg tak faham atau buat-buat tak fqham tentang akta hasutan tu...sebab BANGANG.... hehe

Anonymous said...

Ramai yg tak faham atau buat-buat tak fqham tentang akta hasutan tu...sebab BANGANG.... hehe

akmy said...

Sah dah tambi ni bukan jenis looyer... tak tahu law otak pun low... machaa itu Anwar punya kes sudah selesai, mahkamah punya dalam...dia punya lawyer pun ramai, sampai bekas hakim pun ikut jadi dia punya lawyer pasal apa pulak nak bawa dalam parlimen. Dulu masa Anwar TPM, ada wakil rakyat DAP n lawyer bangkitkan dalam parlimen, suruh PM ambil tindakan keatas Anwar atas salah lakunya. Salah laku itu apa yang digelar oleh orang nombor dua PAS sebagai "al-jub***"... macamlah tak ada gelaran lain yang lebih sesuai untuk papa nurul izzah yang masih kecil lagi...ada lagi pemimpin PAS hingga buat rakaman video dengan mangsa "al-jub" papa nurul izzah... Masa itu belum ada apa-apa tindakan diambil maka patutlah wakil rakyat DAP yang prihatin tu bangkitkan dalam parlimen. Cuma yang tak selesai sekarang ialah kat mana jam omegay tuu,..




=\

Anonymous said...

Kapir2 ni elok suruh join fuckatan jeee

Anonymous said...

Dia ni misiti sekapal dgn Presiden yg sedang hadapi tekanan dan berkemungkinan kalah.Ketua Wanita tak kesah pun sebab dia sekapal dgn Tim Presiden.

Anonymous said...

Dei macha .. ini Malaysia la bukan India
apa Polis gila ka mau tangkap orang suka suka hati
buku baca la jangan todi minum

akmy said...

Sah dah tambi ni bukan jenis looyer... tak tahu law otak pun low... machaa itu Anwar punya kes sudah selesai, mahkamah punya dalam...dia punya lawyer pun ramai, sampai bekas hakim pun ikut jadi dia punya lawyer pasal apa pulak nak bawa dalam parlimen. Dulu masa Anwar TPM, ada wakil rakyat DAP n lawyer bangkitkan dalam parlimen, suruh PM ambil tindakan keatas Anwar atas salah lakunya. Salah laku itu apa yang digelar oleh orang nombor dua PAS sebagai "al-jub***"... macamlah tak ada gelaran lain yang lebih sesuai untuk papa nurul izzah yang masih kecil lagi...ada lagi pemimpin PAS hingga buat rakaman video dengan mangsa "al-jub" papa nurul izzah... Masa itu belum ada apa-apa tindakan diambil maka patutlah wakil rakyat DAP yang prihatin tu bangkitkan dalam parlimen. Cuma yang tak selesai sekarang ialah kat mana jam omegay tuu,..




=\

Anonymous said...

Masaalah besar Najib ialah dia ketinggalan dalam membela nasib Melayu , Pembangunan memang tak boleh dinafikan tapi hak bersuara kaum lain harus ada hadnya,sekarang ni apa kaum lain nak cakap ,nak buat mereka dah tak ada perasaan hormat pada bangsa Melayu,pasal kita terlalu berlembut pada mereka,jangan sampai Tanah melayu ni di perintah oleh kaum lain sudahlah ,nanti bangsa Melayu MEREMPAT di tanah sendiri ,macam Israel rampas tanah PALESTIN

Anonymous said...

YENNA DEI....LU PUNYA MULUT SERUPA LONGKANG. LU PUNYA PARTI BERAPA EKOR ADA MENANG. MAU CAKAP....LU KASI LU PUNYA PARTI MENANG BESAR. BARU BOLIH CAKAP BESAR.

Anonymous said...

AG must make sure that Nurul Izzah be charged in court in respect of all or at least the two offences that she commited. Make sure send the best prosecutor for the case.If found guilty may I suggest that the ct impose a deterent sentence on her like sending her to prison. This lady has never respect for the law. Evn worse she got the gut to belittle five honourable judges of the highest court of the country. She never gave a thought to what she wanred to say..bloody dirty mouth. Perhaps a deterent sentence wll make her more careful in her actions.

Anonymous said...

AG must make sure that Nurul Izzah be charged in court in respect of all or at least the two offences that she commited. Make sure send the best prosecutor for the case.If found guilty may I suggest that the ct impose a deterent sentence on her like sending her to prison. This lady has never respect for the law. Evn worse she got the gut to belittle five honourable judges of the highest court of the country. She never gave a thought to what she wanred to say..bloody dirty mouth. Perhaps a deterent sentence wll make her more careful in her actions.

Anonymous said...

Klu MIC ingin meneruskan perjuangan dgn BN sila ambil tindakan kpd ketua pemuda MIC ini.

Jamil Arsat said...

Klu MIC ingin meneruskan perjuangan dgn BN sila ambil tindakan kpd ketua pemuda MIC ini.

Anonymous said...

Ye dey maPELIR ! poodah la lu berambus masuk PI GAY AR la lu lagi bagus

Anonymous said...

Ye da! lu punya parti sama macam MCA juga serupa mayat hidup .Dua dua pun menang atas kesian orang UMNO .Lagi mau cakap busar he?

Anonymous said...

Ye na da !Lu punya parti serupa itu lagi satu parti, Malaysian Chinese Arogan party,dua dua pun bangkai punya parti,Kalau melayu tara sokong dua dua pun sudah mampos.Lagi mau cakap busar he?