Thursday, June 11, 2015

BRAVO...! Azeez Di Ranau Berjaya Buktikan Biro Kebajikan UMNO Malaysia Walk The Talk...

This Is The Man...! Kalau dalam istilah sukan bolasepak, kita biasa dengan gelaran Man Of The Match. Tetapi apa yang berlaku semalam di bumi Ranau Sabah, Azeez adalah Man Of The Day...

YB Datuk Seri Panglima Abdul Azeez Rahim sehari suntuk semalam dari pagi sampailah ke lewat petang meranjau ke beberapa tempat mendekati keluarga waris Malim Gunung Kinabalu, mengadakan pertemuan dengan Persatuan Malim Gunung Kinabalu dan sempat juga bertemu penduduk sebuah perkampungan untuk menghulurkan bantuan buat mereka yang menjadi mangsa bencana gempa bumi di Sabah.

Dalam satu kunjungan yang singkat kerana masa yang sangat terhad, Azeez mempergunakan masa sepenuhnya satu hari semalam melunaskan tugas dan tanggungjawabnya sebagai Pengerusi Biro UMNO Malaysia.

Walaupun baru menjejakkan kakinya di tanahair setelah tiba dari Jeddah, tanpa melengahkan masa Azeez bergegas terbang ke negeri dibawah bayu yang ditimpa bencana gempa bumi.

Bermula seawal pagi Azeez telah pergi untuk bertemu dengan empat waris keluarga Malim Gunung Kinabalu. Beliau bertemu ahli famili untuk menghulurkan bantuan wang ringgit dan bantuan bekalan makanan asas. Diantaranya adalah ;

Keluarga mendiang Robbie Sapinggi di Kampung Nuluh Kota Belud
Keluarga mendiang Valerian Joanes di Kampung Bundu Tuhan, Ranau
Keluarga mendiang Joseph Solungin di Kampung Bundu Tuhan, Ranau
Keluarga mendiang Ricky Masrin di Kampung Kauluan, Kundasang

Sebuah pertemuan khas juga diadakan di Dewan Kampung Kinasaraban dengan Persatuan Malim Gunung Kinabalu yang diketuai oleh Richard Soebi.

Azeez juga berkesempatan untuk ziarah sebuah masjid yang retak di Kampung Mesilau dan menghulurkan bantuan RM300 dan bekalan makanan asas untuk 65 keluarga disana. Disamping itu beliau turut memberikan bantuan sebanyak RM3,000 kepada pihak masjid.

Sebelum berangkat pulang ke Kuala Lumpur, Azeez yang ditemani oleh ADUN Kundasang, YB Datuk Dr Joachim Gunsalam telah mengadakan sidang media khas. Selaku Pengerusi Biro Kebajikan UMNO Malaysia, Azeez telah mengumumkan YAB Presiden UMNO Datuk Sri Najib Razak telah bersetuju untuk memberikan bantuan kepada 250 Ahli Malim Gunung Kinabalu yang berdaftar.

Bantuan tersebut berupa wang saku sebanyak RM800 setiap seorang ahli bagi tempoh 3 bulan iaitu sepanjang tempoh kawasan pendakian Gunung Kinabalu ditutup untuk kerja kerja pembaikan.

Syabas Azeez diatas lawatan kerja yang membanggakan ini !

Untuk menyaksikan semua rakaman foto foto Azeez, sila klik SINI

2 comments:

Anonymous said...

Cantik punya diversion nak elak isu 1mdb. Bab tu Azeèeeèeeez memang hebat.

Anonymous said...

Hebat azeeeeeeeez ni ..kau orang tengoklah kalau panjang umur ..kalau guan eng jadi PM pun dia akan ada jalan nak hidup ......