Friday, June 26, 2015

Telor Sudah Goyang.....! Xavier Andre Justo Dedah Nama Beberapa Rakyat Malaysia Minta Dia Manipulasi Fakta PetroSaudi,

Sejak dari awal lagi apabila meletopnya cerita skandal 1MDB, ramai juga yang terus percaya bulat bulat dan tanpa berfikir panjang terus menghukum pimpinan kerajaan YAB Datuk Sri Najib Tun Razak....

Itulah dia sikap kebanyakan rakyat berdarah Malaysian.... Mereka tersangat tidak rasional diawal sesuatu insiden dan setelah beberapa lama mereka akan kembali 'slow down' dan mula berfikir dengan baik dan ujudlah sifar rasional dalam diri.

Begitulah ceritanya apabila sejak kelmarin sudah terdedah Kisah Sebenar bahawa dokumen dokumen yang kunuuunnya mendedahkan mengenai skandal 1MDB yang selama ini dipetik dari portal Sarawak Report memang tidak ada "value".

Ini semua gara gara tertangkapnya Xavier Andre Justo yang sedang disiasat kerana dakwaan manipulasi maklumat dan pengugutan terhadap syarikat minyak yang mempunyai urusniaga dengan 1MDB pada 2009.
Beberapa rakyat Malaysia terlibat dalam dakwaan memanipulasi dokumen dan emel daripada PetroSaudi International tentang urusniaganya dengan 1Malaysia Development Bhd (1MDB), kata Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Zahid Hamidi dalam laporan The Star Online hari ini.
Katanya, rakyat Malaysia tersebut boleh diekstradisi ke Bangkok.
The Star Online melaporkan Zahid sebagai berkata individu Malaysia yang dipercayai meminta Justo memanipulasi beberapa fakta sebelum membocorkan maklumat kepada Sarawak Report. Ini didedahkan Justo, seorang warga Swiss, semasa soal siasat dengan polis Thai.
"Semasa soal siasat, Justo mengatakan nama beberapa rakyat Malaysia yang dikatakannya meminta untuk memanipulasikan fakta daripada maklumat yang dimuat turun daripada sistem komunikasi PetroSaudi," Zahid berkata kepada wartawan di sebuah program di Melaka semalam.
Menteri itu berkata belum terdapat permintaan rasmi daripada Thailand untuk mengekstradisi rakyat Malaysia ini.
Tidak dapat dipastikan sama ada kerajaan Malaysia sedar secara siapakah individu-individu dimaksudkan ini. – 26 Jun, 2015.

1 comment:

Anonymous said...

Mungkin mereka yang dalam gambar diatas?