Monday, June 29, 2015

Kisah Najib Dengan Putu Bambu Dan Penyokong Tun Dr M

Putu Bambu adalah sejenis kueh yang enak untuk dimakan.... Makanan yang tidak berminyak kerana disiapkan cara berkukus, baik untuk kesihatan.

Untuk mendapatkannya, kita perlulah ke pasar pasar malam dan diwaktu bulan Ramadhan ini, kueh jenis ini boleh kita dapati di Bazar Ramadhan.

Semalam sewaktu YAB Datuk Sri Najib berkunjung ke Bazar Ramadhan di Sitiawan Perak beliau turut sama membeli kueh Putu Bambu disamping beberapa jenis juadah yang lain seperti Roti John, Lempeng Pisang dan lain lain.

Sungguhpun sibuk dengan tugasan sebagai pemimpin nombor satu negara, sekiranya ada sedikit ruang waktu maka YAD Perdana Menteri tidak akan melepaskan peluang mendekati rakyat dan sepanjang bulan Ramadhan ini, sudah pastilah Bazar Ramadhan tempat yang sesuai untuk seorang pemimpin bertemu dengan rakyat.

Walau apa pun kata nista, caci hina sesetengah spesis manusia terhadap Najib, namun ianya tidak sekelumit pun membuatkan anak kelahiran Pekan Pahang ini mengalah....

Beliau tetap gagah mendepani oarang ramai biarpun ada juak juak JEMUAN dalam UMNO sudah mula melalak menyatakan Najib patut berundur kerana rakyat dah bencikan PM kita ini....

Setelah anda melihat imej diatas ini sekaligus membaca apa yang tertulis dalam kandungannya, sudah pasti kesimpulan yang boleh kita buat adalah mengenai sikap sebenar dan hati budi insan yang bernama Muhammad Najib Bin Tun Abdul Razak.....

Iya ! Itulah sebenarnya sikap dan baik hatinya beliau.... Najib yang tak pernah kenal maksud bermusuh-musuhan dan tidak pernah sesekali mempamerkan sikap pendendam beliau terhadap mana mana individu termasuklah mereka yang menyerang sebagai musuh!

Bacalah sendiri apa yang ditulis oleh Dr Asyraf Wajdi setelah beliau bertemu secara empat mata dengan Najib;
"Apabila saya bangkitkan isu dengan Tun Dr Mahathir bin Mohamad, ternyata beliau amat menghormati negarawan negara itu. Bahkan beliau beberapa kali menyebut bahawa dalam usaha menjawab setiap tuduhan yang dilemparkan oleh Tun, jangan sesekali menyerang peribadi mahupun mengungkit kisah lama Tun, hanya fokus kepada fakta..."
Berbeza sungguh dengan kaedah dan modus operandi juak juak JEMUAN yang menyerang Najib..., apa yang mereka tak hina PM...? Habis-habisan...!

Semoga bulan Ramadhan yang Baraqah ini, Allah bukakanlah hati hati mereka yang membenci Najib ini untuk kembali ke pangkal jalan dan terbitlah keinsafan agar mahu usahakan perdamaian diantara Tun Dr M dengan Datuk Sri Najib Tun Razak... AMIN !

No comments: