Monday, May 18, 2015

Cantik Cara Najib Uruskan Soalan Soalan Tun Dr Mahathir.....

YAB Datuk Sri Najib tidak mendiamkan diri.....

Menerusi laman sosial miliknya sendiri beliau telah mengulas sekaligus menjawab 13 isu isu yang selama ini dimainkan oleh mantan PM, Tun Dr Mahathir Mohamed. [http://www.najibrazak.com/bm/faq-2/]

Semoga segala penjelasan yang telah dibuat akan membuat rakyat faham keadaan sebenar. Kini ayuhlah kita semua fokus pada tugas dan kerja masing masing. Tak perlulah ditambah rencah kepada sebarang kemelut dan persengkataan anak beranak diantara Najib dan Tun M.

Kupasan kepada semua penjelasan Datuk Sri Najib anda boleh baca di SINI dan di SINI.

13 comments:

Anonymous said...

Kepada yang faham Bahasa Inggeris, penjelasan Dato Sri Najib ke Isu2 ygn dibangkitkan terhadap boleh dianggap lengkap dan mantap serta secara "professional" dan bukan kenyataan "merapu". Sayangnya, kenyataan itu mungkin belum diterjemahkan ke BM untuk tatapan umum. Ulasan beliau itu bersatus seorang berpendidikan tahap tinggi, penuh "isi" dan tidak "emosi" Saya tabik pada PM tentang kebolehannya memberi penjelasan secara "bertulis" dan bukan secara "lisan" yang tidak boleh diputar belit. Syabas PM. That is what we aspect of U. From now on, please do not keep "Mum". Attacking the enemy is the "BEST DEFENCE".

PUTRA CHUBADAK said...

Kepada yang faham Bahasa Inggeris, penjelasan Dato Sri Najib ke Isu2 ygn dibangkitkan terhadap boleh dianggap lengkap dan mantap serta secara "professional" dan bukan kenyataan "merapu". Sayangnya, kenyataan itu mungkin belum diterjemahkan ke BM untuk tatapan umum. Ulasan beliau itu bersatus seorang berpendidikan tahap tinggi, penuh "isi" dan tidak "emosi" Saya tabik pada PM tentang kebolehannya memberi penjelasan secara "bertulis" dan bukan secara "lisan" yang tidak boleh diputar belit. Syabas PM. That is what we aspect of U. From now on, please do not keep "Mum". Attacking the enemy is the "BEST DEFENCE".

Anonymous said...

Apa yang rakyat boleh faham? Hanya menafikan tanpa fakta, apa kejadahnya penerangan sebegitu rupa? Macam kerja budak tadika sahajalah 'jawapan' Najib itu.

Najib tak boleh jelaskan ke mana lesapnya USD 1.103 bilion yang sebelum ini Najib beri jawapan secara bertulis kata wang itu ada dalam BSI Singapore Limited sedangkan hakikatnya tak ada pun wang itu disimpan dalam BSI Singapore Limited, apa kejadahnya semua ini?

Penjelasan mengenai penjualan tanah di TRX oleh 1MDB kepada Tabung Haji, caca marba. Ini kerana tanah di TRX itu dirancangkan untuk dibangunkan pusat komersil bumiputera, Najib sendiri yang umum, sekarang ni pasal apa sampai dijual kepada pihak itu dan ini, malahan sekarang ni di TRX itu ada tanah yang dah dikuasai oleh syarikat dari Dubai, lepas ni syarikat Indon pula akan memiliki tanah di TRX itu, apa dah jadi dengan pusat komersil bumiputera di TRX itu?

Ini pun Najib tak jawab, asyik memuji diri sendiri, lepas tu merapu itu dan ini.

Cantik kepala otak kau sahajalah blogger Blog MIK, macam jadah sahajalah jawapan Najib itu, semuanya low class!

Anonymous said...

Mana jawapan duit Pulau Cayman? Mana jawapan tentang duit yang dibawa balik?

Dulu kata nak buat blog supaya boleh berinteraksi dengan rakyat. Kenapa pembaca tak boleh komen?

Anonymous said...

orang dah menyampah.

Labu8455 said...

Jawapan macam ni boleh dikatakan "cantik" ? mabuk ketum ke blogger prepaid ni ?

Anonymous said...

Sorong RM tarik RM
Rakyat tolak buat tak tahu
Suruh jadi PM dia jadi PM
Suruh berhenti dia tak mahu

Anonymous said...

Barua naajib sebelum ini beria-ria minta nuaq jubuq bersumpah, apa kata barua naajib minta Tun Dr Mahathir Mohamad dan Speaker Dewan Rakyat Tan Sri Pandikar Amin Mulia bersumpah siapa yang benar?

Anonymous said...

Napa yang lambat sangat nak jawab..... Kalau Tun M tak goncang, tentu tak ada jawapan sampai saat ni.

Anonymous said...

Harap jawapan yang diberikan dapat menjelaskan dengan bukti. Apa pon jgn anggap Tun M sebagai musuh. DSN kene tahu musuh utama BN siapa. Jgn terlupa....

Ted Manoff said...

Lu lagi terok..kunchi otak dengan persepsi satu hala..kemudian buang kunchi dalam tasik pauh janggi. ...kemudian ulang ulang ulang persepsi tu...

Ted Manoff said...

Tunggu PAC. Sabo separuh Iman. .tak Sabo hilang lah yang separuh tu jadi kosong tiada iman

Ted Manoff said...

Najib plays with FIRE. .Audit and PAC reports will highlight abuse by Madey on one sided deal on IPPs awarded to his cronies ...