Tuesday, May 26, 2015

Azmin MB Selangor Juga Sedang Berada Di Jepun Untuk Bawa Pelaburan Masuk...?

Nampak gayanya bukan YAB Datuk Sri Najib bersama delegasi kerajaan BN sahaja sedang berada di negara matahari terbit ketika ini.... ada delegasi dari kerajaan negeri Pakatan pun sedang berbincang disana.

Iya! Kita semua sedia maklum sejak kelmarin Najib sudah menjejakkan kakinya dinegara Jepun atas urusan rasmi kerajaan bertujuan menambahkan nilai pelaburan asing khususnya dari Jepun untuk menyertai sistem kewangan Islam dan industri halal.
Perdana Menteri yang dalam rangka lawatan rasmi tiga hari ke negara ini bermula semalam berkata, kini adalah masa yang sesuai untuk pelabur Jepun meningkatkan pelaburan mereka ke Malaysia ekoran dasar Malaysia yang mesra terhadap perdagangan dan pelabur luar.

Menurutnya, jumlah dagangan Malaysia berkembang dua peratus kepada RM1.6 trilion pada 2014 dan jumlah eksport pula meningkat kepada RM846 bilion, manakala import meningkat kepada RM756 bilion.

Khabarnya Menteri Besar Selangor juga turut sama berada di Jepun atas urusan rasmi juga... Sama sama mencari pelaburan bernilai bilion bilion untuk dibawa masuk....

4 comments:

Anonymous said...

Naik jet kerajaan atau air asia.

Anonymous said...

zaman dato seri anwar ibrahim menjadi menteri keewangan paling cekap, tp tun M yg merosakkan integriti dan kredibiliti dsai.
bila tiba tang najib, hancuss boncai

orghe kelate

Anonymous said...

najib has no balls to debate with Tun M
anwar the best , he will tapau all
pray for anwar freedom !

Anonymous said...

Betui ke paling cekap?