Tuesday, March 24, 2015

TIUU NAA MAA KAAR HAI Ini MCA Punya Senator..! Lu BoLo Tak Tau Undang Undang Lagi Mau Ismail Sabri Keluar UMNO-BN

Apalah nasib YAB Datuk Sri Najib...?

Produk MCA yang jelas bodoh, baghal, dan bebal ini dilantik Senator...? Entah manalah letaknya maruah BN Melaka membuat pilihan untuk mencadangkan Setiausaha MCA Melaka ini dipilih menjadi Ahli Dewan Negara.

Koh Chin Han bercakap tidak menggunakan otak dan pemikiran yang waras...!

Rakan rakan BN seperti MCA janganlah melatah tak tentu pasal. Soal Hudud ini berkaitan terus dengan orang melayu beragama islam. Spesis bodoh dan baghal seperti Senator MCA harus faham keadaan yang sebenar.

Undang-undang Hudud yang hendak dibentangkan oleh PAS nanti, hanyalah penambahbaikan daripada undang-undang Takzir Syariah yang sudah pun wujud di Kelantan dan negeri-negeri lain di Malaysia. Mereka juga harus faham bahawa undang-undang Syariah hanya melibatkan orang Islam, manakala undang-undang Hudud yang didasarkan daripada Al Quran pula melibatkan keseluruhan penduduk dan rakyat Malaysia tanpa mengira kaum atau agama.

Dari awal lagi telah dinyatakan bahawa undang-undang yang hendak dibentangkan oleh PAS nanti hanya berdasarkan dalam lingkungan Syariah...  Oleh itu, MCA atau sesiapa sahaja yang bukan beragama Islam tidak akan terjejas langsung! Iya, mereka tidak akan terjejas sekiranya undang-undang tersebut wujud atau dikuatkuasakan.

Undang-undang Syariah yang dinamakan 'hudud' oleh PAS itu tidak mengatasi undang-undang sedia ada kerana kekangan Perlembagaan Persekutuan. Sekaligus tidak sepatutnya juga orang bukan Islam seperti Senator MCA yang bodoh dan baghal ini sibuk mahu campurtangan dalam hal ehwal orang Islam kerana undang-undang berkenaan khusus untuk umat Islam. [Baca seterusnya, di SINI]

Senator MCA yang bodoh dan baghal ini mungkin gagal matematik.... Hakikatnya jika dihitung jumlah kerusi UMNO dengan PAS, ia akan menghasilkan satu jumlah majoriti mudah dalam Parlimen. Disebaliknya, jika dihitung jumlah kerusi MCA dengan Gerakan dan MIC, jumlah yang terlalu kecil dan mereka tidak akan mendapat apa apa faedah daripada tindakan membuat sebarang keputusan menolak Hudud.

Mari kita lihat semula apa yang dikatakan oleh Senator MCA yang bodoh dan baghal ini;


No comments: