Thursday, April 2, 2015

Modal Dukung Cucu Anwar Untuk Mengemis Undi Simpati Bakal Jadi Strategi Nurul Nuha Sebagai Calon PRK Permatang Pauh....

Sudah 33 tahun kerusi Parlimen Permatang Pauh menjadi hak milik famili Anwar Ibrahim semenjak tahun 1982. Ketika itu Anwar masih berada dalam UMNO.

Hari ini dengan secara rasminya telah diumumkan kerusi keramat milik KETUM itu kembali dikosongkan setelah Petisyen Pengampunan Anwar yang sedang menjalani hukuman penjara 5 tahun di Sungai Buloh telah ditolak!

Ini membawa maksud bahawa Pilihan Raya Kecil [PRK] bagi Parlimen Permatang Pauh akan tetap diteruskan.

Jangkaan mudah ialah calon bagi menggantikan Anwar sudah pasti akan dipilih dikalangan ahli keluarganya sendiri sepertimana yang pernah dibuat sebelum ini pada PRU ke 10 tahun 1999, PRU ke 11 tahun 2004 dan PRU ke 12 tahun 2008. Calon yang dipilih sepanjang tempoh itu merupakan isterinya sendiri, Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Untuk penggal 2008 kerusi Parlimen Permatang Pauh dengan sengaja telah dikosongkan oleh Wan Azizah yang memberikan laluan untuk Anwar kembali masuk ke Parlimen setelah meletop kisah Anwar meliwat Saiful Bukhari Azlan. Anwar menang pada PRK 2008 tersebut dan kekal menang pada PRU 13 tahun 2013.

Kali ini ramalan bahawa Wan Azizah akan kembali bertanding semula di Permatang Pauh tidak begitu galak kerana isteri KETUM ini sudah pasti mahu memberikan tumpuan kepada tugasnya sebagai ADUN Kajang di Selangor.

Lagi pun sewaktu tempoh tahun 1999 sehingga 2004 anak anak mereka masih bersekolah dan sudah pasti famili KETUM tiada pilihan. Kini anak anak mereka sudah dewasa dan yang sulung, Nurul Izzah sudah pun bergelar wakil rakyat di Parlimen Lembah Pantai untuk penggal kedua berturut turut.

Desas desus sungguh kuat meramalkan seorang lagi anak famili KETUM iaitu Nurul Nuha akan dipilih menjadi calon pada PRK Permatang Pauh yang akan diadakan tidak lama lagi....

Mutakhir ini kelihatan Nurul Nuha semakin aktif melibatkan dirinya dengan perjuangan politik bersama PKR. Beliau berusia 31 tahun merupakan seorang ibu kepada dua orang anak dan bersuamikan seorang Juruterbang kini mengetuai gerakan "March To Freedom" untuk membebaskan Papanya...!

Ke sana ke mari, ke hulu ke hilir Nuha heret kedua dua anaknya yang masih kecil berusia 3 dan 1 tahun demi mengemis simpati mata mata yang memandang. Harapan famili KETUM dengan cara begini mengharapkan rakyat akan menyatakan bahawa kerajaan BN zalim kerana memenjarakan Anwar!

Tidak mustahil nanti sewaktu tempoh kempen PRK Permatang Pauh, inilah juga modus operandi famili KETUM. Sebagai calon, Nurul Nuha tak perlu menjanjikan apa apa pembangunan dan sebarang kebaikan untuk pengundi di Permatang Pauh.....

Dia hanya perlu bermain dengan lakonan, airmata, dan segala macam kata kata menggambarkan kununnya Anwar dizalimi....

Sudah pasti anak anak Nuha yang masih kecil dan tak tahu apa apa ini akan dikendong, diheret keatas pentas ceramah!

Antara bait bait kata ucapan demi mengemis simpati;
"lihatlah..., betapa zalimnya kerajaan Najib dan BN! Kesian anak anak saya yang masih kecil ini rindukan Atuknya yang terpaksa dipenjarakan..."
"walaupun saya terpaksa menjalankan tanggungjawab sebagai ibu kepada dua orang anak anak saya..., suami saya jarang berada disisi kami kerana tugasnya sebagai seorang Juruterbang...,  namun demi perjuangan untuk keadilan saya rela berkorban..."
Entah apalah lagi bait bait kata kata yang bakal menyentuh perasaan akan dimainkan oleh ahli famili KETUM sepanjang tempoh kempen PRK Permatang Pauh nanti. Kita nantikan dan saksikanlah drama dan lakonan zuriat si Peliwat ini!

8 comments:

Anonymous said...

KETURUNAN KAKI LEWAT

Anonymous said...

KETURUNAN KAKI LEWAT

Anonymous said...

KETURUNAN KAKI LEWAT

Anonymous said...

hahaha laki ko juruterbang...bahaya tu!

Anonymous said...

Aku peduli apa dia nak heret anak dia kat atas tu, undi aku tetap untuk BN. Serik dah dgn P'Gay'R ni......

Anonymous said...

biar si ibu heret anak,isteri heret suami,nenek heret cucu,kakak heret adek serta keseluruhan keluarga diheret simpatiku telah tertutup pada keluarga ni.

ABEBAKAR MANSUR said...

ORG PERMATANG PAUH PUN LENTOK DI RIBAAN KATA KATA KLENTONG FAMILI MAT SODOM ,LALU TERUS PANGKAH MATA SETAN,

Anonymous said...

Keluarga puaka ni masih releven lagi ke??

Dah takde modal baru? Apa yang boleh disumbangkan kepada negara?

Memang celaka anuar anak beranak ni.

Btw, kesian aku tengok cucu sekor tu...muka macam atok dia!

KAH KAH KAH KAH

Sorry, berani heret anak2 kecik dalam agenda songsang kau, berani tanggung kritikan!!