Friday, October 2, 2015

Kalau UMNO Pulau Pinang Ada Lebih Ramai Cikgu Zaidi... DAP Tak Berani Pijak Kepala Melayu !

Berani kerana benar...!

Ketua UMNO Bahagian Permatang Pauh, Datuk Mohd Zaidi Mohd Said atau lebih mesra dengan panggilan Cikgu Zaidi memang memiliki sifat seorang pemimpin melayu tulen.

Beliau lantang bersuara demi menegakkan kebenaran dan tidak pernah gentar membela hak melayu dan tidak pernah akan toleransi dengan mana mana juak yang mahu mempersendakan agama islam !

Nah...!  Lihat sendiri pada screen capture diatas ini yang dipetik dari laman sosial milik Cikgu Zaidi.

Terbukti Cikgu Zaidi akan pantas bangkit dan pertahankan agama islam dan bangsa melayu. Beliau lantang, beliau vokal dalam isu isu yang sangat sensitif seperti ini.

Inilah sebenarnya contoh seorang pejuang parti UMNO yang faham maksud peratahankan agama dan bangsa. Sudah pasti beliau tak mahu membenarkan walaupun seinci jika agama dan bangsanya mahu dipijak oleh juak juak fahaman idealisme DAP.

Terkini, dalam isu kerajaan DAP Pulau Pinang yang melarang penggunaan pembesar suara di masjid dan surau telah mengundang kelantangan Cikgu Zaidi mempersoalkan pendirian sahabat sahabat komponen BN khususnya MCA dan Gerakan adalah satu tindakan yang sangat sangat bijak.

Iya, satu Check Mate ! Sekaligus MCA dan Gerakan perlu jelas dalam hal yang sensitif sebegini samada mereka mahu setia bersama BN, atau mahu main wayang..., atau terus terang mahu menyokong DAP yang membawa maksud mereka sedia menjadi PENGKHIANAT ?

Bravo Cikgu Zaidi...!!

4 comments:

Anonymous said...

Gerakan dengan mca menumpang umno je nak post kerajaan..awat la orang umno ni bodoh sangat..lagi nak bagi muka

Anonymous said...

Melayu tak boleh segan jeritkan hak mereka.sepatutnya melayu sana juga buat aduan .tak kira isu kecil maupun besar.yg penting bisingkan hak yang nak.hilang

Anonymous said...

KITA MANA ADA RAKAN LAGI DAH.....HAPUSKAN SJKC.

Anonymous said...

Yang paling baik dan sebaik2 nya Melayu jangan fikirkan sichina bangsat tu,masa sudah sengkat ka pru 14.Di saat ini orang2 melayu mesti lah bersatu seperti bersatu nya baju merah.Pastikan hati ,jiwa dan kudrat bersatu sampai ka anak chuchu yang akan datang.Sekali2 jangaan perchaya dari apa yang datang nya dari Bangsa CHINA IT IS OVER.
Orang melayu mesti pileh Melayu baik atau buruk tetap Melayu,seperti yang sudah malum (CHINA) mereka ta akan pilih yang lain selagi ada haknya China didepan mereka.