Monday, March 16, 2015

Babi Lebih Cerdik Dari Rafizi...? Gay Boy Lupa Anwar Pernah Meroyan Sewa Private Jet. YAB PM Wajib Saman Rafizi Fitnah Pembelian Jet Baru...

Setelah kantoi dalam cubaan memfitnah YAB Datuk Sri Najib dengan isu 1MDB, tiba tiba Gay Boy PKR ini menggeletis untuk menempatkan dirinya semula agar masih relevan dalam kancah politik tanahair...

Seperti seorang pelaku seks yang hendak organsm dan klimaks, di Parlimen petang tadi Rafizi membuat satu sidang media dengan bertujuan melafazkan zikir FITNAHnya terhadap YAB Datuk Sri Najib Razak!

Rafizi bermodalkan Kisah Private Jet kali ini.... Barangkali mungkin rasa iri hati keatas Najib begitu menebal setebal kulit babi, apatah lagi Rafizi tahu bahawa Bossnya si Peliwat tidak akan berpeluang menjadi Perdana Menteri Malaysia kerana akan menghabiskan sisa sisa hidupnya dalam sel penjara, maka semakin berbulu mata Gay Boy ini melihat kelayakan Najib untuk menggunakan Jet Kerajaan!

Jika anda saksikan imej diatas ini, jelaslah bahawa Anwar memang berangan-angan besar untuk menjadi PM menjelang PRU 13 yang lalu, pada penghujung tahun 2012 dia terpaksa menyewa Jet Eksekutif dalam urusan parti semata-mata mahu berlagak seperti seorang Perdana Menteri.

Amat jauh beza jika dibandingkan dengan Najib...  YAB PM menggunakan khidmat jet kerajaan kerana selaku Ketua Kerajaan beliau memang layak dalam sebarang urusan rasmi kerajaan! Anwar sanggup mempamerkan gaya seorang PM sedangkan dia hanyalah KETUM sebuah parti pembangkang.

Iya.. sekarang lihat pula imej diatas. Presiden Indonesia, Jokowi membuat kunjungan hormat ke negara kita pada tanggal 5 Februari 2015 dengan menaiki Jet Rasmi Kerajaan Indonesia.

Begitulah juga dengan YAB Perdana Menteri kita Datuk Sri Najib Tun Razak. Beliau layak menggunakan jet penerbangan kerajaan Malaysia.

Maka dalam isu pembelian pembelian pesawat Jet 9H-AWK oleh Kerajaan Malaysia ianya bukanlah menjadi hak milik peribadi Najib! Disinilah terbit dan lahir kebodohan dan kebangangan spesis pemfitnah makhluk bernama Rafizi Ramli....

Mulot busok bau longkang bekerjasama rapat dengan hati yang hitam legam disaluti sifat dengki dan iri hati, maka lahirlah kerja jahat memfitnah oleh seorang barua dan pencacai Anwar yang dengan selamba membuat sidang akhbar menipu dan memutarbelitkan fakta!

Berkongsi apa yang diulas oleh Blog CTS, maki kita faham keadaan sebenar;
1. Pembelian Jet 9H-AWK oleh Kerajaan Malaysia (bukan keputusan DS Najib Razak secara individu) sepertimana yang dibangkitkan oleh Rafizi Ramli bukan sebagai "Jet Peribadi" seperti yang didakwa, sebaliknya ianya adalah "Jet Kerajaan".
2. Pembelian pesawat baru VVIP jenis A320 merupakan satu keputusan penggantian "Jet Kerajaan" yang berusia 20 tahun bagi tujuan penggunaan Yang Di Pertuan Agong, Raja-Raja dan kenamaan yang layak.
3. Pesawat ini dibeli untuk menggantikan pesawat VVIP jenis BBJ737-700NG yang telah berusia hampir 20 tahun dan memakan kos penyelenggaraan yang amat tinggi. Oleh itu dakwaan Rafizi Ramli bahawa pembelian pesawat baru ini untuk menambah koleksi "Jet Kerajaan" adalah fitnah.
4. Pesawat VVIP jenis BBJ737-700NG pada kebiasaannya digunakan oleh DYMM YDP Agong, Permaisuri Agong, Raja-Raja dan kenamaan lain yang layak. Perdana Menteri hanya akan mengunakan pesawat berkenaan sekiranya pesawat yang beliau gunakan sekarang iaitu ACJ 319 mengalami kerosakan dan sedang diselenggarakan.
5. Daripada 6 "Jet Kerajaan" yang ada, hanya 2 sahaja yang masih elok dan berfungsi dengan baik. Bagi pesawat lama iaitu BBJ 737-700NG, ianya sedang dalam proses untuk dijual. Ianya disimpan sebagai sumber alat ganti dan tidak semestinya untuk digunakan. Jadi di mana berlakunya pembaziran? Selain daripada "Jet Kerajaan" ACJ319 dan BBJ 737-700NG, "Jet Kerajaan" yang lain adalah Fokker F28 (dibersarakan pada tahun 2013 dan tidak digantikan) manakala Global Express dan Falcon 900 telah tamat tempoh penggunaannya.
6. Soal pembelian terbaru ini melalui rundingan terus diberi kepada Jet Premier One (M) Sdn. Bhd adalah kerana syarikat yang mempunyai kontrak penyelenggaraan dan pengendalian  "Jet Kerajaan" ACJ 319. Ini memudahkan urusan pembelian dan pengendalian pesawat terbabit. Selain itu pembelian "Jet Kerajaan" merupakan pembelian dengan ciri-ciri spesifik dan tertentu yang tidak sesuai dilakukan melalui sistem tender.
7. Sepanjang 6 tahun menjadi Perdana Menteri, inilah kali pertama pentadbiran DS Najib menukar pesawat VVIP. Ituupun ianya bertujuan untuk mengurangkan kos menyelenggara pesawat lama disamping aspek keselamatan kerana ia menjadi kegunaan YDP Agong serta Raja-Raja.
8. Adakah pembelian pesawat berkenaan dilakukan semalam? Kenapa baru hari ini hendak dibangkitkan oleh Rafizi Ramli?

9 comments:

Anonymous said...

KAH KAH KAH KAH

Kelakarnya tengok anwar al juburi berangan naik private jet....KAH KAH KAH KAH.

Si fizi pondan pulak berangan nak merasa macam Datin Seri....nak naik jet kerajaan kalau abang non jadi PM!

Kesian pondan meroyan sebab lelaki idaman dia dah ada BANYAK boyfriend lain kat SG. Buloh...

Anonymous said...

ko ckp je la ape2 selagi boleh

Anonymous said...

Kesian orang yang undi Babi-babi totok ni. Jadi wakil rakyat, wakil parliament konon tapi tak buat abok pun untuk mereka!

Anonymous said...

Bongong

Anonymous said...

SALAM BRO,SI RAFIZIBABI NI TENGAH MEROYAN SEBAB DAH LAMA TAK RASA AYER SI KETUM !

Anonymous said...

PM of Malaysia is in euphoria for receiving recognition by Dean of Wharton praising his sterling leadership and robust stewardship in raising national debt by 8 % during his tenure as Minister of Finance.
Malaysians are proud of achieving lowest undervaluation of RM in the last 6 years.
Malaysia must be doing something right,in comparison with so many countries that Wharton considered an award based on such financial KPI 's.Wahid and Idris please share the secrets of stellar performance of this last mile connectivity.
arjuna waspada
changkat lobak.

Anonymous said...

Kalau dah tahu itu fitnah, kenapa tak disaman saja..biar sama sama kita tenguk di bapok ni menggelupur nak bayar..PM najib dituduh beli jer peribadi..betul ke bohong..SAMAN JGN TAK SAMAN..Baru rakyat nampak yg orang kerajaan ni ada TELUR DGN BATANG SEKALI.

Anonymous said...

aku malas betul nak baca tulisan dlm basa omputih ni....ni blog melayu & di baca org melayu...setakat tulis dlm basa tu...tak nampak pandai pun....goblok...

Anonymous said...

Pembangkang sekarang hanya beri FAKE statement je.