Tuesday, April 7, 2015

Kesian..! Kadir Jasin Frust Sebab Isterinya TAK Sehebat Rosmah Mansor...?

Limau Purut Tiga Serangkai
Buta Perut Tak Dak Akai...!

Bidalan melayu menerusi pantun dua kerat ini memang tepat dan sesuai sekali untuk seorang manusia yang tidak pernah lekang dengan perasaan hasad dengkinya terhadap YAB Datuk Sri Najib dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor.

Berusia 68 tahun, umor yang sudah melepasi waktu maghrib dan memasuki waktu isya', seharusnya lebih banyak tumpu pada amal ibadat dan segeralah berhenti membuat fitnah dan adu dumba....

Itulah dia Abdul Kadir Jasin seorang penulis blog yang tidak pernah jemu menghentam kerajaan BN. Berbekalkan pengalamannya yang luas pernah menjadi wartwatan di Bernama pada tahun 70an, pernah menjadi Group Editor dan Chief Editor NSTP kini beliau banyak menulis mengkritik YAB Datuk Sri PM.

Melihatkan imej screen capture diatas ini, jelaslah bahawa spesis seperti Kadir Jasin ini terpaksa menunggang fitnah keatas Rosmah untuk menambahkan sedap cerita mengenai Najib....  Ini bukanlah kali pertama modus operandi atau kaedah ini digunakan oleh Kadir Jasin.

Agak pelik juga menyaksikan cara Kadir Jasin meroyan-royan menyalak mahu membabitkan Rosmah dalam karangan rekayasa beliau...

Dalam penulisannya yang berada ditahap bangang itu, Rosmah dikatakan seorang wanita bersikap "an ambitious determined wife"! Baris ayat itu jelas membuktikan Kadir Jasin kering modal, dan ianya hanya berniat fitnah semata-mata....

Apakah Kadir Jasin buta? Tak tahu untuk membuat persamaan dan perbezaan....?

Cubalah guna akal kita yang waras ini..., jangan ikuti Kadir Jasin yang tidak tahu menggunakan akal yang waras! Mari lihat perbandingan dibawah ini;

Wan Azizah isteri Bapa Peliwat Negara pernah mengakibatkan seorang wakil rakyat di Selangor hilang jawatan ADUN kerana cita cita Wanita Cap Kipas Udang itu mahu menjadi MB wanita pertama di Malaysia....

Kini Wan Azizah sudah mula merayau-rayau di Permatang Pauh kerana mahu menjadi Ahli Parlimen sebagai tiket untuk Wanita Cap Kipas Udang itu menjadi Ketua Pembangkang di Parlimen.

Mohon Kadir Jasin buktikan pernahkah Rosmah membuat huru hara untuk memenuhi cita citanya untuk menjadi ADUN, MB dan Ahli Parlimen seterusnya menjadi Perdana Menteri...?

Memang tepatlah mukadimah awal posting Blogger MIK diatas tadi dengan menggunakan pantun dua kerat....  Iya! Kadir Jasin memang buta perut tak dak akai....!!

16 comments:

Labu8455 said...

Kita faham yang blogger pun perlu cari makan tapi....jangan lah sampai sanggup menjual maruah diri demi wang ringgit serta lain lain habuan yang dijanjikan kerajaan.

Anonymous said...

Kadir Jasin adalah seekor binatang PUKIMAK yang penuh dengan hasat dengki...semoga sempat membersihkan diri dan dibuang segala yang jijik dan hitam dalam hati beliau.

Anonymous said...

Kadir kena ingat, penulisan kewartawanan dulu kala dengan kewartawanan srkarang jauh panggang dari api.
Kadir sudah boleh masuk arkib.Penulisan dia juga sudah masuk ketegori sampah.
Orang tua yang hampir telajak usia jenis ini tak payah di layan lagi.Ruang bagi dia sudah tertutup.Mungkin dia tak puas hati kerana dia tak kaya.Dalam sudut hatinya dia mengharapkan DSN pungut dia jadikan apa2 penasihat kepada PM.Tapi DSA tak pandang sebelah mata pun pada dia. Itu sebab kekeciwaan menyeliputi hidupnya.
Semua orang dah tahu.

Anonymous said...

Individu yg sama pernah buat teori konspirasi sblm ni yg mengatakan DS Najib akan buat perjanjian dgn Anwar Ibrahim dgn melepaskannya dr tuduhan liwat dgn syarat , Anwar mesti berganding bahu melawan Tun Dr Mahathir...akhirnya , kita lihat adakah benar teori tersebut?

Anonymous said...

BLOG MIK,

Apa jenis jawapan kepada kritikan AKJ yang MIK kemukakan?

"Kesihan..! Kadir Jasin Frust Sebab Isterinya TAK Sehebat Rosmah Mansor...?"

Jawapan tahap longkang ini biasa digunakan oleh blogger blogger pro bembangkang!

Nampaknya blogger blogger pro Najib juga telah kehabisan peluru untuk menembak AKJ!

Jawapan yang bijaksana sepatutnya ialah kemukakan bukti bukti kehebatan Rosmah Mansor kalau pun tidak peringkat GLOKAL setakat peringkat nasional pun cukuplah!

Nampaknya istilah istilah yang dimulakan oleh Najib, BANGANG dan JEMUAN untuk menembak lawan telah menembak semula pada Najib dan penyokong penyokongnya.

Memanglah taraf kritikan blog MIK kepada AKJ tahap Bangang dari blogger Jemuan!

Anonymous said...

Apple polisher haahahah!!!

Anonymous said...

Banyak pahala rosmah dpt

Anonymous said...

kenapa la blogmaster ni bahgal dan benak hatinya? rosmah dah terang mendatangkan ancaman pada umngok.
Blogmaster ni agak-2 la nak membodek,takkan tahi najis rosmah pon nak kata wangi?
semoga anda dicucuri rahmat. tlg approve posting pak hassan kamu ini.

pak hassan

Anonymous said...

tun ni bukan idola tuan ke?

banggoi petai said...

jilat buntut rosjib la oiiiiiiiiiii ........... jangan jadi booodoooooo ,,, kapai dah nak karamm ....

Anonymous said...

buta perut, tak dak akai...
saifool tonggeng, sapu KY...

Anonymous said...

Inilah jadinya bila budak budak kanyiaq memberi komen
Amat terkejut sekali bila blog MIK pun dh senada dengan pembodek.
Bila RM mengatsai segalanya...inilah akibatnya

Anonymous said...

pakatan haram hancur lebor,
jumpa air mani nuar dalam jubor.

Anonymous said...

Pembodek kewww

Anonymous said...

Blog MIK ni rupanya geng aljibgor..hampeh la lu..bukan blog bangang la..pinjam ungkapan mr PM..

halim yusop said...

RM RmRmRmRm